Mateřská škola Olomouc - Holice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
odloučené pracoviště Perunova 6 „Škola Perunka“ - 1. stupeň ZŠ
Advertisements

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KOPIDLNO
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Služby čtenářům a uživatelům Dětští čtenáři
Mgr. David Mánek Josefův Důl
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚJEZD U BRNA
Dům dětí a mládeže Valašské Klobouky, okres Zlín.
KY. BY ZAHRADA CHLUMANY - vznik zahrady - cíl – ukázka tradičního venkovské prostoru – nabídka turistiky „na venkov“ – nabídka čerstvých lokálních produktů.
Základní škola Mikulov, Valtická č. 3,
Vysoké mýto.
ACPD Mazánek a ADSN Lvíček
INFORMAČNÍ SCHŮZKA S RODIČI DĚTÍ PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU
Základní škola Praha 5 – Košíře
Konference Zdravá škola ve Zdravém městě Chrudim dne Spolupráce Zdravých škol a Zdravého města v Chrudimi.
střední odborná škola služeb
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem.
Součásti: základní škola školní družina školní jídelna
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
Základní informace Rozkládají se na obou březích Berounky. Rozkládají se na obou březích Berounky. Leží na trase Praha-Karlštejn asi 10 km od hradu.
Foto 100 let školy Současnost WWW Úvod 1908… Historie Budova školy.
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
se sportovním zaměřením IČO
ZÁKLADNÍ ŠKOLA VEŘOVICE
Škola pracuje podle vzdělávacích programů
Základní škola a Mateřská škola, Podolí příspěvková organizace 1.
Škola pracuje podle vzdělávacích programů Putování po modré planetě (MŠ) Úspěch pro všechny (ZŠ) Být lepší v tom, co nás baví (ŠD)
Základní škola Dobrovského
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Centrum pro maminky s dětmi Sídlo: Kučerov 178 bývalá ZŠ Provoz: čtvrtek – hod. 1. sobota v měsíci – výtvarná dílnička 3. sobota v měsíci –
CZ.1.07/1.2.17/ Základní informace o projektu  Rozpočet projektu: ,- Kč (žádné spolufinancování)  Příjemce projektu: ZŠ a MŠ Brno,
Komunitní a otevřená škola
Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné.
Základní škola T. G. Masaryka a MŠ Horní Bečva
Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal
Síť mateřských center o. s. MATEŘSK É CENTR UM Klub maminek DVOREČEK Ulita Černilov, o.s.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Logopedická prevence v Olomouckém kraji CZ.1.07/1.2.27/ SCHOLA SERVIS – zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb.
Adresa: Dobrovského 672, Písek Telefon: Mobil: Vedoucí učitelka: Bc. Helena Kučerová mobil: 728.
Vítejte na zápisu prvňáčků na 31.ZŠ. Gymnastika Házená Lední hokej Judo Běh na lyžích Basketbal Cvičení pro předškoláky Posilovna Aerobic Sportovní aktivity.
Základní informace o Mateřské škole Zřizovatel: Město Valašské Klobouky Ředitelka: Bc. Ivana Sáblíková Počet pedagogických pracovníků: 12 Počet asistentů.
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Evropa Česká republika Praha Základní škola Dědina.
MAP Trutnovsko Vyhodnocení dotazníkového šetření MŠ , Havlovice MAP Trutnovsko.
Mgr. Zdeněk Nosek ředitel školy Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/ Podpora zdravého životního.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
 Dobrovolný svazek od roku 2000  9 obcí  Rozloha 205 km2  Cca obyvatel.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
SWOT 3 analýza - MAP pro ORP Kladno Verze Název projektu: Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno Projekt je spolufinancován Evropskou.
SPOLEČNÝ PROJEKT DĚTÍ, RODIČŮ, UČITELŮ A PŘEDSTAVITELŮ OBCE PŘÍRODNÍ ZAHRADA.
Třídní schůzka – zahájení školního roku 2016/2017 ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Základní škola Moravičany, okres Šumperk, příspěvková organizace.
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
ZŠ Nové Veselí a prevence nežádoucího chování
Mateřská škola, Náchod, Havlíčkova 1848
Analytická část MAP pro SO ORP Český Brod
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Setkání zpracovatelů MAP ve Středočeském kraji
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VITICE, okres KOLÍN
Mateřská škola Vestec logo pavoučka.
Aktuální informace o stavu
Vazba na Operační programy
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Aktuální informace o projektu
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Základní škola a Mateřská škola Kozlov, příspěvková organizace
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OKŘÍŠKY
PaedDr. Dagmar Kuzníková
Transkript prezentace:

