ZŠ a MŠ, Loděnice.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mateřská škola Olomouc - Holice
Advertisements

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KOPIDLNO
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Environmentální výchova pro základní školu
Spolupráce se Základní školou, Masarykova, Rychnov nad Kněžnou v rámci projektu „Nadané dítě.eu“ v lednu 2010 spolupracovala Pedagogicko-psychologická.
Mgr. David Mánek Josefův Důl
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚJEZD U BRNA
• Ve školním roce 2010/2011 chodí do přípravných tříd 18 dětí, 9 dívek a 9 chlapců. Žáci byli rozděleni do přípravné třídy A: 5 dívek a 4 chlapci a do.
Role Městské policie v prevenci úrazů v Chrudimi
Projekt Bolzanova kreativní škola • Vývoj školního vzdělávacího programu • Informační centrum (knihovna) • Zvýšení kvality výuky cizích jazyků • Elektronický.
Školní družina a internát „ÚSMĚV“ při ZŠ, Opava, Havlíčkova 1, p.o.
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Vysoké mýto.
 ZŠ Záhuní je pokračováním bývalé ZŠ v Horní ulici, známé také pod pojmem,, chlapecká škola,,, která se nacházela v budově dnešního městského.
ZŠ U Krčského lesa Informace pro rodiče Školní rok 2011/2012.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
TÝMOVÁ SBOROVNA LEKTOŘI: Mgr. Tomáš Habart, Mgr. Adéla Lábusová
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem.
Kdo jsme? Jsme sportovní soukromá škola, která, přestože má sportovní zaměření, je otevřená všem, kteří chtějí kvalitní základní.
Součásti: základní škola školní družina školní jídelna
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
Základní škola a Mateřská škola Janovice Školu navštěvuje 196 žáků v deseti třídách Učí na ní šestnáct učitelů I.a II.stupně Dále pak dvě vychovatelky.
Základní škola a Mateřská škola Brno, Bosonožské nám.44, příspěvková organizace Zřizovatel školy: Statutární město Brno, Brno – MČ Bosonohy Ředitelka školy:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA VEŘOVICE
Základní škola T. G. Masaryka, Studénka ředitelka školy: Mgr. Alena Dvorská počet žáků 291, počet pedagogických pracovníků 20 součásti školy: škola, školní.
Škola pracuje podle vzdělávacích programů
Základní škola a Mateřská škola, Podolí příspěvková organizace 1.
Škola pracuje podle vzdělávacích programů Putování po modré planetě (MŠ) Úspěch pro všechny (ZŠ) Být lepší v tom, co nás baví (ŠD)
Základní škola Dobrovského
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Zdravá škola.
Základní škola Lenešice
Masarykovo gymnázium, SZŠ a VOŠZ Vsetín
Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné.
Základní škola T. G. Masaryka a MŠ Horní Bečva
Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal
SLUŽBA PREVENCE KRIMINALITY A DOPRAVNÍ VÝCHOVY
Cíle projektu a projektové aktivity Aktivity na národní úrovni  Podpora Národní pracovní skupiny v práci na  Národním akčním plánu ochrany práv dětí.
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
PRORODINNÁ POLITIKA.  Prorodinná politika = souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny. Obecně se jedná o podporu rodin ve výkonu jejich přirozených.
Vítejte na zápisu prvňáčků na 31.ZŠ. Gymnastika Házená Lední hokej Judo Běh na lyžích Basketbal Cvičení pro předškoláky Posilovna Aerobic Sportovní aktivity.
Evropa Česká republika Praha Základní škola Dědina.
SPOLEČNÁ ŘEŠENÍ PRO LEPŠÍ UČENÍ reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ LOKÁLNÍ STRATEGIE ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ OHROŽENÝCH ŠKOLNÍM NEÚSPĚCHEM v lokalitě ORP Karviná.
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
Mgr. Zdeněk Nosek ředitel školy Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/ Podpora zdravého životního.
Moje třída 9.ročník 4.ročník. 9.ročník Marian Čipčala, Petra Merhautová Simon Kocaj Zdenek Mühldorf Aneta Křížová Václav Lev Věra Čipčalová Luboš Ferenc.
Září Školní řád  začátek vyučování  chování  omlouvání absencí (jednodenní nepřítomnost, vícedenní nepřítomnost  odhlašování obědů, provoz jídelny.
STRATEGIE ROZVOJE ŠKOLY
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
ZŠ Nové Veselí a prevence nežádoucího chování
Vítáme Vás na AG Dotazy Mgr. Jan Košárek, ředitel AG
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Rodičovská schůzka září 2017.
Staré Město zsstmesto.cz
ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Průběh ZV RVP ZV.
ZŠ STARÉ MĚSTO 2.STUPEŇ.
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
ZŠ a MŠ Svatobořice-Mistřín
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
ZŠ Staré Město.
3 ROKY ZKUŠENOSTÍ NA ŠKOLÁCH
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚJEZD U BRNA
Plán společných akcí ŠD ve školním roce 2018/2019
Rodičovská schůzka září 2018.
Školní vzdělávací program
Základní škola a Mateřská škola Kozlov, příspěvková organizace
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA 7 Strossmayerovo nám. 4
Transkript prezentace:

ZŠ a MŠ, Loděnice

Slabé a silné stránky školy: rodinné prostředí klidné prostředí nízký počet žáků(všichni se znají) prostředí důvěry přátelská atmosféra mezi žáky a učiteli Slabé: malý počet žáků(menší finanční prostředky) konkurenční škola v blízkém okolí

„Škola zdravého stylu“ Naše škola je škola rodinného typu s velmi přátelskými vztahy a sehraným kolektivem.

Vnitřní prostředí školy: Změny ve vzhledu školy nastaly především tento školní rok. Změny se týkají především výmaleb. Avšak není tomu dávno, kdy se kupovaly nové lavice a skříně do některých ze tříd.

Vybavení školy, učeben: V dubnu 2011 škola zakoupila 3 interaktivní tabule s mnoha zajímavými programy, které dokáží výborně zpestřit výuku. Ve škole máme celkem 20 počítačů a 4 notebooky.

Školní parlament: „ŽÁKOVSKÁ ŠKOLNÍ RADA“ se volí každý nový školní rok. V parlamentu jsou zástupci z každé třídy. Úkolem je rozhodovat o některých akcích, výletech a soutěžích, kterých by se mohla škola případně zúčastnit. O každém návrhu se hlasuje. Každý má právo vždy vyjádřit svůj vlastní názor…

Nabídka v rámci výuky

Cizí jazyky Anglický jazyk se naši žáci učí už od prvního ročníku. Německý jazyk se naši žáci učí na druhém stupni od sedmého ročníku.

Volitelné předměty Na naší škole si žáci každý rok volí jeden z volitelných předmětů. Přírodopisný seminář Informatika Sportovní aktivity

Žáci s VPU,nadaní žáci  Naše škola zajišťuje dyslektický kroužek všem žákům se specifickými poruchami učení i těm, kteří jsou v učení jen zohledňováni. Nadaní žáci se účastní všelijakých soutěží, např.: Jazyková soutěž A♥School Olympiáda v českém jazyce Matematický a přírodopisný klokan

Dopravní výchova a plavání Dopravní výchovy se účastní žáci prvního stupně, kteří již několikrát dosáhli dobrých výsledků. Plavání pro naše žáky je dobrovolné,po souhlasu s rodiči.

Průřezová témata osobnostní a sociální výchova výchova demokratického občana výchova k myšlení v evropských a globálních souvislostech multikulturní výchova enviromentální výchova

Hory Naši žáci osmého a devátého ročníku se každý druhý rok účastní dobrovolného výukového programu na horách.

Prevence krizového chování

Rubikon - soutěž s heslem „Není ti 18, nesázej “

Besedy s policii Odborné přednášky

Barevné dny

Enviromentální výchova

Den za čistou Zemi Je to den, kdy do naší školy přijedou okolní školy a plní různé eko-úkoly.

Den stromů Den stromů, spočívá v tom, že 1. – 9. třída si zasadí svůj vlastní strom a do té doby co jsou na škole se o něho starají.

Výukové programy Tohle je jedna z budov Lipka Brno a sem jezdíme na výukové programy, kde se učíme více věcí o přírodě a zvířatech.

Projekty ve spolupráci s jinými subjekty

Jeden svět na školách Spolupráce se společností Člověk v tísni – dokumentární filmy Moje volba – Moje budoucnost Seznámení žáků 2. stupně s různými řemesly

Ekopolis Desková hra, která učí děti pochopit udržitelný rozvoj společnosti, jenž se opírá o 3 pilíře – sociální ekonomický ekologický

Ekoškola Ekoškola je mezinárodní projekt vedoucí k postupné ekologizaci provozu školy, na němž se společně podílejí žáci, učitelé a správní zaměstnanci. Ve škole pracuje EKO tým složený z žáků.

