Webináře – online semináře Efektivní metody online vzdělávání Skutečně vzděláváte tím nejefektivnějším a nejlevnějším způsobem? Ing. Radka Nepustilová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nabídka aktivit pro mateřské školy Mezinárodní environmentální vzdělávací, poradenské a informační středisko ochrany vod Vodňany Nabídka služeb:
Advertisements

Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Využití cloudových služeb ve školství
Kamila Olševičová, Karel Mls Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové DisCo 2010, 23. – , Plzeň.
Martin Weiter, Petr Zdílna, Karolína Černá, Miroslava Krčmová
OLE-onlinelearning Studium odkudkoli a kdykoli
| Copyright© 2010 Microsoft Corporation Markéta Douděrová Microsoft PŘEDSTAVENÍ:
Ústřední knihovna FSS MU ÚK FSS MU, místnost 1.30, Martin Krčál Sociální sítě sdílejte, komunikujte a spolupracujte online.
Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.
Online jazyková výuka v praxi. rychlost srozumitelnost efektivita Přenos informací.
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící Online tlumočnická služba pro neslyšící - NONSTOP.
Virtuální lektor? Miroslava Dvořáková Jiří Votava.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Virtuální učebna aneb „webinář“.
Živá historie konference Informační gramotnost – témata, trendy, inspirace Adéla Dilhofová Jiří Zounek.
PARTNEŘI PROJEKTU ING.SLADKÝ PAVEL + RENTEL PŘEDSTAVUJÍ E-LEARNINGOVÝ SYSTÉM JAKO POMŮCKU PRO ZAVÁDĚNÍ “KVALITNÍHO MANAGEMENTU VE VZDĚLÁVÁNÍ”
E-learning na vysokých školách ? Jaroslava Mikulecká Petra Poulová Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
SBĚR A ANALÝZA VZDĚLÁVACÍCH A ROZVOJOVÝCH POTŘEB V ČESKÉ SPOŘITELNĚ, a.s. Mgr. Oldřich RANDULA, ředitel odboru vzdělávání, ČS, a.s. HR ŽIVĚ leden.
Představení mydlink TM Co je mydlink Mobilní aplikace Proč mydlink Pro koho je mydlink určen Rodina produktů mydlink.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
Další vzdělávání učitelů v oblasti ICT Aktivity Domu zahraniční spolupráce Pavla Šabatková vedoucí odboru primárního vzdělávání DZS.
Siemens Enterprise Communications Ondřej Nový Key Account Manager Siemens Enterprise Communications, s.r.o. Praha, Siemens Enterprise Communications.
Copyright © 2011, atlantis Microsoft Lync ™ Stručný úvod do podnikové komunikace.
Podnikání na Internetu e-learning letní semestr 2005 Jana Holá X.
Využití internetu a sociálních sítí v lesní pedagogice Jiří Dolejší
Dotace Robert Šedivec. obsah Co vám nabízíme = EUGA Aktuální příležitosti Konkrétní příklady.
Termín: 31. května 2011 Místo: Praha – konkrétní místu bude upřesněno SOCIÁLNÍ SÍTĚ V PRAXI pro BARY A RESTAURACE aneb nejnovější marketingové tipy na.
Správný krok ke prosperitě… …ukážeme Vám JAK. NETAX – kdo jsme ? Vize: Stát se vyhledávaným poskytovatelem služeb na českém trhu v oblasti finančního.
Efektivně vzdělávat zaměstnance? Víme jak na to. SAP ČR a Oxygen Solutions Milan Štolba Ing. Milan Štolba; ředitel sekce Rozvoj vzdělávání; Oxygen Solutions,
e-learning Lucie Rohlíková
1 iptelefonie denis kosař. 2 obsah Co je ip-telefonie Jak to funguje Protokoly Kodeky Jak to použít Skype Zdroje.
1 Bez bariér: e-Learning, webináře a virtuální světy Mgr. Jan Zikuška Bc. Helena Selucká
© 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice Virtual Classroom ISSS 2004, Hradec.
Ing. František Hůlka lektor webináře pro ICT metodiky
Vzdělávání bez omezení … vzdělávání po internetu Radek Hořeňovský, Capital Consulting Capital Expert E-learning jako nástroj.
Investujte do úspor. Zlepšete prodej a marketing Přehled o Vašich zákaznících, obchodních aktivitách a příležitostech – Kdokoliv kdykoliv ví o všem, co.
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
WEBOVÝ PORTÁL ŽIVOT ONLINE.CZ. OBSAH Komu je portál určen Spolupráce Obsah portálu Návrh grafické podoby Účel.
Propagace Martin Krčál VIKBB42 Knihovnické procesy a služby Brno, 9. května 2012 propagace nových služeb.
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
Aktivity Centra EUROGUIDANCE Jitka Morčušová, Alice Müllerová Centrum Euroguidance Praha,
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
1 Řízení znalostí z pohledu práva Seminář č. 4. Opakování Software pro tvorbu projektu jako platforma pro přenos znalostí – pro tým připravující projekt.
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DMPRA0509) Tutor: Mgr. Monika Všetulová Olomouc,
Google Apps Martin Kotlík Brno, 12. květen 2015 Cloudová řešení 1.Cloudové řešení Apple 2.Cloudové řešení Microsoft 3.Cloudové řešení Google.
Úvodní webinář pro ICT metodiky Mentoři: Ing. František Hůlka, Mgr. Miroslav Šucha.
KOMUNIKACE ON-LINE VY_32_INOVACE_63. CHAT komunikace dvou nebo více lidí prostřednictvím komunikační sítě. Textem Zvukem - audiochat Zvukem a obrazem.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
© 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice e-Education Andrea Barešová Account.
Adaptace on-line David Kunssberger Miroslav Lupač Agentura Koniklec, o. p. s.
Dotkněte se inovací OP VK 51 CZ.1.07/1.3.00/
Akreditovaný e-learningový kurz Rovné příležitosti žen a mužů Ing. Petr Špindler, RENTEL a.s. Konference „Rovné příležitosti“ MV ČR, Praha,
Vzdělávání v laboratorní medicíně – prezenčně i virtuálně Marie Karlíková, Daniel Rajdl, Ondřej Topolčan Lékařská fakulta UK Plzeň.
VY_62_INOVACE_ – Přímé bankovnictví Autor Ing. Hana Sůvová
Cesta k uplatnění na trhu práce
Efektivní Knowledge management
Sociální podnik s příběhem
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
Vzorový projekt pro ZŠ.
Vzorový projekt pro gymnázia
Vzorový projekt pro ZŠ.
Transkript prezentace:

Webináře – online semináře Efektivní metody online vzdělávání Skutečně vzděláváte tím nejefektivnějším a nejlevnějším způsobem? Ing. Radka Nepustilová

Ing. Radka Nepustilová Konzultantka společnosti Idealine Solutions s.r.o. Telefon: Skype: radkanepustilova Weby: cz cz

Budoucnost vzdělávání?  Automatizace vzdělávání  Komunitní sítě (Facebook, Twitter)‏  Google (vyhledávání)‏  Wikipedie  Počítačové hry (strategické, logické)‏  Video vzdělávání  Tradiční e-Learning  Webináře a videokonference

Aktuální trendy v oblasti online vzdělávání v ČR  Výrazné zlepšení dostupnosti technického vybavení:  počítačové vybavení  vstupní zařízení  kamery s vysokým rozlišením  vysokorychlostní připojení k Internetu (optická vlákna)‏  Rozšíření Cloud aplikací – přesunutí potřebných aplikací do prostředí Internetu, přístup z webového prohlížeče, pronájem aplikací jako služby.  Rozšíření aplikací pro online komunikaci – IM (chat), videokonference, sdílení obsahu počítače, sociální sítě.

Aktuální trendy v oblasti online vzdělávání v ČR  Větší zapojení a interakce studujících s využitím výuky „na živo“ v reálném čase.  Větší zapojení animací do studijních materiálů:  animovaní průvodci a kurzy  školení práce se SW aplikacemi  Kombinace technologií a přístupů vhodných pro jednotlivé oblasti studia.

Webináře a videokonference pro online vzdělávání v reálném čase  Webináře a videokonference doplňují klasické e-Learningové nástroje o výrazné možnosti interakce, která běžně chybí.  Obousměrná komunikace více než dvou stran.  K dispozici nástroje pro spolupráci jako sdílení plochy, whiteboard, atd.

Co to jsou webináře?  Pořádají se přes Internet v předem vyhlášených termínech a čase.  Účastníci se přihlásí jednoduchým způsobem do virtuální místnosti.  Účastníci vidí lektora, sledují prezentaci a komunikují přes chat nebo přímo s využitím mikrofonu a webové kamery.  Pořizuje se videozáznam pro další použití.

Ukázka „virtuální“ místnosti

Všeobecné výhody a přínosy webinářů  Nezávislost na místě.  Efektivní využití času.  Úspory nákladů na cestovné.  Účast na webináři i z domova, služební cesty, od zákazníka.  Základní látku se naučí student sám, náročnou od lektora.  Webinář lze kdykoliv opakovat z videozáznamu.  Realizace skupinových aktivit v rámci webinářů.

