VY_32_ INOVACE_44_INFORMATIKA_ 3.+4.ROČNÍK_HISTORIE INFORMACÍ 27.9.2011 – vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva o počátku informací.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.10 Název pro školu:
Advertisements

SADA č. VIII Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA VIII_ČJS, DUM 11 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Název: Co vím.
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – skener
PC – další počítače notebook mobilní telefon kapesní počítač superpočítač.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_22_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
PERIFERIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Krevní oběh Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Liberecký kraj Vlastivěda 4. a 5. ročník.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Štěpánková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_FYZ_RO_01 Digitální učební materiál Sada: Molekulová fyzika a termika.
Název školy: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D3 – 18.
Stavba a vznik Země Projevy života
Přehled a vývoj elektronických počítačových generací
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Historie informací Autor: Eva Trávníčková, ZŠ Gabry a Málinky Štítná nad Vláří Informatika 5. ročník.
HISTORIE INFORMACÍ Informatika 6. a 7. ročník ZŠ
INFORMACE STAROVĚK STŘEDOVĚK NOVOVĚK
Cíl reklamy, druhy, její využití a samostatné sestavení
Centrálně řízená – plánovaná ekonomika
VY_III/2_INOVACE_22_Počítač
VY_32_INOVACE_03_Polská republika
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:Relaxace Kód VM:VY_52_INOVACE_17 Vzdělávací předmět:Výchova ke zdraví Tematická oblast:Zdraví a jeho ochrana.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.14 Název pro školu:
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.05 Název pro školu:EU CH 05 Název materiálu:Směsi Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací obor:Chemie Anotace:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s Jihomoravským krajem,
Digitální učební materiál
prezentace pro 4. ročník ZŠ
VY_32_INOVACE_31_ Prvouka 3.ročník Polní plodiny
Základní vzdělávání – Člověk a společnost - Dějepis
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Rybářová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_416_LAN AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM: 9. ročník,
Informatika, základní pojmy
VY_32_ INOVACE_57_INFORMATIKA_ 3.+4.ROČNÍK_BEZPEČNOST PŘI POUŽÍVÁNÍ POČÍTAČE – vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva.
Vytvořil: Mgr. Miloslav Došek - ZŠ a MŠ Jablonec nad Nisou, Kamenná 404/4, příspěvková organizace.
Základní vzdělávání – Člověk a společnost - Dějepis
Střední Amerika Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_035
Geometrická tělesa – Krychle a kvádr
VY_32_INOVACE_02_Hardware PC Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace seznamuje žáky se základní sestavou PC a dalšími.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavlína Marková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
PŘÍJEM INFORMACÍ 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_388_Výstupní zařízení PC AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_381_Internet AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM: 5. ročník,
VY_32_INOVACE_419, 21. sada, Přírodověda
VY_III/2_INOVACE_21_Základní pojmy Základní pojmy Miroslav Kaňok.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_124 Název školy Gymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Daniela Kemrová PředmětZeměpis.
VY_32_INOVACE_09-2-1_Rozvoj klíčových kompetencí ve výchově ke zdraví v ročníku. Batole Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Metodické poznámky: Žáci postupným klikáním se snaží uhodout zvíře. Poté říkají v jakém ekosystému žije a co o daném zvířeti ví. Při kliknutí kameru, se.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola Kpt. Jasioka, Havířov-Pr. Suchá Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Název: VĚCI V ČASE Autor: Mgr. Irena Tomicová výukový materiál zpracován.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Obr. 1 Pro 6. ročník Opakování buňky.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: E Název: Hardware – počítačový zdroj, skříň.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
VY_32_INOVACE_19_Historie internetu Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_387_Vstupní zařízení PC AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM:
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_06_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Počítač a příslušenství
Úvod do informatiky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
VY_32_INOVACE_29_ Prvouka 3.ročník Zelenina
INFORMATIKA Historie pc.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_05_HISTORIE_VYPOCETNI_TECHNIKY.
Z čeho se skládá počítač. Opakujeme: Informatika Informatika se zabývá zpracováváním informací.
KRONIKA A KODEX Mgr. Michaela Nyczová
Chronologický přehled vývoje médií
Transkript prezentace:

VY_32_ INOVACE_44_INFORMATIKA_ 3.+4.ROČNÍK_HISTORIE INFORMACÍ – vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva o počátku informací přes středověk, novověk až do dnes.

Středověk Přenášení a šíření informací - ústně („od úst k ústům“) - potulnými zpěváky – formou písničky nebo říkanky (informace z cizích krajů) - pomocí poslů, většinou na koních – informace pro panovníky - záznam informací *ručně přepisovány na pergamen, později na papír * rok vynález knihtisku * texty se nemusely opisovat

Novověk Šíření informací -Morseova abeceda, telegraf -rádio, televize, telefon -internet

Televize

Počítač

Počítače dnes

Tiskárny, scaner

Seřaď předávání informací od nejstarších.  Kouřové signály  Poštovní dostavník  Telefon  Televize  Malování na stěny jeskyně  Svitky papyru  Papír  Hliněné destičky

WILHELM VON DIEZ. "Wikipedia.cz" [online]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: JOST AMMAN. "Wikipedia.cz" [online]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: ZACATECNIK. "Wikipedia.cz" [online]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: DEATHGLEANER. "Wikipedia.cz" [online]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: TOPORY. "Wikipedia.cz" [online]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: MAJESTIC. "Wikipedia.cz" [online]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: LIFTARN. "Wikipedia.cz" [online]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: TROWER. "Wikipedia.cz" [online]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: _NASA_Advanced_Supercomputing_Facility.jpg

MARCO KOSMEHL. "Wikipedia.cz" [online]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: WOLFGANG SAUBER. "Wikipedia.cz" [online]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: NEZNÁMÝ. "Wikipedia.cz". Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: