Recyklační linky a odpady Akreditovaná environmentální laboratoř

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DIVIZE TECHNICKÉHO ZABEZPEČENÍ - 70
Advertisements

RNDr. Martin Guth G-servis Praha, s.r.o. Třanovského 622/11
Řízení jakosti výrobků ve společnosti TESCOMA s.r.o.
AQUATEST a.s. konzultační a inženýrské služby
Sanace kontaminovaného území plzeň- libušín
Monitorování a analýzy Laboratorní cvičení
Monitorování výuky odborných předmětů
Prof. Ing. Pavel Jeníček, CSc.
Monitorování výuky odborných předmětů
AQUATEST a.s. konzultační a inženýrské služby
Znečišťování a ochrana vody Praha – město našeho života Projekt č. CZ.2.17/3.1.00/36097, podpořený Evropským sociálním fondem v rámci Operačního programu.
Ochrana Ovzduší - cvičení 6 Omezování plynných emisí
Vojtěch Kundrát.  Mikrobiální znečištění  Chemické znečištění  Mechanické znečištěné.
VÝZKUMNÝ PROGRAM č.6 Experimentální ověřování nových technologických postupů u kovových materiálů s vyššími kvalitativními parametry. VÝZKUMNÝ PROGRAM.
AUTOR: Ing. Ladislava Semerádová ANOTACE: Výukový materiál je určen pro studenty 1.ročníku SŠ. Může být použit při výkladu vlastností vodíku. KLÍČOVÁ SLOVA:
PŘÍPRAVA A TESTOVÁNÍ VLASTNOSTÍ STABILIZOVANÝCH NANOČÁSTIC ŽELEZA
DEKONTAMINAČNÍ TECHNOLOGIE
ZNEČIŠŤOVÁNÍ VODY A VYČERPÁNÍ ZDROJŮ PITNÉ VODY
Tuk, Bílkovina, Laktóza, (g/100g, %) Somatické buňky,
ZNEČIŠTĚNÍ A DEKONTAMINACE VODY
Systémy řízení v reálném čase – nezbytná podpora obchodování
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
Moderní zařízení pro energetické využití odpadů (EVO) malých kapacit
Sanace kontaminovaného území Koloveč
OZP-komplet.pptGEOtest Brno a.s.1 Vlivy na životní prostředí Znečištění ovzduší Znečištění povrchových a podzemních vod Znečištění půdy Vliv nebezpečných.
Chemik technologických výrob projekt financovaný Úřadem práce.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Ing. Iva Dudková  Fakulta chemické technologie  Fakulta technologie ochrany prostředí  Fakulta potravinářské a biochemické technologie.
Zplyňování odpadů v cementárně Prachovice
NANOČÁSTICE ELEMENTÁRNÍHO ŽELEZA
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Biodegradovatelné polymery
Institut environmentálního inženýrství 546
Rychlost reakce a její závislost na vnějších podmínkách
VŠB - Technická univerzita Ostrava, Výzkumné energetické centrum Výzkum energetického využívání kontaminované biomasy Jan Najser.
Pohled zadavatele na energetický audit ve velkém průmyslovém podniku Ing. Petr Matuszek Brno
SANACE KONTAMINOVANÉHO ÚZEMÍ KOLOVEČ
Energetický audit ve velkém průmyslovém podniku z pohledu zadavatele Ing. Petr Matuszek Seminář AEM Brno
Nanokrystalické oxidy kovů Libor Libor Machala
Odstraňování thallia a kadmia z odpadních vod v metalurgii olova
Partyzánské náměstí Ostrava tel.: fax: Projekty EU na Zdravotním ústavu Ostrava „Identifikace průmyslových zdrojů“
MOŽNOSTI POUŽITI MEMBRÁNOVÝCH PROCESŮ PRO ZPRACOVÁNÍ SKLÁDKOVÝCH VÝLUHOVÝCH VOD Hlavní řešitel: Savchuk Nataliya Membrain 2013.
Drtič.
Vývoj inovativní in-situ sanační technologie uplatňující mikrovlnný ohřev Ing. Jiří Kroužek Ing. Jiří Hendrych Ph.D., Ing. Jiří Sobek Ph.D., Ing. Daniel.
Václav Durďák Jiří Kroužek, Jiří Hendrych, Daniel Randula
Modelování čištění komunálních odpadních vod
SCHÉMA FUNKCE VAKUOVÉ TERMOLÝZY
Obor: Aplikovaná a krajinná ekologie Studium transportních procesů probíhajících při dekontaminacích zemin metodami ventingu Jiří Čermák Ústav chemie ochrany.
Odpadové Fórum, Hustopeče 2015
Hornicko-geologická fakulta VŠB–TUO
RNDr. Martin Culek, Ph.D. Geografický ústav Př.F. MU
Zkušebnictví a řízení jakosti staveb 3.přednáška,akademický rok 2012/13,V.Mencl Úvod do stavebního zkušebnictví Rozdělení zkušebních metod Upřesněné zkušební.
Bioremediace a biodegradace
Mikroorganismy v životním prostředí
Systém nakládání s nebezpečnými odpady v SYNTHOS Kralupy a.s.. 1 Systém nakládání s nebezpečnými odpady v SYNTHOS Kralupy a.s.
Informace o hospodaření státního podniku DIAMO, Stráž pod Ralskem za období 2007 – 2011 Předkládá: Ing. Bc. Jiří Jež ředitel státního podniku.
Voda Zbožíznalství 1. ročník Voda - nejrozšířenější sloučenina - zároveň velmi vzácný zdroj, kterého ubývá.
OKO pro výzkum nových technologií Pracovní setkání inovačních firem Konsorcium: BIC Brno, spol. s r.o. Grantika CS, a.s. Regionální poradenská agentura,
Reaktor na odstranění organických plynných látek D. Jecha
VODA vodárna a čistírna odpadních vod Jaké existují druhy vod dle obsahu nečistot? pitná - musí být zdravotně nezávadná - získává se z podzemí či úpravou.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_52_INOVACE_PR_03_.
Využití Biotechnologie Lentikats® pro čištění odpadních vod Josef Trögl, Sylvie Kříženecká, Věra Pilařová, Pavel Janoš, Jana Měchurová, Jana Krudencová,
Průmyslové kompostování: dostupné technologie a jejich vlastnosti
TVIP 2017 Institut environmentálního inženýrství
TECHNOLOGIE A NÁSTROJE OCHRANY PROSTŘEDÍ VIII
Jiří Kroužek V. Durďák, J. Hendrych, P. Špaček
Digitální učební materiál
Názvosloví hydroxyderivátů a sulfanylderivátů
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Transkript prezentace:

Recyklační linky a odpady Akreditovaná environmentální laboratoř AQUATEST a.s. konzultační a inženýrské služby Životní prostředí Vodní hospodářství Recyklační linky a odpady Sanace a supervize Akreditovaná environmentální laboratoř

AQUATEST a.s. konzultační a inženýrské služby Působení v EVROPĚ Regionální pracoviště

základní údaje o společnosti AQUATEST a.s. základní údaje o společnosti 700 zakázek ročně 10 mil EUR roční průměrný obrat 210 průměrný počet zaměstnanců zemí, ve kterých se pracovalo 14 regionálních zastoupení v ČR 3 zahraniční společné podniky ISO 9001 ISO 14001 OHSAS 18001 certifikovaný integrovaný systém managementu

S A N A Č N Í P R Á C E Sanace podzemních vod, zemin a stavebních substancí patří k nejvýznamnější činnosti společnosti, která disponuje veškerými technickými a materiálními prostředky potřebnými ke komplexnímu zajištění sanačních prací, od jejich projektování, vlastní realizace (instalace a provoz sanačních technologií), vyhodnocování a dohledu nad jejich prováděním. Sanace jsou zaměřeny na odstranění širokého spektra znečištění - chlorovaných uhlovodíků, ropných uhlovodíků a jiných organických látek, těžkých kovů, kyanidů, a dalších.

N A B Í Z E N É S L U Ž B Y Sanace podzemních vod, zemin a stavebních substancí Komplexní zajištění sanačních prací, od jejich projektování, vlastní realizace (instalace a provoz sanačních technologií), vyhodnocování a dohledu nad jejich prováděním. Zkušenosti ze sanací-chlorovaných uhlovodíků, ropných uhlovodíků a jiných organických látek, těžkých kovů, kyanidů, a dalších. Chemopetrol Litvínov Spolchemie ČeR Kralupy nad Vltavou OSTRAMO

Monitorování přirozené, či podpořené atenuace Pro kvalitní a přesné monitorování sanačních prací je AQUATEST a.s. vybaven certifikovanou laboratoří včetně vyškolených vzorkařů. Laboratoř provádí následující služby: odběry vzorků terénní měření chemické, mikrobiologické a radiologické analýzy hodnocení nebezpečných vlastností odpadů poradenská činnost havarijní služba Více zde