Mateřská škola Olomouc - Holice Jsme mateřská škola sídlící v poklidné okrajové části města Olomouc. DOSTUPNOST MŠ – zajištěna pravidelnými spoji MHD přímo do centra města MŠ tvoří: ● 2 budovy MŠ ● rozsáhlá zahrada se 4 samostatnými hřišti a pískovišti Oddělení MŠ: ● 5 samostatných heterogenních tříd ● součástí každého oddělení: herna, dětská šatna, kuchyňka pro přípravu jídla, sociální zařízení se sprchovým koutem, šatna pro personál ● každé oddělení je vybaveno novým nábytkem, hračky a didaktické pomůcky jsou obměňovány a doplňovány během celého roku Mateřská škola Olomouc - Holice

VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ ● zajištěno 10 plně kvalifikovanými předškolními pedagogy ● ŠVP je zaměřen na environmentální výchovu: - děti se pravidelně během roku účastní ekoprogramů organizovaných DDM Olomouc - ve šk. roce 2005/2006 jsme vyhráli statut Zelené školy Olomouckého kraje - pravidelně se účastníme různých ekologických soutěží ( vyrábění z plastů…) - okolí budovy je upraveno do tzv. „přírodní zahrady“ - výsadba jehličnatých a listnatých stromů, terénní vlny s tunely, pokusné záhony. V další etapě úpravy se plánuje: -tzv. bylinková spirála - květinová louka - vrbové stavby – kruhová tee-pee obehnaná vrbovým plůtkem

Nadstandardní nabídka vzdělávání Kurz výuky anglického jazyka Předplavecký výcvik Keramický kroužek Výuka hry na zobcovou flétnu Lyžařský kurz

Akce pořádané pro děti i rodiče ● Lampionový průvod obcí s uspáváním broučků ● Mikulášská nadílka ● Vánoční dílna pro děti a rodiče ● Vánoční nadílka v MŠ ● Karneval pro děti ● Besedy v knihovně ● Beseda s hasiči a městskou policií ● Besídka pro maminky ● Ekoprogramy pro předškoláky ● Dětský den – Zahradní slavnost

Spolupráce MŠ ● se Základní školou Olomouc – Holice ● s místní knihovnou (sídlí přímo v budově MŠ) ● s dětskou lékařkou MUDr. Losovou (sídlí v budově MŠ) ● s logopedkou p. Slezákovou (log. intervence je realizována 1x z 14 dní přímo v budově MŠ) ● s Mateřským centrem Heřmánek ● s městskou policí a hasiči ● s ekologickým střediskem Sluňákov ● s dramatickým kroužkem v Holici

Proč si vybrat právě nás?? ● Klidná lokalita MŠ ● Speciálně upravená zahrada MŠ do tzv. „přírodní zahrady“ – bohatý terén plný tunelů, kopců, stromových zákoutí, pokusných záhonů ● ŠVP zaměřený na environmentální výchovu ● Bohatá nabídka nadstandardních aktivit pro děti ● Logopedická intervence zajišťována přímo v MŠ ● Dětský lékař přímo v budově MŠ ● Městská knihovna přímo v areálu MŠ ● Spousta akcí pořádaných pro děti, ale i rodiče ….protože…. „Na dobrém začátku všechno záleží“ J. A. Komenský