Mediální prezentace projektu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/
Advertisements

Spolu za vzděláním Název operačního programu:  Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo a název oblasti podpory: Rovné příležitosti.
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
„IT nad 40 let“ „IT nad 40 let“ Středočeský kraj „Dobrá praxe“
KROK ZA KROKEM K MODERNÍ ŠKOLE Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.08/
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Základní škola, Brno, Štolcova 16
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
Centrum celoživotního vzdělávání
Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
„Přírodní vědy moderně a interaktivně“ „Natural Sciences in Modern and Interactive Way“ Město Orlová.
PROJEKT: RIZIKA PŘESTUPU DĚTÍ MATEŘSKÝCH ŠKOL DO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A JEJICH ŘEŠENÍ ZAVÁDĚNÍM NOVÝCH VYUČOVACÍCH FOREM, METOD A POSTUPŮ, VČETNĚ VYUŽITÍ ICT.
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
PROJEKT: Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna,
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
PORADENSTVÍ ŠKOLA POVOLÁNÍ PŠP Zdokonalení diagnostického a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání.
Reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
Cesta k modernímu vzdělávání
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Ing. Pavel Halfar - IPH Servis
VLASTNÍ HODNOCENÍ Z POHLEDU SLOUČENÉ ZŠ A MŠ
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Realizace KA 02 v rámci projektu„Nadané dítě.eu“ - v březnu 2010 začala být realizována příprava týmu psychologů se v Hradci Králové uskutečnilo.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií.
Rámcové a školní vzdělávací programy
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Obsah, metody a formy polytechnické výchovy v mateřských školách Seznámení s projektem Milan Podpera.
ZŠ Přerov, Boženy Němcové 16 Školní poradenské pracoviště Mgr. Ilona Bočinská ředitelka školy
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Seminář Reg. č: CZ.1.07/1.3.49/
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI, PROBLEMATIKA PÉČE O NADANÉ ŽÁKY Projekt v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Transkript prezentace:

Mediální prezentace projektu

Údaje o projektu Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.13/03.0019 Název a číslo globálního grantu: CZ.1.07/1.1.13 Zvyšování kvality ve vzdělávání Datum zahájení realizace projektu: 1.9.2009 Datum ukončení realizace projektu: 31.10.2011

Hlavní cíle projektu vytvoření multimediálních vzdělávacích programů implementování výuky AJ do předmětů ŠVP podpoření vzájemné e-komunikace: škola - učitel - žák - rodič, včetně elektronické třídní knihy zvýšení počítačové gramotnosti žáků formou kurzů počítačové grafiky a tvorby WWW stránek poskytnout žákům 8. a 9. tříd kvalitní servis při jejich volbě dalšího profesního rozvoje: setkání se zástupci regionálních zaměstnavatelů diagnostika a kariérní poradenství

Výstupy z aktivit projektu

KA 01 – Řízení projektu Ustavení Řídící skupiny, koordinační skupiny a pracovních skupin Plán publicity

KA 02 – Tvorba komplexního informačního portálu Byl vytvořen portál pro komunikaci mezi hlavními aktéry výchovně-vzdělávacího procesu (škola-žák-rodiče) http://77.237.137.145/kominport/

KA 03, 05 – Školení učitelů v obsluze portálu Školení pedagogického sboru v obsluze komplexního informačního portálu Cílem bylo zlepšení personální a počítačové kapacity učitelů s motivací zlepšit a zjednodušit komunikaci mezi učitelem/školou – rodiči - žáky.

KA 04 – Pilotní ověření portálu Ve školním roce 2010/2011 proběhlo pilotní ověření funkčnosti portálu v 5 vybraných třídách Průběžná elektronická evaluace učiteli, žáky, rodiči ze zapojených tříd

KA 06 – Vytvoření čtyř speciálních pracovišť pro multimediální výuku Vybavení čtyř učeben multimediálními tabulemi typu Smart Board včetně obslužného PC a softwaru.

KA 07 – Vytvoření souboru multimediálních příprav na hodiny Přípravy byly připraveny pro předměty: přírodopis dějepis anglický jazyk reedukace český jazyk SPU (nápravy občanská výchova poruch učení) prvouka Rozdělení příprav : matematika 1. stupeň vytvořeno 319 příprav hudební výchova přírodověda 2. stupeň vytvořeno 272 příprav vlastivěda zeměpis 1. i 2. stupeň - 9 příprav.

