Modelářská činnost ve Věznici Horní Slavkov

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cesty za poznáním! Stále nás má co překvapit… Březen měsíc Internetu 2008 byl i na kolejíchČD a.s.!
Advertisements

CZ KVÍZ.
Historické památky města MIKULOV
Vztahy mezi Čechy a Němci
Odborná stáž DRÁŽĎANY Bylo toho hodně Blicke auf Dresden  Zde si můžete udělat vaši fotku u krásného panorama města Drážďany.
Památky Karlovarského kraje - románské
Zámky v našem okolí Zpracoval Mgr. Antonín Grafnetter Střední škola živnostenská Sokolov 2013.
Dřevěný Kostel sv.Kateřiny
Název SŠ: Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace Číslo projektu:CZ.107/1.500/ Název projektu: Moderní škola Předmět:Český.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_590_ Svět středověkého hradu AUTOR: Mgr. Michaela Vašíčková.
Gotická kultura.
Škola Střední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č. Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Karlovarský kraj.
Keramika po 2. světové válce
Historické prameny.
ARTEFILETIKA Prezentace artefiletiky – metodický list č. 2 Cesta mezi ostrovy Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö(str.1 – 7) Možnosti využití.
Praha.
Krajské město : Karlovy Vary
Karlovarský kraj Krajské město Karlovy Vary Z á kladn í š kola Nový Jič í n, Komensk é ho 68, př í spěvkov á organizace EU – OPVK 1.4. – Inovativně ke.
Česká románská kultura
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Český Krumlov,
Opava.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Plana.a.okoli.
Krajinný park v Mariánských Lázních – naučně poznávací okruh s dokonalými maketami (měřítko 1: 25) významných stavebních a technických památek ČR.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
Karlovarský kraj Nejmenší kraj – 3 okresy Příhraniční poloha –
Romantická architektura v Čechách
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Cirkevni.stavby.
KARLOVARSKÝ KRAJ.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s západočeským městem Tachovem.
Socioekonomická sféra
Přístupnost v praxi aneb jaký smysl mají testy, provedené handicapovanými uživateli Mgr. Radek Pavlíček, RNDr. Hana Bubeníčková, duben 2007.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Artefiletika Prezentace artefiletiky – metodický list č. 2 Cesta mezi ostrovy Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö Možnosti využití artefiletiky.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Marianske.Lazne.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Bor.a.okoli.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Chodova.Plana.
Karlovarský kraj. Základní údaje Karlovarský kraj je proslulý svým lázeňstvím. Nejznámějšími lázeňskými městy jsou Karlovy Vary, Mariánské Lázně, Františkovy.
Klasicistní architektura v Čechách Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802 – 4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno.
Bečov nad Teplou 23. září Charakteristika města 1399 městská práva V současnosti cca 1000 obyvatel Poloha na spojnici lázeňských měst Karlovy Vary.
Pozdně gotická architektura v Čechách Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802 – 4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno.
VY_32_ INOVACE_ 11_ VLASTIVĚDA 4 Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou VODSTVO ČR Autor: Mgr.Renata Viktorinová.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Zeměpis (klíčová.
Webové stránky zámku. Zámek Červená Lhota Zámek Červená Lhota leží v jižních Čechách, zhruba 20 kilometrů od Jindřichova Hradce, stojí uprostřed rybníka.
Školní výlet 7. B Praha. Cesta do Prahy pendolinem proběhla bez problémů.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
B RNO Kateřina Konečná 5. třída. P AMÁTKY MĚSTA B RNA.
KARLOVARSKÝ KRAJ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_11_A_11_Karlovarský kraj Téma: Vlastivěda.
Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
VY__III/2__INOVACE__130 Prvouka Frýdlant. AnotaceŽák ve skupině sleduje prezentaci se současným komentářem učitele a odpovídá na kladené otázky. V prezentaci.
Současnou podobu dala zámku novogotická přestavba ve stylu tudorské gotiky z let , jejímž autorem byl Jiří Wingelmüller. Část barokního zdiva.
DO PODĚBRAD Akademie třetího věku o.s. Totem Plzeň, obor Historie a místopis a naše první zastavení v Nymburce u domu s nevšedním a krásným reliéfem.
Umístění Věznice Nové Sedlo V současné době realizuje Vězeňská služba ČR ve Věznici Nové Sedlo projekt, který je financován z EHP a Norských fondů 2009.
Karlovarský kraj Obsah Základní informace Základní informace Navštěvované oblasti Navštěvované oblasti Zdroje Zdroje.
Místo, kde bydlím Jakub Laurich
Romantická architektura v Čechách
Pozdně gotická architektura v Čechách
Náš region Česká republika se člení do 14 krajů.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
Karlovarský kraj Nejmenší kraj – 3 okresy Příhraniční poloha –
VY_32_INOVACE_
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá Název materiálu: VY_32_INOVACE_ D.7.A.11_romansky_sloh_II. Datum: Ročník: sedmý Vzdělávací.
Románská architektura v Čechách
ŠKOPKOVÁ HELENA, ZŠ HORNÍ SLAVKOV VY_32_INOVACE_257_PRAHA
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ, KRÁTKÁ 676 AUTOR: MGR
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ J. E. Purkyně a ZUŠ Libochovice
Architektonické slohy města Veselí nad Moravou ÚKOL Č. 23
Střední Čechy VY_12_INOVACE_Rů_II_11
Transkript prezentace:

Modelářská činnost ve Věznici Horní Slavkov 2008 - 2011

Hrad Loket Stavba Hradu LOKET byla počátkem tvorby skupiny odsouzených mužů z věznice v Horním Slavkově, stala se podnětem k další tvůrčí činnosti. Model byl zhotoven pouze podle několika dostupných fotografií.

Naše modelářské snažení pokračovalo již plánovaným projektem překrásného areálu hradu a zámku Bečova nad Teplou.

Zámek Valeč Zámek VALEČ, byl naším největším dílem. V době stavby modelu na zámku a jeho okolí probíhala velká rekonstrukce, což nám otevřelo prostor pro improvizaci.

Kostel sv. Jiří Horní Slavkov Chátrající pevnostní kostel sv. Jiří v Horním Slavkově byl zhotoven z papíru a drobných oblázků, vitrážová okna byla vymalována gelovými barvami a následně podsvícena diodami.

Projekt Zámku Kynžvart vznikl během tří měsíců, byl zcela odlišný od předchozích modelů. Ke stavbě byly použity profesionální modelářské materiály a zkušenosti odborníků z firmy Boheminium v Mariánských Lázních.

Zámek Sokolov - 18. století Podle několika nákresů a jednoho dobového obrazu jsme se pokusili postavit model Zámku Sokolov tak, jak vypadal přibližně v osmnáctém století.

Zámek Sokolov v současné podobě Model Zámku Sokolov v současné podobě byl zhotoven pro Městský úřad v Sokolově již na základě komerční smlouvy. Na stavbu byly použity profesionální modelářské materiály.

Zatím posledním naším projektem je klenot Bečovského zámku Relikviář sv.Maura. Maketa je zhotovena ve skutečné velikosti s možností rozebrání, aby se mohly s tímto skvostem seznámit i zrakově postižené děti.

KONEC PREZENTACE