JORDÁNSKO PRŮVODCE PETROU.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NĚMECKO KONSTANZ.
Advertisements

Průběh běžného školního roku na naší skvělé škole.
CK Topinka Cestovní kancelář, zabývající se dětskou rekreací již od roku 1991 Vám představuje.
ONRIMO Travel Španělsko, Ibiza, San Antonio **** hotel Blau Parc –
REKREAČNÍ ZAŘÍZENÍ Podhradí nad Dyjí
M E X I C O TEOTIHUCÁN.
Vážení spoluobčané, zastupitelé obecního úřadu Bítouchov Vás zvou na zájezd - prohlídka dělostřelecké tvrze Hanička. Po prohlídce tvrze je plánován společný.
ŠKOLNÍ VÝLET 5.B květen 2011 KŘIVOKLÁT, KONĚPRUSKÉ JESKYNĚ.
TŘÍDNÍ SCHŮZE PROGRAM SRPŠ – výroční zpráva Třída jako celek – chování, výsledky vzdělávání, spolupráce, aktivita Akce v dubnu Ředitelské.
MEZINÁRODNÍ PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR Vinoř 2010 Po stopách císaře Karla IV.
Velká Británie školní zájezd 24/9- 29/ Část třetí.
Kostelec nad Černými lesy
Školní výlet Praha Ukážeme si, co všechno jsme v Praze viděli :)
POZVÁNKA DO BRNA Zajímavosti Informace Výlety Ubytování Historie Závěr
NÁVŠTĚVA SLOVENSKA 17. – 22. března 2013.
A a 5.A. 7:30 – odjezd od hlavního vchodu GVN J. Hradec 9:30 - příjezd na Lipno 10:00-11:00 – informační centrum (všichni) 11:00-12:00 –
AKCE NĚMECKO PO STOPÁCH LUDVÍKA II.. 1 den – Cesta do Alp 1 den – Cesta do Alp -prohlídka pohádkového zámku -prohlídka pohádkového zámku Ludvíka II.-
ŘÍM věčné město Náš poznávací výlet do Říma ÷ /18.
Autor: Vendy Nových 7 divů světa.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Kokořín Tip na jarní výlet. Kokořín na mapě Hrad Postavil v 14. století Hynek Berka z dubé Hrad vystřídal mnoho majitelů, a teprve v roce 2006 se hrad.
KOLO – VODO – CHODO VÝLET Z l a t á K o r u n a
Přemyslovci Vláda přemyslovských králů.
ŠKOLNÍ VÝLET 3.B MORAVSKÝ KRAS
SOUČASNÉ BULHARSKO.
GÁBINA UHLÍŘOVÁ studentka septimy Skotsko / prázdniny.
Historické památky v Lokti Materiál je určen k bezplatnému používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv.
POZNÁVÁME PLZEŇ A JEJÍ PAMÁTKY
Jordánské hášimovské království المملكة الأردنّيّة الهاشميّة
ZAJÍMAVÉ BUDOVY a OBJEKTY v Brně
Prezentace Martin Procházka 5.B. Pražský hrad byl odedávna sídlem českých panovníků a nyní v něm sídlí prezident republiky. Byl založen v 9. století.
Obyvatelstvo ČR Animované grafy ČSÚ.
Richard, vévoda z Gloucestru roznesl po městě falešné věštby, které se dostaly až ke králi Edwardovi IV.(jeho bratrovi), že královský rod vyvraždí královská.
POZNÁVÁME PLZEŇ A JEJÍ PAMÁTKY „Medzinárodní pátrači“ = „Mezinárodní detektivové“
Památky UNESCO v ČR Praha – historické jádro, Vyšehrad.
JORDÁNSKO 2. PRŮVODCE PETROU Petra (πέτρα petra = „skála“, البتراء ‎ Al-Butrā) je skalní město a archeologické naleziště v Jordánsku. Od roku 1985 je.
„ Nové moderní nástroje práce organizátora veřejné dopravy“ Veřejná doprava je složitý systém zabezpečení dopravních potřeb obyvatel. Jeho efektivní poznávání,
LUHAČOVICE
Petra.
Wales a hlavní město Cardiff.
MĚLNICKÉ PODZEMÍ STUDNA.
Zámek Hluboká nad Vltavou
VCHOD BLOKY DŽINNŮ PYRAMIDOVÁ HROBKA PŘEHRADA A VSTUP DO SÍQU.
PRŮMYSLOVÁ ZÓNA nad OEZ Letohrad
TÁBOR Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ.
V roce 2009 na tábor do Rakouska Stačí se sbalit a jet…
FRANCIE PONT du GARD.
JORDÁNSKO PRŮVODCE PETROU PETRA VZNIKLA KOLEM ROKU 1000 př.n.l.
HRADEC KRÁLOVÉ → PARDUBICE → LÁZNĚ BOHDANEČ → KUTNÁ HORA
USA ANTELOPE CANYON ARIZONA ANTELOPE CANYON JE TO NEJVÍCE NAVŠTĚVOVANÝ A NEJVÍCE FOTOGRAFOVANÝ KAŇON NA CELÉM AMERICKÉM JIHOZÁPADĚ. LEŽÍ VE STÁTU ARIZONA.
Místní akční plán vzdělávání na území ORP Černošice č. CZ /0.0/0.0/15_005/ Potřeba investic do základních a mateřských škol ,
I T A L I E VILLA ADRIANA TIVOLI VILLA ADRIANA = HADRIÁNOVA VILA MEZI R. 118 – 138 N.L. JI DAL VYBUDOVAT ŘÍMSKÝ CÍSAŘ HADRIANUS NEDALEKO DNEŠNÍHO MĚSTA.
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství. Poradenská společnost ABSOLUT-IN působí na českém finančním trhu od roku Poskytuje služby v oblasti pojištění,
ŠKOLNÍ ZÁJEZD SLOVINSKO Termín:14. – I. Večer odjezd od školy II. Jezírka Zelenci, Planica, Kranjska Gora, jezero Bled III. Soutěska.
Po stopách UNESCO památek Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu Senovážné náměstí České Budějovice.
VY_32_INOVACE_27_Brno.  Druhé největší město v České republice  Největší město na Moravě  Leží na soutoku řek Svratky a Svitavy  Město úspěšných.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Vyjádření příčiny a důsledku. Příčina (spojka PROTOŽE) Petr byl sám doma, protože jeho rodiče šli do divadla. Proč byl Petr sám doma? Protože jeho rodiče.
Náš letní rodinný výlet
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Místo, kde bydlím Jakub Laurich
Poznávací Zájezd do Petrohradu
Marika Jiráková Třída: 6.b.
ZAHRANIČNÍ EXKURZE Jaro 2012.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
20. výlet turistického kroužku 3. ročník neděle 7. ledna 2018
Nina Geisselreiterová 4.A
Zájezd do itálie Adam Havlík 4.A.
Norsko Cesta na sever Alžběta Pánková 4. A.
ZÁJEZD DO POLSKA OSVĚTIM A KRAKOV
Transkript prezentace:

JORDÁNSKO PRŮVODCE PETROU

PETRA VZNIKLA KOLEM ROKU 1000 př.n.l.

PETRA VZNIKLA KOLEM ROKU 1000 př.n.l. Petru založili Edomini, ty pak vystřídali NABATEJCI což byli beduíni z území dnešního Iráku. .

PETRA VZNIKLA KOLEM ROKU 1000 př.n.l. Petru založili Edomini, ty pak vystřídali NABATEJCI což byli beduíni z území dnešního Iráku. Nabatejce pak vystřídali Římané, Byzantinci a Osmané.

PETRA VZNIKLA KOLEM ROKU 1000 př.n.l. Petru založili Edomini, ty pak vystřídali NABATEJCI což byli beduíni z území dnešního Iráku. Nabatejce pak vystřídali Římané, Byzantinci a Osmané. Poslední obyvatelé - jordánští beduíni, byli násilně přesídleni do nedalekého města Petra ve 20.století.

Dnešní pozůstatky po nabatejcích jsou výhradně hrobkami Dnešní pozůstatky po nabatejcích jsou výhradně hrobkami. Sami nabatejci žili (jakožto kočovní beduíni) ve stanech.

VCHOD

BLOKY DŽINNŮ

PYRAMIDOVÁ HROBKA

PŘEHRADA A VSTUP DO SÍQU

KAŇON SÍQ

POKLADNICE

FASÁDOVÁ ULICE

HROBKY U DIVADLA

VÝSTUP K OBĚTIŠTI

OBELISKY

OBĚTIŠTĚ

HROBKY POD OBĚTIŠTĚM

NABATEJSKÝ CHRÁM

VÝSTUP KE KLÁŠTERU

KLÁŠTER

VÝHLEDY SMĚREM K IZRAELI

KOLONÁDOVÁ ULICE

KRÁLOVSKÉ HROBKY

NABATEJSKÉ DIVADLO

DOBŘE MÍNĚNÉ RADY PRO VÁŽNÉ ZÁJEMCE Na prohlídku je nezbytný jeden celý den.

DOBŘE MÍNĚNÉ RADY PRO VÁŽNÉ ZÁJEMCE Na prohlídku je nezbytný jeden celý den. Prohlídka představuje dlouhý pěší výlet, při kterém se absolvují 2 výstupy po 1000 schodech nahoru a dolů, proto se vybavte dobrými a pohodlnými botami.

DOBŘE MÍNĚNÉ RADY PRO VÁŽNÉ ZÁJEMCE Na prohlídku je nezbytný jeden celý den. Prohlídka představuje dlouhý pěší výlet, při kterém se absolvují 2 výstupy po 1000 schodech nahoru a dolů, proto se vybavte dobrými a pohodlnými botami. V areálu je stálé vedro, proto počítejte se 2l vody na osobu

DOBŘE MÍNĚNÉ RADY PRO VÁŽNÉ ZÁJEMCE Na prohlídku je nezbytný jeden celý den. Prohlídka představuje dlouhý pěší výlet, při kterém se absolvují 2 výstupy po 1000 schodech nahoru a dolů, proto se vybavte dobrými a pohodlnými botami. V areálu je stálé vedro, proto počítejte se 2l vody na osobu V areálu není žádný směrový ukazatel ani popis, proto doporučuji vzít si u vchodu místního průvodce

DOBŘE MÍNĚNÉ RADY PRO VÁŽNÉ ZÁJEMCE Na prohlídku je nezbytný jeden celý den. Prohlídka představuje dlouhý pěší výlet, při kterém se absolvují 2 výstupy po 1000 schodech nahoru a dolů, proto se vybavte dobrými a pohodlnými botami. V areálu je stálé vedro, proto počítejte se 2l vody na osobu V areálu není žádný směrový ukazatel ani popis, proto doporučuji vzít si u vchodu místního průvodce U vstupu odmítněte nabízený odvoz koněm či oslem – jízda je jen na 1 km a ušetříte si nepříjemné dohadování.

Cestování zdar Cena z Izraele: 3.300 Kč (30 euro doprava + 140 USD vstupy)