Letní tábor Dobré 2005 Maltézská Pážátka.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
„INSPEKČNÍ“ CESTA NA PODKARPATSKOU RUS pro Diakonii CB vypracoval Petr Kučera Jak byla využita pomoc Diakonie CB v Podkarpatské Rusi.
Advertisements

Letní škola instruktorů Malé Svatoňovice
Tak v tomto objektu pracujeme
Můžeme i tančit Projekt probíhá od listopadu 2010 do prosince 2011
Spolupráce se Základní školou, Masarykova, Rychnov nad Kněžnou v rámci projektu „Nadané dítě.eu“ v lednu 2010 spolupracovala Pedagogicko-psychologická.
Přehled pořádaných akcí, které můžete sponzorovat :
Technika,tak jak ji vidím já…
Zápis dětí do Mateřské školy Pržno •Zapsat děti do mateřské školy si můžete ve středu a ve čtvrtek , vždy od do hodin v.
Zákon o sociálních službách
Rekonstrukce Domku sv. Rodiny „Průběžná zpráva“. O ČEM BUDEME MLUVIT  Rekonstrukce Domku – proč?  Průběh projektu rekonstrukce – horní místnost  Klubovna.
Mateřská a rodičovská dovolená
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
MEZINÁRODNÍ PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR Vinoř 2010 Po stopách císaře Karla IV.
Grafika Martina Fabianová, Lyra. … rozhodla jsem se zúčastnit se grafické části VZSST z trošku jiné stránky, tak doufám, že mě s tím hned nevykopnete.
LETNÍ TÁBOR MALTÉZSKÉ POMOCI O.P.S., CENTRUM HRADEC KRÁLOVÉ RAFAEL 2007.
LETNÍ TÁBOR MALTÉZSKÉ POMOCI, O.P.S. CENTRUM HRADEC KRÁLOVÉ RADOST 2006.
Rozdíly a interakce veřejné služby a dobrovolnické služby Mgr. Petr Beck Odbor rodiny a dávkových systémů Ústí nad Labem
Ve středu jsem se svými spolužáky a s učiteli vyrazil na přátelskou návštěvu do Polska. Cesta trvala asi 4 hodiny a vedla do.
V neděli odpoledne jsme šli na Kalvárii. Když jsme vycházeli kopec, viděli jsme kapličky, ve kterých byly sochy atd.. Kalvárie je významné poutní.
Božena Němcová - život o datu a místu narození se dosud vedou spory
Celostátní setkání mládeže Žďár nad Sázavou.
Setkání v rámci projektu Grundtvig, založena v roce 2000, je nestátní neziskovou organizací -patří pod Diecézní charitu Litoměřice, je členem.
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
„Den Země v Národní rezervaci Rejvíz“ – „Dětský den 2009“
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
Knihovny vzdělávají aneb Senioři v lavicích Nebuďte sami doma Městská knihovna Chrudim a sekce 60+ SKIP
Národní týden manželství „Šťastně až do smrti? Není to jen pohádka? Jak mít vztah, který vydrží...“ únor, 2015.
Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. 1.
Návštěva Srbska Květen Naše cesta Sloup => Kragujevac 872 km (cca 14hod.) Výjezd – Příjezd –
BYLO UŽ NĚKDY NĚCO TAKOVÉHO?  1993 Velehrad  1999 Svatá Hora u Příbrami  2002 Žďár nad Sázavou  2007 Tábor – Klokoty.
Rodičovská schůzka 25. dubna 2013.
Služebníci modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Charitativní projekt SOŠ Luhačovice
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, příspěvková organizace Oblast podpory 1.4 – Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Řešení.