KA 08 – Pilotní ověření souboru multimediálních příprav na hodinu Pilotní ověření v učebnách vybavených multimediálními tabulemi (celkem v 15 učebnách školy) V rámci pilotního ověření v průběhu školního roku 2010/2011 byla každá z příprav odučena minimálně jednou Korektury na základě pilotního ověření a finalizace příprav Výstupem je finální soubor 600 multimediálních příprav s metodikou přenositelný v rámci výuky na základních školách v ČR

KA 09 – Vytvoření metodiky „Výuka vybraných předmětů v AJ“ Metodika popisující postup při zavádění prvků anglického jazyka do běžné výuky ve vytipovaných předmětech + slovníček s používanými frázemi během výuky Metodika obsahuje rozdílné přístupy k jednotlivým ročníkům zohledňující rozdílnou úroveň jejich znalostí

KA 10 – Vytvoření souboru mm příprav v AJ Soubor multimediálních příprav na hodiny v daných předmětech se zapojením prvků anglického jazyka Předměty: matematika zeměpis dějepis přírodověda prvouka výtvarná výchova občanská výchova český jazyk Rozdělení 70 příprav mezi stupně školy je následující: 1. stupeň vytvořeno 30 příprav 2. stupeň vytvořeno 40 příprav

KA 11 – Pilotní ověření metodiky a souboru mm příprav v AJ V rámci pilotního ověření v průběhu školního roku 2010/2011 byla každá z příprav odučena minimálně jednou Korektury na základě pilotního ověření a finalizace příprav Výstupem je finální soubor 70 multimediálních příprav v AJ s metodikou přenositelný v rámci výuky na základních školách v ČR

KA 12 – Zvyšování počítačové gramotnosti žáků 1 třída vybavena 16 PC a serverem pro potřeby výuky kurzů počítačové grafiky a tvorby internetových stránek Kurzy probíhaly nad rámec běžné školní výuky ve volném čase žáků Kurz počítačové grafiky Tvorba internetových stránek 2 části kurzu v učebně a 1 část formou výjezdního kurzu v Jiřetíně pod Jedlovou 6 webových prezentací

KA 12 – Zvyšování počítačové gramotnosti žáků

KA 13 – Setkávání žáků 8. a 9. tříd se zástupci reg. zaměstnavatelů Únor – březen 2011 proběhlo 20 setkání o možnostech uplatnění na trhu práce Litvínovská vzdělávací společnost s.r.o. (vzdělávací společnost) SD-KOMES , a.s. (reality, pronájem kanceláří) ŠUJAN s.r.o. (koupelnové studio) AZ Investment s.r.o. (finanční poradenství) Kooperativa a.s. (pojišťovnictví) Báňská výstavba Čepirohy spol. s r.o. (stavebnictví) STK Janov s.r.o. (automobilové služby) Zlepšení přehledu žáků 8. a 9. tříd o nárocích současného trhu práce

KA 14 – Bilanční a profesní diagnostika žáků 8. a 9. tříd Nástroj pro pomoc žákům 8. a 9. tříd v jejich dalším rozhodování se o své profesní budoucnosti na základě svých osobnostních předpokladů 100 žáků prošlo BaPD včetně pohovoru s psychologem

KA 16 – Evaluace projektových aktivit Probíhala průběžná evaluace veškerých projektových aktivit a výstupů Papírové i elektronické evaluační dotazníky Průběžné evaluační zprávy k aktivitám i výstupům Závěrečná nezávislá evaluační zpráva projektu

KA 17 – Diseminace a mainstreaming Diseminační a mainstreamingová strategie projektu 4 diseminační a mainstreamingové workshopy 1 závěrečná hodnotící konference projektu 4 články v regionálním a odborném tisku

Realizační tým projektu ZŠ Jakuba Arbese 2454, Most Omni Tempore o. p Realizační tým projektu ZŠ Jakuba Arbese 2454, Most Omni Tempore o.p.s. http://www.7zsmost.cz/cs/projekt-op-vk-ucime-se-jinak/