Vlastní školní projekty

Projektové vyučování Na naší škole probíhá čtyřikrát do roka projektové vyučování, které se týká všeobecných znalostí.

Mikulášská nadílka Mikulášská nadílka je každoroční akce žáků 9. ročníku.

Školní akademie Do programu jsou zařazeny různé scénky, taneční vystoupení a zpěv místního sboru.

Školní družina Navštěvují ji žáci 1. až 5. ročníku. Zabývá se výchovou a vzděláním v dobu mimo vyučování.

Nejdůležitější akce : Výtvarná soutěž Ahoj prázdniny Turnaj v dámě Turnaj v přehazované

Celoroční hry Každý rok je motivovaný celoroční hrou. Tento rok: („Z pohádky do pohádky“)

Mimoškolní akce a zájezdy

Naše škola se zúčastňuje mnoha mimoškolních akcí a zájezdů Naše škola se zúčastňuje mnoha mimoškolních akcí a zájezdů. Vždy přinesou žákům mnoho nových zkušeností, vědomostí a také zážitků.

Dětský karneval Dětský karneval je velmi oblíbenou dětskou akcí, protože si zde děti zatancují, předvedou své kostýmy, zasoutěží si a zahrají si mnoho her. Součástí karnevalu je i tombola, kde mohou děti vyhrát spoustu zajímavých věcí.

Spaní ve škole Škola podporuje čtenářskou gramotnost žáků akcí Noc s knihou, která se úspěšně uskutečnila již dvakrát. Žáci si formou zábavy a her přečtou pár knih. Dále mohou žáci spát ve škole při akci Noc světel, kde se podívají na film, zahrají si hry na téma Halloween a potom si pustí lampiónek štěstí.

Školní poznávací zájezdy Polsko Naši žáci se v červnu 2010 podívali do Polska, kde si prohlédli krásné město Krakow, solné doly Wieliczka a nakonec koncentrační tábor Osvětim. Odnesli si s sebou mnoho silných zážitků a dojmů.

Londýn Na jaře 2011 se žáci mohli přihlásit na zájezd do Londýna. Zájezdu se nakonec zúčastnilo asi 20 žáků. V Londýně jsme navštívili mnoho krásných památek, muzeí, projeli jsme se po lodi na Temži a procvičili angličtinu v anglických rodinách, kde jsme byli ubytovaní. Všichni si odtud odvezli zážitky na celý život.

Minulý rok se žáci 8. ročníku přihlásili do televizní soutěže Bludiště, kde úspěšně vyhráli a odnesli si plno cen. Díky trojnásobné výhře si také mohli jet zasportovat do lanového centra Olomouc. Obě akce se žákům moc líbily. Bludiště

Školní jídelna

Zdravá výživa spíše domácí strava nepřipravujeme z prášků a polotovarů ověření dodavatelé z hlediska hygieny HLÍDANÉ! pro naše žáky připravujeme obědy,ale i svačinky

Den zdravé výživy Dne 24.2.2011 byl na naší škole den zdravé výživy, kdy nás navštívil profesionální kuchař.

MATEŘSKÁ ŠKOLKA LODĚNICE

AKCE 1. Návštěvy divadelních představení a účast na školních akcích 2. Loutková a kouzelnická představení konané přímo v mš

MŠ HŘIŠTĚ PRO DĚTI DĚTI PŘI HRÁCH

PROGRAM NA PODZIM SE KONÁ AKCE S NÁZVEM ZAMYKÁNÍ ZAHRADY A NAOPAK JARO JE ČASEM PRO NACVIČOVÁNÍ NA DEN MATEK A KARNEVAL, KTERÝ JE SPOLEČNOU AKCÍ MATEŘSKÉ I ZÁKLADNÍ ŠKOLY.

KONEC

Připravili pro Vás : Lukáš Dofek Michaela Kupská Kristýna Novotná Zdeněk Kotráš Tomáš Lang Kateřina Pánisová Jakub Popela Tereza Pavlíková Michal Vrzal Petra Slavíková Martina Geyerová Lenka Škárková Michaela Hnilicová Kateřina Václavíková Aneta Hřibová

DĚKUJEME ZA POZORNOST!