Nabídka letních táborů a pobytů pro děti a mládež z oblastí postižených povodní od České pojišťovny 1/7/2013 Česká pojišťovna.
Mýma očima Roman Lavička student kvarty školní studentský pobyt Anglie 2005.
Fotonoviny oddílu Pusík a Knoflíci z PS Nepomuk 4.6. Pionýrský dětský den s méďou.
Sborová oznámení Sbor Církv e bratrsk é v Ostravě - OTEVŘENÁ RODINA SRDEČNĚ ZVEME NA SPOLEČNÁ SHROMÁŽDĚNÍ STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební.
Sbor Církve bratrské v Ostravě sborová oznámení SRDEČNĚ ZVEME NA SPOLEČNÁ SHROMÁŽDĚNÍ STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební hodina Slovo:Marek.
Perníková chaloupka aneb
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Sborová oznámení Sbor Církv e bratrsk é v Ostravě - OTEVŘENÁ RODINA SRDEČNĚ ZVEME NA SPOLEČNÁ SHROMÁŽDĚNÍ STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební.
PRORODINNÁ POLITIKA.  Prorodinná politika = souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny. Obecně se jedná o podporu rodin ve výkonu jejich přirozených.
Realizace programu Aflatoun v mateřských školách STÁŽ SRBSKO 9. – Lenka Košková, Michaela Vláčilová.
V prostorách Kulturního domu v Ostravě Petřkovicích se uskutečnil dne již 11. ročník krajského dne seniorů. Toto setkání se neslo v duchu 25.
Na Liščině 2 Ostrava - Hrušov ÚMOb Slezská Ostrava odbor sociálních věcí oddělení sociálních služeb.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
16.května si připravily děti pro rodiče program. Nacvičily několik pohádek a také písniček.
Ohlédnutí za rokem 2015 Kiwanis Club Golden Prague.
LETNÍ ŠKOLY Zpracovala: Markéta Tischlerová. O CO SE VLASTNĚ JEDNÁ? 14-denní program pro děti ve věku od 14 – 18 let Zisk MINIMA III., VEDOUCÍHO II.
M ĚSTSKÉ JESLE C HOTĚBOŘ. Naše zařízení poskytuje péči o děti ve věku od 0 zpravidla 3 let. Naším úkolem je vést děti ke zdravému, krásnému a čistému.
ENERGIE obecně prospěšná společnost poskytuje v souladu se zákonem č 108/2006 Sb. o sociálních službách tyto sociální služby: § 50 domov se zvláštním režimem.
Katedrála - živý organismus Projekt připravovaný studenty Biskupského gymnázia v Hradci Králové pod vedením p. učitelky H. Melicharové Prezentace.
 Kde: chata Radost, Plasnice, Orlické hory  Kdy: 12. –  Účast: 28 žáků  Inspirace: publikace Michal Dubec, Adaptační (stmelovací) soustředění.
Náš letní rodinný výlet
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Výroční zpráva Občanského sdružení Konipaska za rok 2014
PODĚKOVÁNÍ Žákovský parlament moc děkuje všem, kteří se zapojili do charitativní akce konané ve prospěch Dětského domova Velké Heraltice.
PLAVECKÉ SOUSTŘEDĚNÍ HOŘICE
Senioři s vnoučaty Velké Losiny 2017.
Honza v Turecku - Yalova
  Klub Tornádo - pracoval od roku 1997 pod bývalým Domem dětí a mládeže u radnice, od roku 2013 pod SVČ Doris Šumperk. V letošním roce zde tancuje na 200.
Azylový dům pro rodiny s dětmi
SLOVENSKO 2018.
KALUMET STARÉHO INDIÁNA
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
Dobrovolnické programy
LVK Sobota ráno Karolína Siřínková
Škola v přírodě Přimda 1. třídy a 3. až 9. třída
Transkript prezentace:

Letní tábor Dobré 2005 Maltézská Pážátka

Maltézská pomoc, o.p.s. Charitativní organizace Řádu maltézských rytířů Maltézská pomoc, o.p.s. má zaměření na zdravotní a humanitární činnost. V průběhu povodní v srpnu 2002 jsme poskytovali první pomoc pro evakuované občany, v nejvíce postižených oblastech jsme pomáhali v obnově, nabízíme psychosociální pomoc . Organizujeme kurzy první pomoci, volnočasové aktivity pro mládež a seniory, pravidelné setkání pro vozíčkáře na Velehradě, poutě pro nemocné do Lurd. Jedním z našich hlavních úkolů je také práce s dětmi. Proto jsme se v Diecézním centru Hradec Králové rozhodli uspořádat tábor pro dívky ve věku 9-13 let ze sociálně slabších rodin. Na náš tábor do Dobrého u Dobrušky přijelo 17 děvčat na 14 dnů odpočinku v krásném prostředí.

Dívky byly ubytovány v ubytovně v dvou, tří, čtyř a pětilůžkových pokojích. Celková cena tábora pro jedno dítě byla 3 600 Kč. V ceně bylo zahrnuto ubytování, strava, pojištění, celodenní výlet atd. Bylo nám zřejmé, že pro většinu rodičů taková finanční částka je příliš vysoká. Proto jsme cenu snížili na 2000 Kč. Při velikých potížích v rodině jsme požadovali po rodičích pro ně už únosnou částku 500 Kč. Velmi vstřícný byl pro nás Sociální odbor města Rychnov nad Kněžnou, který některým dětem zaplatil celý pobyt na táboře. Jsme také vděční všem sponzorům, kteří nám velmi obětavě pomohli finančně nebo věcnými dary zajistit chod tábora. Co jsme nabídli děvčatům ?

Pod okny měla k dispozici mělký bazén pro neplavce a ta, která si troufla na hlubokou vodu, mohla využít velký bazén a skokanský můstek. Počasí nám přálo, dívky si mohly odvézt domu i krásně opálenou pokožku.

Každý den začínal rozcvičkou a také nástupem a vztyčením vlajek: státní a maltézské. Slavnostně zazněla také naše táborová hymna: „ Všude bída, nouze, hlad tys mi Pane v ruce dal chleba dar a lásky dar, abych lidem rozdával…“

Děvčata, rozdělená do skupin, mohla třikrát během dne využít svých schopností a dovedností na zaměstnáních. Učila se tančit moderní tance. Chystala malé dárky pro své příbuzné nebo nové kamarádky. Měla možnost poznávat krásu a hodnotu ženy.

Učila se dělat z korálků jednoduchou bižuterii, ale také komplikované náramky se vzory a jmény. Dívky si mohly navrhnout vzor na savování. Pracně jej obkreslily a přilepily na trička. Tak vznikly originální a srdci milé památky na tábor.

Náš tábor navštívilo několik hostů: MUDr. Zdeněk Princ, obvodní lékař, měl přednášku o základech hygieny a první pomoci. Ředitel Základní umělecké školy v Rychnově nad Kněžnou Pavel Kovaříček s dcerou, nám ukázali krásu vážné hudby a zahráli na housle. Vojenský kaplan P. Tomáš Holub vyprávěl o životě vojáků v Iráku.

věděla všechno o miminkách. Dětská sestra Pavla Vrkoslavová věděla všechno o miminkách. Manželé Hynkovi nám vyprávěli o své životní cestě a šťastném manželství. Po cestě k nim jsme obdivovali krásu přírody. Mgr. Petr Polehla nám přiblížil práci v rádiu Proglas a nahrál do vysílání naši táborovou hymnu.

Celodenní výlet: Častolovice Rychnov nad Kněžnou Solnice Na výletě jsem měli hosta: hraběnku Ursulu Czerninovou. V Častolovicich jsme si prohlédli zámek a mini zoo. V Rychnově jsme navštívili kostel Nejsvětější Trojice a prohlédli si zvon Krištof. A v Solnici na nás čekali, u střechy kostela zavěšení, netopýři a přivítali nás charakteristickými zvuky.

Nechyběly hry v přírodě, ani písničky u táboráku.

Divadlo Pro rodiče jsme na den návštěv připravili překvapení: děvčata se proměnila v dokonalé herečky. Předvedli jsme hry: Noemova archa Marnotratný syn Marie Magdalská Měli jsme skvělé publikum!

Náš tábor měl také duchovní program . Byl čas na společnou modlitbu a na mši svatou, které se děti mohly zúčastnit čtyřikrát v týdnu.

Čtrnáct dnů uteklo jako voda. Zbyly nám krásné vzpomínky, fotky, nové kamarádky a touha po opětovném setkání.

DĚKUJEME !!! VÁM VŠEM, KTEŘÍ JSTE POMOHLI VYKOUZLIT TY KRÁSNÉ USMĚVY NA NEVINNÝCH DĚTSKÝCH TVÁŘÍCH, JEJICH JMÉNEM A TAKÉ SVÝM DĚKUJEME !!!