Čistírny odpadních vod ChČOV Laguny Ostramo : návrh technologie, provozování Výkon čistírny: až 18 l/s Funkce: - Odloučení volné fáze RU - Sorbce organických látek na aktivním uhlí - Vysrážení těžkých kovů - Separace a filtrace kalů

ChČOV Spolchemie: Návrh technologie, provozování Výkon čistírny: až 1,2 l/s Funkce: - Čištění vod z termické desorbce rtuti ze zemin - Vysrážení rtuti a těžkých kovů - Separace a filtrace kalů - Dočištění na ionexové Více zde

Neutralizační stanice : - Návrh technologie - Dodávka zařízení Výkon stanice: 100 m3/měsíc šaržovitě Funkce: - Vícestupňové srážení těžkých kovů - Separace a filtrace kalů

Modulová (kontejnerová) Modulové jednotky na čištění vod Modulová (kontejnerová) jednotka důlních vod Výkon jednotky: do 2 l/s Funkce: - Srážení - Neutralizace - Provzdušňování - Ox/Redox reakce - Separace kalů - Filtrace kalů Celá technologie je řízená programovatelnými automaty. Více zde

Modulové sanační technologie Úprava fyzikálně - chemických parametrů Dávkování reagencií včetně programovatelných automatů pro řízení chemických a fyzikálních parametrů čerpané vody Filtrace přes aktivní uhlí Systém filtrace a regenerace filtrů s aktivním uhlím Certifikováno strojírenským zkušebním ústavem.

Provzdušňování Stripování Kaskáda aktivně míchaných aerovaných nádrží Výkon: až 6,6 l/s Stripování Sestava stripovacích kolon na odstranění těkavých látek a filtrů vzdušniny Výkon: až 5 l/s Certifikováno strojírenským zkušebním ústavem.

Rozklad znečištění přímo v podzemí (biologický, chemický, fyzikální, nano-částice) Biodegradace Izolace znečištění a imobilizace Promývání zemin Návrh, kompletace, optimalizace automatických dávkovacích celků pro podporu sanace IN-SITU.

Plně automatické vyvíječe páry na LTO nebo na zemní plyn Řízené propařování zemin Plně automatické vyvíječe páry na LTO nebo na zemní plyn Výkon: až 600 kg páry/hod Venting Silné vývěvy na odsávání půdního vzduchu včetně zachycení kontaminantu na filtry s aktivním uhlím

In situ chemická oxidace - ISCO Velmi rychle se vyvíjející technologie sanace kontaminovaných vod a zemin Nové ověřené a komerčně využívané metody Nejčastěji využívaná oxidační činidla: nesaturovaná zóna: H2O2 a ozón saturovaná zóna: H2O2 a manganistan Relativně jednoduché metody z hlediska chemie i použití

Příklad systému přípravy a dávkování KMnO4 Bezprašný, fungující na princi

Biologicky podpořená reduktivní dehalogenace Biologicky degradovatelný substrát je fermentován anaerobními mikroorganizmy => uvolňuje se H2 H2 je donorem elektronu pro úplnou dehalogenaci chlorovaných ethenů. Možné alternativní substráty: kyselina mléčná, syrovátka, melasa, rostlinné oleje, chitin, cukr, ethanol apod.

Příklad systému dávkování biodegradovatelného substrátu Poloautomatický systém dávkování koncentrovaného činidla Předúprava a odkysličení vody, Dávkování, míchání, řízení zásaku

Chemická in-situ redukce nanočástice elementárního železa V silně redukčních podmínkách může být redukována molekula vody: Podobným způsobem jsou redukovány alifatické ClU (např. TCE): Laboratorně bylo potvrzeno, že > 70 typů látek může být redukováno (Zhang, 2003): TCE, PCE, DDT, PCB, PCM, PCP, lindan, nitráty, Pb, Hg, Ni, Cd, Cr, As, TNT, U……

Příklad systému aplikace nanočástic Mobilní zařízení Poloautomatický provoz Terénní příprava suspenze z práškového materiálu Čerstvý materiál s variabilní povrchovou úpravou

AQUATEST a.s. konzultační a inženýrské služby Geologická 4, 152 00 Praha 5 - Barrandov Divize technického zabezpečení Areál Kovohutí, 252 10 Mníšek pod Brdy tel.: +420 318 403 306 fax: +420 318 403 616 stolc@aquatest.cz http://www.aquatest.cz