Specifické výhody pro lektory  Oslovení širšího publika mimo běžné dojezdové vzdálenosti lektora.  Rozdělení online školení na kratší kurzy.  Snížení nákladů na realizaci a ztraceného času na cestování.  Rychlé testy znalostí a ankety.  Jednoduché využívání multimediálního obsahu.  Vytváření videozáznamu webináře pro další využití.  Možnost školit i z domova nebo odkudkoliv.

Nevýhody a rizika webinářů  Vyžaduje spolehlivé připojení k Internetu.  Chybí osobní kontakt.  Udržení pozornosti posluchačů.  Zapojení účastníků do konverzace.  Spolehlivost webinářového systému.  Výpadek lektora nebo účastníka.  Špatná kvalita zvuku či videa. Všechny problémy jsou řešitelné! Jak na to se můžete naučit na webináři: a-webinare.aspx

Využití videozáznamů z webinářů  Využití videozáznamů namísto školení.  Umístění v e-Learningových kurzech.  Přehrávání videozáznamů v online firemní televizi.

Co potřebujete pro vlastní pořádání webinářů?

Co potřebujete pro vlastní pořádání webinářů?  Kvalitní připojení k Internetu (min. 1Mb/s).  Spolehlivý počítač s webovým prohlížečem.  Sluchátka s mikrofonem.  Webovou kameru.  Webinářový/videokonferenční systém.  Vhodné školící místo – klid a vhodné osvětlení.

Využití webinářů v praxi  Školení často se opakujících témat, povinná školení, jazykové a počítačové vzdělávání.  Výuka zaměstnanců ze vzdálených poboček, obchodních zástupců apod.  Využití externích specialistů pro školení nebo seminář s nízkými časovými nároky.  Předávání zkušeností mezi zaměstnanci.  Pořádání online konferencí a seminářů  Marketingový nástroj

Průzkum portálu Workline.cz Považujete webináře za perspektivní formu vzdělávání a komunikace do budoucna? Kompletní výsledky: cz/Clanky/Vysledky- pruzkumu-prace-na-dalku-a-webinare-2011.aspx

Příklad z naší praxe – od našeho zákazníka Výchozí situace: Firma má 160 kamenných poboček s 320 pracovníky, kteří musí pravidelně 1x měsíčně absolvovat produktové školení (celodenní nebo půldenní)‏ Dříve: • na školení jel 1 zástupce pobočky (aby nemuseli zavřít)‏ • každé dva měsíce se střídají • druhý zástupce získává informace zprostředkovaně Náklady na 1 denní fyzické setkání 160 osob: Kč

Příklad z naší praxe – od našeho zákazníka Nyní: Proběhly v jednom měsíci 2 webináře, každý pro max. 160 osob, pro každou „směnu“ zvlášť. Náklady na 2 webináře pro 320 osob: Kč Žádná doprava, čas na cestě, diety, pronajaté sály... Všichni mají informace „od zdroje“

Kdo využívá webináře v ČR  Česká spořitelna, ČP invest  Google, SAP, AVG  IBM, Microsoft, Oracle  Vodafone, T-mobile  Aperio, Spolupráce, Audit Pro  ČVUT, Česká Exportní banka  Karlova Univerzita  Asociace malých a středních podniků  Česká stomatologická komora  MLM společnosti  Stovky účetních a daňových poradců  Stovky škol z celé ČR  řada dalších

Na čem se dělá v zahraničí?  Pro školy – komplexní online vzdělávací systém pro přípravu na GMAT, SAT, LSAT – Online vzdělávání od těch nejlepších učitelů z celého světa  Pro firmy – Adaptive Learning platform = > individualizace vzdělávání (již brzy), každému člověku jsou materiály přizpůsobeny na jeho styl učení Více na:

Úspěšné příklady ze zahraničí – Englishtown  Největší poskytovatel online vzdělávání angličtiny na světě.  Využívá 1200 mezinárodních společností.  Kurzy prošlo již 10 miliónů studentů z více než 120 zemí světa.  učitelů z celého světa.  K dispozici 7 dní v týdnu, 24 hodin denně.  Vychází z nejnovějších poznatků v oblasti výuky cizích jazyků. Možnost vyzkoušet si na 7 dní zdarma >

Služby pro webináře Webináře:  Konzultace a poradenství před zavedením.  Instalace nebo pronájem systému.  Školení lektorů.  Organizace a propagace webinářů.  Technická podpora při webinářích.  Pořizování a úprava videozáznamů z webinářů.  Organizace webinářů na míru.  Webinářový video přenos z fyzických seminářů a konferencí. Více zde:

Ing. Radka Nepustilová Konzultantka společnosti Idealine Solutions s.r.o. Telefon: Skype: radkanepustilova Weby: cz cz

Prostor pro vaše dotazy