Kateřina Štafová, Vendula Linková, Hana Zahradníčková SEXTA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
před tím velkým šílenstvím…
Advertisements

Made in: KaPacalka Eiffelova věž.
Zájezd do Paříže.
Znaky barokní architektury
neboli chrám svatého Štěpána ve Vídni
Egypt Pyramidy.
Martin Vildt Moskva a ruské památky.
Practice with Numbers Answer the following questions in Czech. Remember to use the correct case of nouns after numbers. Vzor: Kolik minut má hodina?
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s nejznámějším západočeským.
Utvořte negaci výroku, a to bez použití záporu.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM
Aiguille du Midi Chamonix - Francia.
Památky Paříže Vítězslav Traurig.
Vydra říční ve střední Evropě
© 2007 Verze Katedra textilních a jednoúčelových strojů Stavba mechanismů Návrh čtyřkloubového mechanismu pro dvě dané konečné polohy těhlice.
9 CELÁ ČÍSLA
Paříž Prezentace 5.B.
… snad nejv ě tší a nejzachovalejší akvadukt z dob staro ř ímského císa ř ství.
Památky Západní Evropy
Matěj Školný. Je demokratický stát, jehož většina území se nachází v západní Evropě. Francouzskou republiku tvoří i Zámořská Francie, která zahrnuje území.
Název Inženýrská architektura (Technická) Předmět, ročník
Postupný poměr – příklady
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ předpověď počasí na 13. května 2014.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Francie.
MILLAU (Francie) Nejvyšší most světa ..
Lekce 4 čas.
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
Posloupnosti, řady Posloupnost je každá funkce daná nějakým předpisem, jejímž definičním oborem je množina všech přirozených čísel n=1,2,3,… Zapisujeme.
předpověď počasí na 14. května 2009 OBLAČNOST 6.00.
Francie před revolucí Francie se již delší dobu potácela na pokraji státního bankrotu od zač. 80. let 18. stol. začaly být uskutečňovány reformy pro povzbuzení.
Stavby světa 19. století.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Tato prezentace byla vytvořena
Francie.
VY_32_INOVACE_15_Marie Terezie Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Evropská nej... Jakub Drahokoupil.
Romantismus.
7 nejlepších kuchařů světa
Zde vás seznámíme s pár památkami celého USA ( s t r u č n ě )
Škola1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko AutorMgr. Ilona Šindelářová, ČísloVY_52_INOVACE_160 NázevPaříž Téma hodinyFrancie.
Návštěva Srbska Květen Naše cesta Sloup => Kragujevac 872 km (cca 14hod.) Výjezd – Příjezd –
VY_52_INOVACE_DEK_62 ARCHITEKTURA FRANCIE Le Corbusier
Byla 4, která se uskutečnila v Paříži Konala se od 6. května až do 31. října Jejím tématem byla Velká francouzská revoluce (100. výročí) Výstava se rozkládala.
 Organizace OSN pro výchovu, vědu a kulturu  Sídlí v Paříži  Do Seznamu světového dědictví zařazuje významné památky, které vytvořila příroda nebo.
Jules Verne Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Slovní úlohy na procenta Vytvořila: Mgr. Marie Jíšová v programu PowerPoint 2003 ZŠ Benešov Karlov.
PAMÁTKY PRAHA.
Chamonix - Francia Aiguille du Midi.
Příklady využití příhradových konstrukcí v praxi
Škola Střední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č. Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Místo : Paríž Výška : 318 metrů Datum ukončení stavby : 1887
Francie.
Igor Dostal
VY_32_INOVACE_ZCR_656 Ročník:3. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Tematický okruh:Atypické stavby Prahy Téma:Atypické stavby Prahy Jméno autora:Mgr.
Lanovka byla postavena v roce 1955 a byla po dvě desetiletí nejvýše položenou lanovkou na světě. Stále je ale lanovkou překonávající největší převýšení.
Hádej kde? Level 1 ANNA JUSTÝNA POPKOVÁ START. KDE LEŽÍ SOCHA SVOBODY?  V RUSKU V RUSKU  V PAŘÍŽI V PAŘÍŽI  V NEW YORKU V NEW YORKU.
Socha Krista nad Rio de Janeiro Jeden z nových 7 divů světa.
Krkonoše. Sněžka Podle nových měření 1603 m n.m - je nejvyšší hora v Krkonoších a v České republice. Nachází se ve východní části Krkonoš na Hraničním.
Rozhledny na Slovácku. Rozhledna Travičná Rozhledna leží v nadmořské výšce 380 m.n.m. Vyhlídková plošina se nachází ve výšce 33,6m nad zemí. Z Tvarožné.
VY_32_INOVACE_286_Rozhledny Jesenicka Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Ivana Kašpárková Datum vytvoření: Vzdělávací obor,
Klára Pospíchalová Památky v Paříži (pvp).
Vítězný oblouk Francouzský název : Arc de Triomphe de l'Étoile
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Eiffelova veža Matúš Hlohin, 3.c 2005 / 2006.
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Paříž Veronika Nováková, 4.A.
Transkript prezentace:

Kateřina Štafová, Vendula Linková, Hana Zahradníčková SEXTA La Tour Eiffel Kateřina Štafová, Vendula Linková, Hana Zahradníčková SEXTA

Historie Postavena v letech 1887-1889 Otevření Eiffelovy věže-6.května 1889 Konstruktér Gustave Eiffel – odtud název Do roku 1930 nejvyšší stavba světa Postavena u příležitosti stého výročí Velké francouzské revoluce

Gustave Eiffel Narozen 15. 12. 1832 (Dijon), zemřel 27. 12. 1923 (Paříž) Francouzský konstruktér a architekt Nejznámější konstrukce: Eiffelova věž, návrh kostry Sochy Svobody, most Ponte Maria Pia Měl pět dětí a jeho manželka po patnácti letech zemřela Byl dva roky ve vězení (podezření z podvodu při stavbě Panamského kanálu)

Konstrukce Věž má tři plošiny Tři nohy věže jsou opatřeny lanovkou do prvního a druhého patra, čtvrtá schody pro pěší Z druhého patra vedou výtahy do třetího Výška věže je 324 m, ale vlivem teplot kolísá o 18 cm Při silném větru je oscilace 12 cm Při optimální viditelnosti lze z vrcholu dohlédnout až do 67 km

Využití Měla stát pouze 20 let ( do r. 1909), ale kvvůli významu meteorologické stanice se ponechala Později začala sloužit jako televizní a rozhlasový vysílač Pařížané tuto stavbu nenáviděli (Guy de Maupassant, Émile Zola, Alexander Dumas), ale v současnosti je významným turistickým cílem

Zajímavosti Na stavbu věže byla potřeba 15 000 ocelových dílců a 2,5 mil. nýtů. Celková hmotnost věže – 11 000 tun Charakteristickým rysem věže je, že se "vyhýbá slunci“ ( Může za to tepelná roztažnost) Pařížané Eiffelově věži přezdívají "Železná dáma„ Od země až na vrchol vede 1 665 schodů

Vstupenky Dospělí Studenti výtah - druhé patro 8,10€ 6,50€ výtah - třetí patro 13,10€ 11,50€ schody - druhé patro 4,50€ 3,50€

Restaurace Věž má dvě restaurace (první a druhé patro) Nižší – 58 Tou Eiffel zajišťuje výhled na Paříž Vyšší – Le Jules Verne obdržela „Michelinskou hvězdičku“

Zdroje http://www.pariz-pamatky.cz/eiffelova-vez.html http://www.paris.cz/pamatky/eiffelova-vez/ http://francie.orbion.cz/pariz/pruvodce/eiffelova-vez-466/ http://www.andysekn.estranky.cz/clanky/historie.html

Naše fotografie

Hodnocení První den jsme strávili na Eiffelově věži. Byl to opravdu krásný zážitek, který jsme si všichni užili. Škoda snad byla jen toho počasí, které se po výstupu nahoru pokazilo. Líbilo se nám také „uvnitř“ Eiffelovy věže. V obchodech byli milí prodejci, takže jsme se dobře domluvili. Eiffelova věž má opravdu své kouzlo, které nás všechny okouzlilo , i přes škaredé počasí. Eiffelově věži dáváme 10 bodů z 10.