Elixír do škol – aneb Heuréka na třetí a ještě mnohem víc

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Irena Dvořáková, ZŠ a MŠ Červený vrch, Praha 6
Advertisements

Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Nabídka pro partnery. Nabídka pro partnery Co jsou světové gymnaestrády Světové gymnaestrády pořádá Mezinárodní gymnastická federace (FIG) jedenkrát.
Města ČR – orientace na mapě
Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
Příprava učitelů na Přírodovědecké fakultě UP v Olomouci
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice,
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Představení zajímavých projektů OPVK
Setkání kontaktních osob Praha Marta Rybičková.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR chci-dum.cz – inovační projekční systém Robin Vašnovský & Tereze Therová Praha, Celostátní konference.
Vznik Regionálního centra celoživotního technického vzdělávání při VŠB – TUO Česká republika, VŠB-Technická univerzita Ostrava Regionální centrum celoživotního.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji Pracovní schůzka koordinátorů ZŠ
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
1 Projekt Akademie distančního vzdělávání Monika Všetulová, Miroslava Dvořáková Olomouc 2007.
Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_10 Škola: ZŠ Dr. Miroslava Tyrše Děčín, příspěvková organizace Adresa: Vrchlického 630/5, Děčín II Autor: Bc. Eva.
Ručně vyráběný kalendář 2014 »» výsledky hlasování ««
Přírodovědecká fakulta UJEP
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Věda na scéně - Science on Stage Jitka Houfková KDF MFF UK Praha.
3. A dál… Účast na 13. konferenci Forum 2000 Založení Fyzikální klubu při SPŠE Pardubice.
Pedagogika volného času (VČ)
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Astronomický seminář Práce s nadanými v oblasti Fyzika a Astronomie.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Projekt Infogram aneb P.I.V.O. žije. Eva Svobodová, IVIG 2008, Česká zemědělská univerzita v Praze Praha,
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
Centrum sdílených služeb GTS Brno cerven 2014 Roman Tesař.
S RAZ DOROSTU NA OKRESE K OLÍN aneb i dorost má svoji kategorii.
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ předpověď počasí na 13. května 2014.
Program AKTION Česká republika - Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Fond pro podporu bilaterální spolupráce ve vzdělávání a vědě v terciárním sektoru.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
Montessori Prachatice, ZŠ Národní
Online prodeje jako součást multikanálového přístupu v praxi
ZŠ Vsetín, Sychrov 97 a projekt Heuréka! aneb podpora badatelských aktivit žáků ZŠ v přírodovědných předmětech Závěrečná konference Praha Jaroslava.
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Říjen A-2-4 Burza středoškolských služeb přírodovědných předmětů.
Zdarma pro Vás aneb nabídka MFF UK, ČEZu a Eduforu školám
Projekt „Věda do škol“ Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.
Technické kreslení.
E-knihovna pro knihovníky Seminář E-knihy III, NTK,
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
NADACE DEPOSITUM BONUM PŘEDSTAVENÍ ÚSPĚCH PRO KAŽDÉHO ŽÁKA,
Finanční matematika – úvod Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Workshopy se studenty SŠ PhDr. Blanka Bendlová, MBA JCI West Bohemia.
PŘEDNÁŠKA NEMOCENSKÉ POJIŠTĚNÍ II.. Osnova přednášky Výše dávek nemocenského pojištění  denní vyměřovací základ  rozhodné období  redukční.
REGIONÁLNÍ ŠKOLSTVÍ Uherský Brod, PaedDr. Petr Navrátil.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Šablona č.: III/2 – VI/2 – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji finanční gramotnosti Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Občanská.
Elixír do škol, rok druhý
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Z regionálních workshopů… Petr Konečný Praha, Celostátní konference.
Pokračující aktivity Soutěžní přehlídka
Popularizační a vzdělávací aktivity pro studenty a učitele středních a základních škol Oddělení obecné fyziky a didaktiky, Ústav fyzikální elektroniky.
Elixír do škol Irena Dvořáková, Leoš Dvořák KDF MFF UK Praha.
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Trocha historie na úvod začalo to v 90. letech zálibou několika nadšenců pro hlavolamy, kvízy a matematické hádanky 2004 vznik Muzea zábavného poznávání.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje Analýzy potřeb pro KAP Olomouc, RNDr. Bronislava Vláčilová Věcná manažerka KAP Krajský.
EU_62_A_sada 2_19_M_Vkladní knížka_Duch Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. AutorMgr. Duchová Renáta Anotace Prezentace.
Magnety a vodiče v jednoduchých pokusech
Z historie komise pro historii matematiky a fyziky na MFF UK
Statutární město Ostrava
Bez ředitelů to nepůjde!
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Transkript prezentace:

Elixír do škol – aneb Heuréka na třetí a ještě mnohem víc Irena Dvořáková, Leoš Dvořák KDF MFF UK Praha

Historie: od vkladních knížek k fyzice Ke dni 31. 12. 2002 zanikly vkladní knížky na doručitele (anonymní vkladní knížky). Čas na vyzvednutí vkladů – 10 let Lhůta doběhla, Česká spořitelna se rozhodla věnovat nevyzvednuté prostředky nové nadaci na podporu české společnosti. Co s nimi ?

Nadace Depositum Bonum Založení 14. 8. 2012 Úkol: zhodnocovat mimořádný výnos z anonymních vkladních knížek a pomoci navracet tyto prostředky české společnosti Největší nadace v ČR – vklad 1,45 miliardy Kč

Navracet peníze – ale jak? Projekt Elixír do škol: Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na druhém stupni základních škol

Elixír do škol Ve školním roce 2013 – 2014 pilotní běh: Podpora činnosti projektu Heuréka, podpora činnosti JČMF, podpora účasti sedmi českých učitelů fyziky na konferenci ICPE-EPEC 2013 Tandemy - studenti a čerství absolventi technických a přírodovědných oborů na univerzitách budou pracovat jako asistenti ve školách Regionální centra pro učitele fyziky (nejen ze ZŠ)

Regionální centra Pro koho? Pro vás! Podpora sdílení dobré praxe Nové nápady, rady a náměty na pokusy Lidsky podané informace o novinkách ve fyzice Možnost půjčit si pomůcky a metodické příručky Setkávání jednou za měsíc Pro koho? Pro vás! Vše je zdarma, neformální, nepovinné. Žádné uspávající přednášky, žádné papírování.

Regionální centra – kde budou   Jméno Příjmení Město 1 Daniel Vybíral Frýdek- Místek 2 Martin Jacko Hradec Králové Lenka Takáčová 3 Jan Dirlbeck Cheb 4 Milada Marková Letohrad 5 Pavel Jirman Turnov 6 Jiří Krásný Kroměříž 7 David Michálek Nymburk 8 Kvapil Olomouc Václav Pazdera 9 Katka Lipertová Plzeň 10 Miroslav Jílek Polička 11 Stanislav Gottwald Praha 12 Jaroslav Reichl 13 Rita Chalupníková Chrudim 14 Hana Kunzová Třeboň Krynický 15 Piskač Brno

Nashledanou v centrech, na akcích Heuréky i jinde! Kde hledat kontakty http://nadacedb.cz/ Nashledanou v centrech, na akcích Heuréky i jinde!