Lesnická škola 2.B projekt čáp bílý

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NATURA 2000 ochrana ptačích oblastí na Moravě
Advertisements

Přijímací řízení pro školní rok 2014/15 Čtyřleté studium.
Vyhledávání informací na mapových serverech Ing. Zdeňka Javorková Základní škola Ostrava-Stará Bělá Určeno pro 6. ročník základní školy Vytvořeno v prosinci.
Webové stránky jihočeských knihoven Lída Švíková.
rok 2014 První část Snímky jsou automaticky posouvány
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Představení zajímavých projektů OPVK
TŘÍDNÍ SCHŮZE PROGRAM SRPŠ – výroční zpráva Třída jako celek – chování, výsledky vzdělávání, spolupráce, aktivita Akce v dubnu Ředitelské.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků základní.
Petr Kurz Krasec, o.s. Fr. Šrámka České Budějovice KRAjská Síť Environmentálních Center
včelařské občanské sdružení APICENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ Václava Jakše
VÝSLEDKY MAPOVÁNÍ kavky obecné v hnízdní sezóně 2010
INFORMAČNÍ SCHŮZKA S RODIČI DĚTÍ PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU
 Tvorbu textu pro informační tabule - 12 tabulí si rozebrali třídy prvního i druhého stupně ZŠ, každá tabule tak bude jiný originál s básničkami, povídkami,
VY_32_INOVACE_M.1.07-Numerace v číselném oboru prezentace název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM: 1. ročník –
Paragraf 11 / 55 ….dodržujme zákony „ Je za pět minut dvanáct, je nejvyšší čas dodržovat zákony “
1 Nabídka ke spolupráci v oblasti metodiky škol a školských zařízení Nabídka ke spolupráci v oblasti metodiky škol a školských zařízení Přátelské setkání.
VLED Vzdělávání v lesnických disciplínách. Podstata projektu Vytvoření unikátního vzdělávacího kurzu s 10 studijními programy se zaměřením na lesnické.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. OBLAČNOST 6.00 předpověď počasí na 14.Května 2014.
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ předpověď počasí na 13. května 2014.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
PROJEKT PŘEDPOVĚĎ POČASÍ Předpověď počasí na
předpověď počasí na 14. května 2009 OBLAČNOST 6.00.
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
Podpora poradců Podpora poradců
Rámcové představení projektu TRIATLON DĚTI 9. listopadu 2013 Voroněž, Brno.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Sčítání a odčítání zlomků
Číslo projektu CZ.1.07/1.500/ Číslo materiálu VY_42_INOVACE_matematika_22 Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Autor Bc. Ivana Kotková.
Vy_32_INOVACE_M.1.08-Sčítání a odčítání v oboru do 20-prezentace název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM: 1. ročník.
Základní škola Bohutín, okres Příbram, Bohutín 37,
Europe Direct Přednáška – 23. února 2012 Michaela Bartůšková.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno v rámci.
H R Á T K Y S P Ř Í R O D O U. Gymnázium Rýmařov připravilo zábavnou soutěž s ekologickou tematikou plnou zajímavých úkolů pro třídy všech škol v našem.
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
města, památky, zajímavosti
Termíny akcí pro rok 2015  Vážení příznivci… Jako každý rok, tak i ten letošní, pro vás připravujeme celou řadu soutěží se zaměřením na hasiče a záchranáře.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 12. P RVŠ, 19. září 2013 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání
JARO OŽÍVÁ Celoevropské sledování příletu stěhovavých ptáků
Statistika a porovnání činnosti knihoven Lidmila Švíková Jihočeská vědecká knihovna v Českých Budějovicích.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
NOVÉ KROKY V TERÉNNÍ PRÁCI ANEB NEJDE JEN O INJEKČNÍ UŽIVATELE Bc. Kamil Podzimek.
VOŠL a SLŠ Bedřicha Schwarzenberga Písek, Lesnická 55 Aktivity (zkušenosti) v oblasti EVVO.
Projekt „Poznejme se“ Byl podpo ř en Ministerstvem školství, mláde ž e a t ě lovýchovy v rámci „Programu na podporu aktivit v oblasti integrace cizinc.
EVROPA VE ŠKOLE 2015 Český Krumlov
Interreg IIIA Česká republika - Svobodný stát Bavorsko v Plzeňském kraji Plzeň,
Mapování veverky obecné ve spolupráci se školami
Školní časopis ZŠ a MŠ Kpt. O. Jaroše Louny. Měli jsme na čem stavět Do roku 2011 pár článků na internetu - název 2012/13 papírová podoba v režii školy.
Vytváření sítí dluhového poradenství 03/2014 Magda Besedová.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek
Bučovice současnost Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Popis tělesa a výpočet povrchu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
JARO U NÁS VY _32 _ INOVACE _01
VY_32_INOVACE_187 Tomáš Nový osmý kraje ČR
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 04 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Vlastivěda.
PTÁCI - TEST Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
Vyjmenuj okresní města Jihočeského kraje VY_32_INOVACE_05
VY_52_INOVACE_16_ROZMANITOST PŘÍRODY ZŠ Zbytiny, okres Prachatice
Projekt:. Pomoc škole a žákům, registrační číslo projektu CZ /1
Vyjmenuj kraje ČR VY_32_INOVACE_01
Místní akční plány vzdělávání Martin Plucha, sekretariát RSK JK
Transkript prezentace:

Lesnická škola 2.B projekt čáp bílý Výsledky v roce 2012

Monitoring a záchrana populace čápa bílého na území Jihočeského kraje VOŠL a SLŠ Bedřicha Schwarzenberga Písek Třída 2.B

Cíle projektu Zahájit sčítání čapích hnízd v Jihočeském kraji a do roku 2014 vytvořit podrobný soupis všech hnízd, aby v roce 2014 při celoevropském sčítání byla sečtena všechna hnízda v kraji Zprovoznit web, kde by byly dostupné veškeré informace o čápu bílém, včetně seznamu hnízd Osvětovou činností zvýšit zájem o čápa bílého Instalací hnízdních podložek zvýšit možnosti jeho zahnízdění Zapojit do sčítání i základní školy. Tím dojde k zahuštění sítě pozorovatelů a ke zvýšení zájmu dětí o přírodu

Sledované údaje o hnízdě: obec okres GPS souřadnice nadmořská výška vznik hnízda popis hnízda typ hnízda výška hnízda nad zemí

Údaje zaznamenané při hnízdění čápů Datum příletu Datum páření Počet vajec Počet vylíhlých mláďat Počet uhynulých mláďat Počet vyvedených mláďat Datum odletu čápů

Počet zaevidovaných lokalit - 214 90 neobsazených hnízd a hnízdních podložek 10 navštívených hnízd 23 zaniklých hnízd 3 obsazené lichým čápem 73 hnízd, na kterých čápi odchovali mláďata 12 hnízd, která byla obsazena, ale čápům se nepodařilo vyvést mláďata 3 hnízda, na kterých se nám nepodařilo zjistit počet mláďat

Počet nových neevidovaných hnízd Podložka 19 Navštívená podložka 2 Neobsazené hnízdo 6 Obsazené hnízdo 18

Základní údaje o čápu bílém Ochrana populace a hnízd Potravní vztahy Informace na webu Základní údaje o čápu bílém Ochrana populace a hnízd Potravní vztahy Katalog hnízd

Stavba podložek Horosedly Oslov Milevsko

Horosedly

Oslov

Milevsko

Zapojené školy – 27 škol ZŠ Katovice ZŠ –K. Čapka, Hluboká nad Vltavou ZŠ T. G. M. Blatná ZŠ Pohůrecká Suché Vrbné ZŠ Trhové Sviny ZŠ Jarošov nad Nežárkou ZŠE. Beneše Písek ZŠ J. Husa Písek ZŠ Volyně ZŠ Štěkeň ZŠ Zliv ZŠ Ledenice ZŠ Svobodná Písek ZŠ Vodňanská u. Prachatice ZŠ Lišov ZŠ –K. Čapka, Hluboká nad Vltavou ZŠ– Strýčice ZŠ Dubné DDÚ, ZŠ Homole Víceleté gymnázium Kaplice ZŠ Dolní Dvořiště ZŠ Jarošovská ulice, JH II. ZŠ Sira N. Wintona Kunžak ZŠ Kovářov ZŠ Záhoří ZŠ Tomáše Šobra Písek 2. ZŠ J. A. K. Milevsko ZŠ Volary

Osvětová činnost Dne 12. 9. 2012 jsme pro žáky základních škol připravili konferenci o čápu bílém. Celkem se jí zúčastnilo 110 dětí ze 14 základních škol.

Zapojení základních škol do sčítání Přínosy Došlo k zahuštění sítě pozorovatelů Základní školy jsou zárukou dlouhodobé spolupráce Není na škodu mít i více pozorovatelů na jedno hnízdo Základní školy objevily 18 lokalit Zvyšuje se zájem dětí o přírodu Cíl Spolupracovat se základními školami i v dalších letech Zapojit do programu více škol

Činnost žáků lesnické školy Pokračovat v monitorování hnízd čápa bílého tak, aby při celoevropském sčítání byla v Jihočeském kraji sečtena všechna hnízda Zachovat funkčnost webu a na něm zveřejňovat všechny informace Osvětovou činností zvýšit zájem o čápa bílého Pokračovat v instalacích hnízdních podložek