Účtování materiálových zásob, způsob A

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Im Café bezahlen Střední odborná škola Otrokovice
Advertisements

Zustandspassiv Střední odborná škola Otrokovice
Im Café bestellen Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné
Účtování pořízení zásob koupí
Snímače polohy I Střední odborná škola Otrokovice
Základní výpočty mzdy Střední odborná škola Otrokovice
Čistá mzda a částka k výplatě
Souvislé příklady na účtování DHM
Ocelové zárubně Střední odborná škola Otrokovice
Tagesablauf Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné z.
Vorgangspassiv Střední odborná škola Otrokovice
Výměna schodišťových stupňů
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Zboží.
Oceňování zásob Střední odborná škola Otrokovice
1 Registrační číslo projektuCZ. 1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_UCE_012 Název školy Obchodní akademie, Střední pedagogická škola a Jazyková.
Náklady – členění Střední odborná škola Otrokovice
Rozdělení motorových vozidel
Propojení dat mezi MS-Word a MS-Excel
Schématické znázornění logických funkcí
Použití obilovin v kuchyni
Recepce Střední odborná škola Otrokovice
Urlaub – Übungen Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné.
Souvislý příklad na mzdy
Výnosy – členění Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Klimánková.
Vlastnosti číslicových součástek
Návaznost obchodních písemností Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Klikový mechanizmus, demontáže a montáže
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Faktury a jejich zpracování Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
Finanční matematika – úvod Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva.
Vlastnosti posloupností
Rozdělení zeleniny Střední odborná škola Otrokovice
Word – Hypertextový odkaz
Excel – základní početní operace
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Účtování materiálových zásob.
Exponenciální rovnice řešené pomocí logaritmů
MS-Excel – relativní a absolutní odkaz
Ukončení pracovního poměru Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka.
Pokladní doklady Střední odborná škola Otrokovice
Rozvaha – sestavení Střední odborná škola Otrokovice
DHM – degresivní odpisy
Střední odborná škola Otrokovice
Jednotrubkový rozvod Střední odborná škola Otrokovice
Účtování materiálových zásob, způsob B
Rozvaha – princip Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Vašíčková.
Účtování nákladů – příklady souvztažností
MS-Excel – financování školního výletu
Posloupnosti – základní pojmy Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Úkoly personalistiky Střední odborná škola Otrokovice
Pasívní bankovní obchody Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
DHM – další způsoby pořízení Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
DHM – pořízení nákupem Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Vašíčková.
Nápravy – druhy, diagnostika závad
Kontrola tlumičů pérování
Příklad na zpracování účetních dokladů
Snellův zákon lomu Střední odborná škola Otrokovice
Rozvaha – řešení bilanční rovnosti
Bankovní systém ČR Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Vašíčková.
Souvislý příklad na zásoby
Typy a výpočty hospodářského výsledku
DHM – lineární odpisy Střední odborná škola Otrokovice
Okna zdvojená Střední odborná škola Otrokovice
Aritmetická posloupnost – základní pojmy
Obst Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná. Dostupné z Metodického.
Zboží z dovozu Střední odborná škola Otrokovice
Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva Kočtúchová Dostupné z Metodického.
Účtování výnosů – příklady souvztažností
Aktivní bankovní obchody Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
Lineární nerovnice Střední odborná škola Otrokovice
Geometrická posloupnost – základní pojmy
Transkript prezentace:

Účtování materiálových zásob, způsob A Střední odborná škola Otrokovice Účtování materiálových zásob, způsob A Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Klimánková Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. www.zlinskedumy.cz

