Formátování diplomové práce

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 2.5 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I. Textový editor – odkazy (obsah, rejstřík) Typ:
Advertisements

Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
VY_32_INOVACE_54_MS_Word_ III. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Elementaristika elektronických informací
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Stěžejní funkce MS Excel 2007/2010, jejich ovládání a možnosti využití
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
X EXEL.
HyperText Markup Language
Karta Domů, skupina Odstavec
Funkce programu Microsoft Word 2010 vhodné pro úpravu studentských prací Petr Křivánek.
Manažerská grafika: Program č.3 Jaroslav LosSB 272.
Informační technologie 2 Informační technologie Jarní semestr 2005.
Školení počítače Excel
Formátování dokumentu O. Kánský 2011 Vyberte svůj textový editor Writer OpenOffice.org Word XP Microsoft Office Word Microsoft Office.
Word 2007 se na rozdíl od předcházejících verzí ovládá pomocí pásu karet, který najdete v horní části obrazovky. Pás je rozdělen na jednotlivé karty,
Grafická úprava seminární práce
Záložky, křížové odkazy, hypertextové odkazy
Výpočetní technika Akademický rok 2011/2012 Letní semestr Novák Petr
Maturitní otázka č. 12 Kristýna Kaňovská 4. A.
Textový editor (další nástroje textového procesoru, export a import dat, PDF formát – čtení a tvorba)
Nabídka karty Soubor Soubor. Nabídka karty Domů Domů práce se schránkou formátování písma zarovnávání formát čísel práce se styly práce s buňkami vyhledávání.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Téma: CorelDRAW - Textové objekty - 7. díl
MS Word Snímek č. 2 MS Word Revize dokumentu a komentáře  Pokud zapnete funkci Sledování změn, aplikace Word vloží značky tam, kde provedete.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_17.
Textový procesor (MS Word)
 Microsoft Word  Je textový procesor od firmy Microsoft, který je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.
Hromadná korespondence
TEXTOVÝ EDITOR.
Word – Struktura dokumentu
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Maturitní okruh č. 15, K. Záchová, VIII.A zaměřeno na MS WORD 2007.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová II. Vzorce v Excelu Tipy pro práci s Wordem.
1.První spuštění a popis hlavní obrazovky Tla č ítko Office – nejpou ž ívan ě jší volby, seznam posledních dokumentu Panel rychlý p ř ístup – p ř idání.
Tvorba záhlaví, zápatí ve Wordu 2010 ; číslo stránky.
MATURITNÍ OKRUH Č. 12 TEXTOVÝ EDITOR
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Vkládání objektů do textového editoru Autor:
Psaní do buňky Klikneme na buňku → označí se → → můžeme začít do buňky psát.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 3.
POWER POINT 2 Vzhled prezentace - formátování
Word – Tabulky a Grafika ve Wordu
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. Tabulkové procesory Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: 2.
Mgr. Karel FischerÚprava prezentace1 Změna použité šablony Ke změně šablony mohu použít jednu ze tří možností: a)Formát \ návrh snímku b)V panelu nástrojů.
Cvičení 2 - Řešení příkladu
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Lokální úpravy Autor: Mgr. Aleš Kozák.
Textový editor (další nástroje textového procesoru, export a import dat, PDF formát – čtení a tvorba)
Databáze MS ACCESS 2010.
Formátování dokumentu
EXCEL – tisk a tvorba grafů Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Téma: Využití ICT pro psaní novinových článků Vypracovala: Jana Wasserbauerová.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-04 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Kopírování textu, formátování odstavce. Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_18-03 Název školy Střední průmyslová škola.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Snímek 1 PowerPoint2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft PowerPoint 2016 – 1. část
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:INFORMATIKA Ročník:7. Tematický okruh:Seznámení s programem MS Excel Název učiva:Návod na používání programu MS Excel Prezentace.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_02 Informatika - MS Excel – Nabídky karet Autor:
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_10_16_word.
Textový Editor.
WORDPAD Textový dokument.
Textový editor Lada Juráňová.
ČÍSLOVÁNÍ STRÁNEK ICT Mgr. Milan Šimek.
FORMÁTOVÁNÍ DOKUMENTU
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Transkript prezentace:

Formátování diplomové práce MS WORD 2007/2010

Styly – proč je používat? možnost sjednocení stejných oddílů v celém textu (nadpisy, odstavce, …) dle formálních požadavků naformátování stylů předem, jednoduché použití při tvorbě dokumentu Styly a formátování -> pravé tlač. myši na pojmenovaném stylu -> možnost úpravy stávajících stylů či přidání nových

Styly

Změna formátu písma různě pojmenované sady písem (fontů – např. Arial, Times New Roman, …) aplikace na předem označenou oblast textu, případně na dosud nenapsaný text -> to, co je za kurzorem textu, bude změněno Domů -> Písmo nebo pohybem kurzoru myši směrem nahoru od označeného textu -> volba v automaticky nabídnutém lištovém menu

Změna formátu písma

Změna formátu písma

Číslované seznamy napíšeme počáteční číslici se symbolem pořadí (např. „1.“, „1)“) do řádku před text po stisknutí ENTER na konci řádku se začne automaticky tvořit číslovaný seznam položek

Číslované seznamy

Víceúrovňové číslované seznamy pro „rozvětvení“ seznamu do dalších úrovní stiskneme TAB ještě předtím, než začneme psát text na začátku řádku orientace v úrovních seznamu dle výše zmíněných pravidel (ENTER -> další položka stejné úrovně; TAB -> nová úroveň)

Víceúrovňové číslované seznamy

Hypertextové odkazy reference na jiné místo v dokumentu, dokument či např. webovou stránku Vložení -> Hypertextový odkaz pravé tlač. myši -> Hypertextový odkaz Ctrl + K

Hypertextové odkazy

Křížový odkaz dva na sebe vzájemně se odkazující subjekty pouze v rámci jednoho dokumentu varta Odkazy -> Křížový odkaz volba typu odkazu a oblasti, kam jej vložit

Křížový odkaz

Záhlaví a zápatí Vložení -> Záhlaví/Zápatí zobrazení pomocného panelu nástrojů -> vše, co lze s jeho pomocí upravit, musí být upravováno výhradně v režimu záhlaví/zápatí v běžném režimu je záhlaví/zápatí neaktivní

Záhlaví a zápatí

Číslování stránek vkládáme do záhlaví/zápatí možnost zarovnání Vložení -> Číslo stránky

Číslování stránek

Formátování od jiné než první stránky nutno použít Konec oddílu -> Rozložení stránky -> Vzhled stránky -> Konce konec vložíme před stránku, od níž chceme začít číslovat v režimu záhlaví/zápatí se pod kategorií Navigace proklikáme na konec (volba Další oddíl) nyní již lze začít číslovat

Formátování od jiné než první stránky

Poznámka pod čarou funkce umožňující vkládat do textu vysvětlivky či poznámky k pojmům, myšlenkám… kurzor textu umístíme za slovo, k němuž chceme poznámku vztahovat Odkazy -> Poznámka pod čarou automaticky vymezené místo pro poznámky ve spodní části stránky

Poznámka pod čarou

Kontrola pravopisu porovnávání textu s hesly z databáze neznámé výrazy podtrženy červenou vlnovkou pravé tlač. myši přes podtržený výraz-> otevření nabídky ekvivalentních slov možnost systematického nahrazování -> Domů -> Úpravy -> Nahradit do pole Najít vepíšeme výraz, který bude nahrazen

Kontrola pravopisu

Revize a komentáře funkce sledující provedené změny v dokumentu nově přidaný obsah je zvýrazněn červeně, chybějící obsah je vyjádřen v bublině v pravé části stránky změny v dokumentu lze Přijmout či Odmítnout možnost přecházení mezi změnami pomocí tlačítek Předchozí a Další

Revize a komentáře

Tabulky a grafy ideálně statického charakteru -> absence podpory některých excelovských funkcí pro výpočetní vzorce je vhodnější vložit externí tabulku z Excelu Vložení -> Tabulka -> výběr počtu buněk a tvaru dle schématu podobným způsobem můžeme vkládat grafy, obrázky, ozdobná písma…

Tvorba tabulky