Využití cloudových služeb ve školství

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti spolupráce a sdílení dat v cloudu
Advertisements

Stránka 1, © Vema, a. s.. Stránka 2, © Vema, a. s. Podnikové aplikace  Integrovaný podnikový systém (Integrated Business System):  komplex aplikací.
Připojení k internetu.
Nový přístup k aplikacím Vema
Internet Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_internet2
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Informatika Počítačové sítě.
AKREDITOVANÉ ŠKOLICÍ STŘEDISKO ČLEN ASOCIACE VDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH TRADICE OD ROKU 1991 Zdeněk Mašín Microsoft Gold Certified Partner Akreditované.
Microsoft Office OneNote
| Copyright© 2010 Microsoft Corporation Markéta Douděrová Microsoft PŘEDSTAVENÍ:
1 Small Business Windows XP Professional Platforma pro zpracování zpráv (Messaging Platform) 6 září, 2001.
Operační systémy a aplikační servery Tomáš ZACHAT SPŠ Praha 10, STIC.
Studie a zhodnocení domácích volně dostupných API mapových služeb Diplomová práce Vysoká škola Báňská – Technická univerzita Ostrava Hornicko – geologická.
Small Business PC: Windows Vista Business and Microsoft Office Professional 2007 Jméno prezentátora Datum.
Přínosy virtualizace a privátního cloudu
Virtuální lektor? Miroslava Dvořáková Jiří Votava.
Přínosy a druhy počítačových sítí. Jednou z nejvýznamnějších technologií používaných v oblasti výpočetních systémů jsou již řadu let počítačové sítě.
Představení Office365 Břetislav Regner PROJEKT financovaný
Představujeme službu Samepage
„Firemní řešení avast! - rychle, efektivně, jinak“
Informatika Internet.
E-Learning Strategie společnosti Microsoft pro podporu vzdělávání
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Dotyková zařízení ve výuce ​ Aktivita B2 Ing. Libor Měsíček, Ph.D.
Google Apps Kateřina Macháčková EU peníze školám Základní škola Stříbrná Skalice, Na Městečku 69,
Sdílení obsáhlých souborů na webu Výpočetní technika.
Microsoft School Agreement Výhody pro školy na území hl. m. Prahy Magistrát hl. m. Prahy.
Ing. František Hůlka lektor webináře pro ICT metodiky
Telefonování přes Internet
Podnikání na Internetu letní semestr 2004 Jana Holá VIII.
Investujte do úspor. Zlepšete prodej a marketing Přehled o Vašich zákaznících, obchodních aktivitách a příležitostech – Kdokoliv kdykoliv ví o všem, co.
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
Aplikační programy, programovací jazyky, formáty datových souborů
O službě Webmium WEBMIUM je jednoduchý nástroj umožňující drobným a středním podnikatelům vytvoření a správu profesionálně vypadajících webových stránek.
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Počítačové sítě Informatika – 7. ročník
2OP381 Manažerská informatika 1
Elektronické učebnice
Docs.google Barbora Janečková 3MA381. Osnova Docs.google - obecně Funkce Využití pro týmovou spolupráci Další produkty společnosti Google.
Úkol 1 - řešení týmové komunikace Promovaní inženýři (tým A, s út 12.45)
VY_32_INOVACE_51_Microsoft_Office_2010. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní.
Disk Google. Google disk umožní uložení až 15 GB souborů zdarma, přístup k nim odkudkoliv, a spolupracovat s ostatními soubory můžeme na disk nahrát 0tevře.
David Klíma- 1 - Elektronická pošta Slouží k přenosu zpráv po internetu Každý uživatel má - zavináč Klimad – uživatelské.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
Kamasová Silvie 9.C. Mozilla firefox Rychlejší prohlížení webu Blokování vyskakovacích oken Prohlížení stránek v panelech Snadná změna vzhledu Intuitivní.
Mgr. Milan Šimek. Počítačová síť je skupina počítačů spojených dohromady umožňující více uživatelům přistupovat k jedněm zdrojům, sdílet a využívat tatáž.
Posílání fotek Letecká pošta- První web ne který můžeme umístit velké množství fotek.
Přístup do IS z mobilních zařízení Tomáš Tureček Katedra Informatiky FEI VŠB-TU Ostrava.
Zálohování dat Zoner cloud Webové úložiště fotografií. Virtuální disk. Zabezpečené přihlašovací údaje.
Úvod do počítačových sítí
2 Karla Halenková Setkání uživatelů 2001 Báze znalostí produkt pro naplnění uživatelem.
Google Apps Martin Kotlík Brno, 12. květen 2015 Cloudová řešení 1.Cloudové řešení Apple 2.Cloudové řešení Microsoft 3.Cloudové řešení Google.
Office 365 Úvodní seznámení
Moderní trendy využívání mobilních (dotykových) zařízení nejen ve výuce RNDr. Jan Krejčí, Ph.D.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Smartphone – chytrý telefon Co se všechno naučíme??? Typy a.
Každý den se softwarovým právem 19.dubna 2016 JUDr. Jiří Matzner, Ph.D., LL.M. Advokátní kancelář MATZNER et al Anny Letenské 34/7, Praha 2
Jan Mánek. O čem budu povídat? Digitální fotografie – Google PICASA Slideshow z fotografií Bubliny v obrázcích Prezentace na internetu Dokumenty na internetu.
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
Internet (služby Internetu, WWW) Služby Internetu WWW (World Wide Web) – dnes nejrozšířenější služba; spoustě lidí splývá s Internetem jako takovým WWW.
Dotkněte se inovací OP VK 51 CZ.1.07/1.3.00/
Pojmy internetu - test Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2013.
PIXLR − ONLINE GRAFICKÝ EDITOR (1) ANEB NEJLEPŠÍ VĚCI JSOU ZADARMO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslav Zavadil. Dostupné.
Cloud computing a ukládání dat Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum.
Pojmy internetu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2012.
Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Počítačové sítě.
Karel Mašát, RssToEvernote Karel Mašát,
„Firemní řešení avast! - rychle, efektivně, jinak“
Živočichopis (taxonomie) sítí
SOFTWARE II Aplikační software.
Nové webové mapové aplikace ČGS RNDr. Vít Štrupl, PhD. Nesuchyně 4. 4
Transkript prezentace:

Využití cloudových služeb ve školství Mgr. Iva Šturmová

Cíl prezentace Co je cloud? Výhody cloudových služeb Představení praktického využití služeb google dokumenty a kalendář Ukázka dalších nástrojů- animoto

Co je cloud Cloud computing je na Internetu založený model vývoje a používaní počítačových technologií.[1] Lze ho také charakterizovat jako poskytování služeb či programů uložených na serverech na Internetu s tím, že uživatelé k nim mohou přistupovat například pomocí webového prohlížeče nebo klienta dané aplikace a používat je prakticky odkudkoli (http://cs.wikipedia.org/wiki/Cloud_computing)

Co je cloud- srozumitelně Je to služba, nebo aplikace, která neběží na mém počítači, ale na serverech u poskytovatele služby. Uživatelé ke službám přistupují pomocí internetového prohlížeče. Služba využívá velkého výkonu serverových počítačů a nemá proto velké nároky na výkon uživatelské stanice. Umožnuje pracovat z libovolné pracovní stanice, případně mobilního zařízení.

GOOLE DOC – co přináší Je to nejvyužitelnější cloud služba ve školství Nahrazuje microsoft office (microsoft office má také svojí cloud službu office630) Kombinuje prvky standartního kancelářského balíku a výhod cloud služeb Je k dispozici i jako aplikace pro offline práci Umožnuje snadné sdílení dokumentů s možností nastavení práv přístupu (pouze číst, možnost upravovat…) Umožnuje více uživatelům pracovat ne jednom dokumentu současně. Google doc je zdarma Zlepšují zabezepečení dokumentů před poškozením počítače, náhodnému smazání….

Sdílení souboru offline

Sdílení dokumentu s google doc

Příklad využití- Tabulka- známky žáků Jednoduché zadávání odkudkoliv (z domova, ze školy..) Velký potencionál při použití s tablety Umožnuje sdílení s dalšími učiteli, kteří v dané třídě také učí Imunní proti „ukradení sešitku se známkami“ Lze sdílet i s rodiči (s omezením práv pouze na čtení)

Příklad využití- Kalendář- sdílení na stránkách Kalendáře v on line službě jsou přehledné Lze je sdílet s kolegy Kalendář lze vystavit na stránkách třídy, či školy Usnadňuje komunikaci s rodiči Eliminuje chybovost v předávání informací rodičům dětmi Při správném používání kontroluje konflikt akcí Do kalendáře třídy lze zadávat i domácí úkoly

Animoto Cloud nástroj pro tvorbu efektivních video prezentací Velice snadné a intuitivní ovládání Vytvoření poutavého videa za méně než minutu Nástroj je na stránkách animoto.com Zdarma videa pouze do 30s Vhodné do stránek třídy

Ukázka animoto

Děkuji za pozornost Technologie jsou neomezené, ale je nutné je používat s rozumem