Charakteristika DUM Název školy a adresa Střední odborná škola Otrokovice, tř. T. Bati 1266, 76502 Otrokovice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0445 /2 Autor Ing. Lenka Klimánková Označení DUM VY_32_INOVACE_SOSOTR_Mn-Úč/2-EK-1/1 Název DUM Účtování materiálových zásob, způsob A Stupeň a typ vzdělávání Středoškolské vzdělávání Kód oboru RVP 63-41-M/ 01 Obor vzdělávání Management hotelových a turistických služeb Vyučovací předmět Účetnictví Druh učebního materiálu Výukový materiál Cílová skupina Žák, 16 – 17 let Anotace Výukový materiál je určený k frontální výuce účtování materiálových zásob Náplň: Účtování materiálových zásob způsobem A Vybavení, pomůcky Dataprojektor, účtová osnova Klíčová slova Materiál, účtování materiálu způsobem A, pořizovací cena Datum 17. 10. 2012

Účtování materiálových zásob, způsob A Náplň učiva Charakteristika a použité účty Souvztažné účty Schéma účtování

Princip účtování materiálu způsobem A Při tomto způsobu účtování se nakupované zásoby v průběhu roku zaúčtují na příslušný rozvahový účet zásob materiálu a do nákladů se dostávají až při jejich spotřebě na základě výdejek.[1]

Použité účty a charakteristika Účet 111 Pořízení materiálu - Kalkulační účet, zjišťujeme na něm pořizovací cenu Při pořízení účtujeme na straně MD MD 111 D faktura VPD, VÚD

Použité účty a charakteristika Účet 111 Pořízení materiálu - Kalkulační účet, zjišťujeme na něm pořizovací cenu Při pořízení účtujeme na straně MD Při převodu na sklad účtujeme na straně D MD 111 D příjemka

Souvztažné účty k účtu 111 při pořízení materiálu 211 Pokladna – při pořízení za hotové 321 Dodavatelé – při pořízení na fakturu 622 Aktivace vnitropodnikových služeb – při vlastní dopravě - 621 Aktivace materiálu a zboží – při vlastní výrobě zásoby

Účet 112 Materiál na skladě Rozvahový účet aktivní PZ účtujeme na straně MD MD 112 D PZ

Účet 112 Materiál na skladě Rozvahový účet aktivní PZ účtujeme na straně MD Přírůstky účtujeme na straně MD na základě příjemky MD 112 D PZ příjemka

Účet 112 Materiál na skladě Úbytky zapisujeme na stranu D na základě výdejky nebo převodky MD 112 D výdejka převodka

Účet 112 Materiál na skladě Rozvahový účet aktivní PZ účtujeme na straně MD Přírůstky účtujeme na straně MD na základě příjemky Úbytky ze skladu účtujeme na straně D na základě výdejky a převodky MD 112 D PZ výdejka příjemka převodka

501 Spotřeba materiálu Nákladový účet Účtujeme na straně MD při výdeji do spotřeby na základě výdejky MD 501 D výdejka

Základní schéma účtování 1. Pořízení materiálu různými způsoby MD 111 D MD 112 D 1. MD 501 D 211, 321, 621

Základní schéma účtování 2. Zaúčtování vedlejších nákladů spojených s pořízením MD 111 D MD 112 D 1. 2. MD 501 D 211, 321, 622, 621

Základní schéma účtování 3. Převod materiálu v pořizovací ceně na sklad MD 111 D MD 112 D 1., 2. 3. 3. MD 501 D MD 211, 321, 622…D

Základní schéma účtování 4. Účtování spotřeby materiálu MD 111 D MD 112 D 1., 2. 3. 3. 4. MD 501 D MD 211, 321, 622… D 1., 2.

Kontrolní otázky Popiš princip způsobu A účtování zásob. Jaký druh účtu je účet 111 Pořízení materiálu? Vyjmenuj souvztažné účty k účtu 111 při pořízení materiálu.

Seznam obrázků

Seznam použité literatury [1] ŠTOHL Pavel, Učebnice účetnictví . Vzdělávací středisko Ing. Pavel Štohl 2008, ISBN 978-80-87237-02-1 [2] Zákon 563/1991 Sb., o účetnictví