Naše vlast ČESKÁ REPUBLIKA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Advertisements

Povrch České republiky
Vyhledávejte ve své příruční mapě.
Téma hodiny: Bulharsko - opakování Předmět: Zeměpis
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Život nekončí základním vzděláním – „Jedeme dál“ (CZ /3. 1
Najdi na slepé mapě ČR pohoří podle zadání.
CO VÍŠ O ČR Práce ve skupinách. 1. Otázky a úkoly 1. Napiš hlavní město ČR. 2. Vypiš všechny kraje ČR. 3. Kolik obyvatel má ČR? 4. Jak se nazývá nejrozsáhlejší.
Nížiny, pohoří a nejvyšší hory
ZÁPADNÍM SOUSEDEM ČR JE
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Moje vlast Mgr. Iveta Honzejková.
Česká republika … pohraniční pohoří
POHRANIČNÍ POHOŘÍ.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
LIBERECKÝ KRAJ.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Česká republika.
Povrch a vodstvo ČR 4. ročník
Polsko Mapa Polska Dominik Svoboda 2010.
1. kolo 7.ročník
STŘEDNÍ EVROPA Jan Dušek.
Téma hodiny: Rumunsko - opakování Předmět: Zeměpis
Česká Republika a její kraje
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Česká republika.
Prvouka pro 3. třídu NAŠE VLAST.
Příroda naší republiky
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor:Mgr. Jana Strejčková Datum/období: Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma sady:ČR.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT - MÍSTO, KDE ŽIJEME VLASTIVĚDA pro 5.roč. ZŠ  ČESKÁ REPUBLIKA DEMOKRATICKÝ STÁT  POLOHA – VZNIK OBYVATELSTVO  PRACOVNÍ LIST.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.2.5 Slovenská republika Téma: Česká republika jako součást Evropy.
Anotace: Pomocí soutěže si žáci zábavnou formou procvičí probrané učivo. Autor: Mgr. Renata Kubíčková (Autor) Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: Má základní.
VLASTIVĚDA 5. ROČNÍK VY_32_INOVACE_14_07_Česká republika – přírodní podmínky.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast fyzická geografie ČR Datum vytvoření21.9.
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: AZ kvíz – přírodní poměry ČR Číslo: EU DUM 6_17 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová.
VY_32_ INOVACE_ 10_ VLASTIVĚDA 4 Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou POVRCH ČR Autor: Mgr.Renata Viktorinová.
Metodický list Název materiálu: Poloha a povrch ČR - kvíz Autor materiálu: Mgr. Markéta Tesárková Jazyk: český Zařazení materiálu Šablona: Inovace a zkvalitnění.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_009_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Česká republika Ústecký kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky – Ústeckým krajem.
Škola: ZŠ Hýskov, Školní 112, Hýskov Autor: Mgr. Jarmila Kolářová Název: VY_32_INOVACE_2A_19_ČR pohoří Téma: Vlastivěda Datum tvorby: Číslo projektu:
NAŠE KNIHA REKORDŮ /NEJ- z našeho kraje, státu, Evropy/ Autor: Mgr. Ivana Tesařová.
Česká republika Povrch.
Moravskoslezský kraj Mgr. Prchalová Zdeňka Pro 7. tř. ZŠS Zeměpisná poloha, povrch, města SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná.
Pohoří ČR VY_52_INOVACE_28
Opakovací test – kraje ČR
Česká republika - opakování VY_32_Inovace_20KR-7
Člověk a jeho svět Vlastivěda
POVRCH ČESKÉ REPUBLIKY
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Jak se jmenuje tato část České republiky ?
RISKUJ! VY_32_Inovace_01MT-3 autor: Mgr. Tereza Mačková
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
VLASTIVĚDNÝ AZ KVÍZ Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kokory Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Jana Procházková Datum: 25.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Marie Polanská NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_Pohoří ČR -Českomoravská.
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Člověk a jeho svět Vlastivěda Česká republika
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
Soňa Maruničová Říjen ročník
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Marie Polanská NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_ Pohoří ČR - Bílé Karpaty.
Člověk a jeho svět – 4.ročník Pohoří ČR
AUTOR: Mgr. Šárka Jandová NÁZEV: VY_32_INOVACE_7C_10 TÉMA: Vlastivěda4
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Česká republika jako součást Evropy
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Člověk a jeho svět Vlastivěda
zpracovaný v rámci projektu
POVRCH ČR ČR má pestré geologické složení, povrch tvoří převážně 2 celky: a) Česká vysočina (záp. část ČR) b) Západní Karpaty (při vých. hranici se Slovenskem)
Transkript prezentace:

Naše vlast ČESKÁ REPUBLIKA HÁDANKY A ÚKOLY

Hlavní město ČR V České republice žije 10 miliónů obyvatel. V našem hlavním a největším městě žije o 9 miliónů obyvatel méně než v celé České republice. Kolik obyvatel žije v hlavním městě ČR? Hlavní město České republiky se nazývá: a) Brno b) Olomouc c) Praha

Města Vyhledejte v tabulce česká města. Ze zbylých písmen vyjde další české město. Dokážete zjistit, čím je slavné? O A P C L V R D H Ň S E T M N B Z U I J

Města Hledejte ve větách skrytá města. Dvě města neleží v České republice. Která to jsou? MAMINKO, STRAVA JE V TÁBOŘE VELMI DOBRÁ. JE ZIMA, BR, NOHY MÁM STUDENÉ JAKO LED. NAŠEL JSEM V KOŠI CELÝ ROHLÍK SE SALÁME. NAŠI PŘEDKOVÉ ŽILI NA MÍSTECH S DOSTATKEM VODY.

Státní vlajka Zkuste přiřadit do správných polí barvy vlajky České republiky. bílá červená modrá

Jak se jmenuje kraj, ve kterém žijeme? Jeho krajské město se nazývá Brno a je to druhé největší město v České republice. Barevně tento kraj označte.

Pohoří Hranice České republiky jsou tvořeny převážně různými pohořími. Přečtete, která to jsou? KRKONOŠEBESKYDYJESENÍKYŠUMAVAJIZERSKÉ HORY

Pohoří Seřaďte je podle abecedy. Které pohoří je v ČR nejvyšší? KRKONOŠE, JESENÍKY, BESKYDY, ŠUMAVA, JIZERSKÉ HORY, KRUŠNÉ HORY, LUŽICKÉ HORY

Pohoří Nemáme tak vysoké hory jako na Slovensku. Naše nejvyšší hora se nachází v Krkonoších. Zjistíte, jak se jmenuje a kolik měří? SNĚŽKA

Řeky V České republice pramení mnoho řek, ale všechny opouští naši zemi a končí v různých mořích. Zjistěte, jak se jmenují některé české řeky. K naši vesnici je nejblíže řeka začínající písmenem S. Která to je? OHŘEBEROUNKAMORAVASVRATKAVLTAVADYJELABE

Řeky Hledejte ve větách skryté názvy řek: SPORÁK MORA VAŘÍ DOBŘE. TADY JE HEZKY UKLIZENO. OTA VAŘÍ NA VÝLETĚ NA OHNI. OD RAKOVNÍKA VEDLA NAŠE CESTA DO LOUN.

Sousedé České republiky Naše země sousedí se čtyřmi zeměmi. Zkuste pomocí mapy zjistit: 1. Kdo je náš severní soused? 2. S kým sousedíme na jihu? 3. Kdo je náš východní soused? 4. S kým sousedíme na západě? Jestliže jste už zjistili, ve kterém kraji se nachází naše vesnice Křepice, zkuste odhadnout, do kterých zemí to máme nejblíže.

Mnoho zdaru! Doufáme, že se dozvíte něco nového a zároveň i zajímavého o naší zemi. Přejeme vám mnoho zábavy při luštění hádanek a vyhledávání informací! Třeťáci z Křepic