Další vzdělávání na VOŠ a SPŠ, Jičín, Pod Koželuhy 100

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední průmyslová škola, Trutnov, Školní 101
Advertisements

INOVAČNÍ VZDĚLÁVACÍ NÁSTROJE V MECHATRONICE A BIOMECHATRONICE
Mgr. Petr Adamec. 1)UNIV 2 kraje na ISŠ Cheb 2)Zkušenosti a možnosti dalšího vzdělávání na ISŠ Cheb.
Průmyslová střední škola Letohrad
STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA TECHNICKÁ
Prezentace k projektu REPRO CV
VOŠ, SŠ, COP Sezimovo Ústí Inovovaný vzdělávací program na VOŠ Nový vzdělávací program na VOŠ Vyšší odborná škola, Střední škola, Centrum odborné přípravy,
STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 14. leden 2012 SPŠ Perspektivní studijní obory: denní čtyřleté maturitní obory pro absolventy ZŠ, určené pro dívky i pro chlapce.
Začlenění a úloha UNIV 2 ve struktuře regionální odborné školy technického zaměření Ing. Vladimír KEBERT, CSc Ředitel SOŠ a SOU Hořovice.
Střední průmyslová škola, Karviná
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ ODBORNÝCH ŠKOL. Cíle projektu Vytvořit v Uherském Brodě regionální centrum pro další vzdělávání pedagogů - oblast strojírenství.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Siemens PLM Software © Siemens Product Lifecycle Management Software Inc. All rights reserved Využití CAM Express pro řízení obráběcích strojů a.
Centrum vzdělávání pedagogů odborných škol. Zahájení projektu: Ukončení projektu: Délka realizace projektu:19 měsíců.
PŘÍNOS UNIV 2 V PODMÍNKÁCH VOŠ A SPŠ VOLYNĚ Závěrečná konference UNIV 2 KRAJE – Praha Osnova: Důvody zapojení do projektu Vytvoření programů.
PROJEKT UNIV 3 Podpora procesů uznávání Jana Bydžovská Tematická konference projektu UNIV 3 OLOMOUC 18. –
PaedDr. Vladimíra Štrynclová Ing. Petr Klíma Martina Cílková
Podpora dalšího vzdělávání v MSK Zpracovala: Ing. Petra Kaláčová Datum: 26. dubna 2012.
Ing. Pavel Halfar - IPH Servis
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Abteilung/NameTitelDateiname Geändert: Entwurf Vertraulich KONFERENCE IQ INDUSTRY LIBEREC 1.
Proměna škol v Centra celoživotního učení KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 11. listopadu 2011.
Další vzdělávání v technických oborech Krajská konference projektu UNIV 2.
Příprava pracovníků v Tanex,PLASTY a.s. Ing. Dana Spejchalová, Ph.D.
Jezerka 22. – 23. listopad 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V PARDUBICKÉM KRAJI 13. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Studijní obory  M/001 Strojírenství se zaměřením:  počítačová podpora konstruování  management jakosti  denní forma vzdělávání pro žáky 9. tříd.
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Řešení projektu UNIV 2 KRAJE v Libereckém kraji Krajská konference UNIV 2 KRAJE – Liberec.
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
Krajská konference UNIV 2 KRAJE - Zlínský kraj Možnosti Centra pro výuku a prezentaci hi-technologií v dalším vzdělávání Rostislav Šmíd Otrokovice
1 Mechanika s Inventorem 10. Shrnutí Petr SCHILLING, autor přednášky Ing. Kateřina VLČKOVÁ, obsahová korekce Tomáš MATOVIČ, publikace FEM výpočty Optimalizace.
Partner projektu: podnikatelská samospráva, reprezentant podnikatelů.
Obchodní akademie Chrudim. Další vzdělávání ve spolupráci s úřadem práce.
Programátor CNC strojů
v centrum celoživotního vzdělávání
Lednice,  vzdělávání dospělých je velmi důležité (je mu však věnována menší pozornost než v zahraničí)  nabídka je dostatečná, kvalita je.
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Význam dalšího vzdělávání na SOŠ TŽ
Konference projektu UNIV 2 KRAJE v Královéhradeckém kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Nástroje daňových úlev
UNIV 2 KRAJE středních škol Karlovarský kraj Střední odborná škola logistická a SOU Karlovy Vary - Dalovice PaedDr. Vladimíra Štrynclová - ředitelka.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/ Partner 19 Střední škola polytechnická,
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Ing. Vítězslav Prokop – vedoucí praktik Střední škola strojírenská.
Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.
Název projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE CZ.1.07/2.1.00/ Zahájení projektu: Ukončení projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE.
Zdravé MAS = aktivní a vzdělaný venkov Ing. Marta Krejčíčková, MAS Rozkvět zahrady jižních Čech Ing. Václav Kolář, MAS Blanský les – Netolicko, o.p.s.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
Každý náš žák může být uznávaným odborníkem nebo vyhledávaným řemeslníkem.
Spolupráce středních škol a firem v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
DUÁLNÍ SPOLUPRÁCE SOŠ TŽ - TŽ Třinec Mgr. Aleš Adamus
Centrum odborné přípravy Sezimovo Ústí
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP
Polytechnické vzdělávání v rámci šap
10. ZÁVĚREČNÉ KRAJSKÉ SETKÁNÍ METODIKŮ
Rozvoj výuky cizích jazyků
ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE 7. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU
VOŠ A SPŠ JIČÍN ZÁVĚREČNÁ PREZENTACE FIRMY
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Spolupráce se školami.
Setkání kariérových poradců
Informace o projektu IKAP
Transkript prezentace:

Další vzdělávání na VOŠ a SPŠ, Jičín, Pod Koželuhy 100

VOŠ a SPŠ, Jičín Jsme školou s téměř 600 žáky Obory: VOŠ – Strojírenství s využitím CAD a CAM SPŠ – Elektrotechnika Informační technologie Mechatronika a programování CNC strojů Obráběč kovů Strojní mechanik

Novinky v oblasti DV Od září 2012 jsme získali certifikát svářečské školy Z fondů EU se nám podařilo materiálně vybavit svářečskou školu a zároveň proškolit svářečský personál

Partnerství s firmou SIEMENS Od roku 2010 jsme certifikovaným školicím střediskem firmy Siemens

Zkušenosti s Dalším vzděláváním Roční kurzy pro firmu Continental Kurzy na zakázku v oblasti využití CAD/CAM ve strojírenství Kurzy ICT

Jičínská průmyslovka a UNIV 2 KRAJE Vytvoření tří vzdělávacích programů: Strojírenství a modelování Kancelářský software Základní dovednosti v automatizační technice První dva byly pilotně ověřeny

VÝCHODISKA PRO TVORBU PROGRAMŮ DV: Dlouhodobá spolupráce s firmami jičínského regionu a ÚP i v oblasti dalšího vzdělávání Znalost výrobních programů místních firem Znalost oblastí, ve kterých je „hlad“ po kvalifikované pracovní síle

Zaměření programů DV Strojírenství – SW vybavení – CAD/CAM, CNC programování ICT – zaměřeno na střední personál Automatizace – základy programování robotů – pneumatika, hydraulika, senzorika

Program Strojírenství a modelování Vznikl na zakázku firmy Continental Téves Byl oboustranným přínosem: pro firmu – zvýšení odborných dovedností zaměstnanců pro lektory – nové metody a formy práce, přenos témat do počátečního vzdělávání

Přínos UNIV 2 KRAJE pro školu: Vytvoření nových programů Zvýšení odbornosti pedagogů v oblasti DV Motivace pro tvorbu dalších programů DV Zintenzivnění spolupráce se sociálními partnery

Cíle školy v oblasti DV Rozšíření portfolia programů DV – zde se chceme zaměřit na vzdělávání v oblasti automatizace Zapojit do DV další pedagogy Získat finanční prostředky pro projekty v oblasti DV

Děkuji za pozornost Ing Děkuji za pozornost Ing. Alena Žalská ředitelka VOŠ a SPŠ, Jičín, Pod Koželuhy 100 mentor