Aneb naše zážitky a informace o šelmách

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentace zoo ŠELMY.
Advertisements

Savci II. Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 7. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se systémem savců od ptakořitných po hlodavce. Materiál je plně.
Urči název a zařaď do příslušné skupiny
Šelmy (Carnivora).
Hlavní zdroj: Šelmy psovité Hlavní zdroj:
SAVCI - shrnutí Mgr. Helena Tlapáková.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Ahoj! Já jsem medvěd hnědý.
DINGO (Canis lupus dingo) KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Austrálie
Autor: Mgr. Miroslav Nešpořík Název: RISKUJ VY_inovace_32_PR89_15
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.19 Anotace: Vzdělávací oblast: Savci – hlodavci, zajíci, šelmy Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk: přírodopis Očekávaný výstup: Rozlišuje.
Savci lesa šelmy.
Řád: PLOUTVONOŽCI.
Savci – řád: šelmy (úvod)
VY_52_INOVACE_PŘ.7. 04_Kočkovité šelmy Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Zaměření VM – Člověk a příroda – Přírodopis.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_492_Př8 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast : Člověk a příroda Předmět :Přírodopis Ročník.
sudokopytníci (přežvýkavci) – kančil menší
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: říjen 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
36.1 ŠELMY II. Kdo by vyhrál souboj mezi lvem a tygrem?
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s výskytem, tříděním, zástupci a.
Luštění o šelmách RNDr. Václav Procházka.
VY_52_INOVACE_PŘ.8.07_Šelmy, test Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Zaměření VM – Člověk a příroda – Přírodopis 8.ročník.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Promykovití Kočkovití Hyenovití
Lasicovití Skunkovití
Autor: Mgr. Eliška Nováková

Registrační čísloCZ.1.07/1.4.00/
ČR - mírný podnebný pás (živočichové)
řád Sudokopytníci 2 nebo 4 prsty s kopýtky býložravci, všežravci
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_404_ŽIVOČICHOVÉ V ZIMNÍ PŘÍRODĚ Téma: STOPY.
ŠELMY Řád savců přizpůsobených k lovu živé kořisti. Mají zvětšené špičáky, poslední třenové zuby a první dolní stoličky, což usnadňuje trhání kořisti.
P ANDA V ELKÁ. Hmotnost:75-160kg Délka:1,6- 1,9 Mláďata:1-2 Březost: dní Ohrožení: více než kritické Délka ocasu: cm.
Šelmy MEDVĚDOVITÉ Autor: Tereza Štrinclová.
Jsou všechny šelmy opravdovými šelmami?
Psovité šelmy.
Zpracovala Julie Bezdíčková
Psovití RNDr. Václav Procházka.
Charakteristika řádu ŠELMY
Tajga Jehličnatý les.
SAVCI Markéta Nápravníková.
MODULARIZACE VÝUKY EVOLUČNÍ A EKOLOGICKÉ BIOLOGIE
„PLOUTVONOŽCI“(PINNIPEDIA)
Savci 3 Arnošt Krška.
Laurasiotheria.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
PANDA VELKÁ Panda velká se svou černobíle zbarvenou srstí s charakteristickým vzorem je jedním z nejznámějších a zároveň nejvzácnějších a nejohroženějších.
LESNÍ SAVCI Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ projekt.
Šablona : V/2 Sada: 1/24 Ověření ve výuce: Třída: 7 Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu:
Albatool Abbas Ali Jahaf. Panda červená je šelma rozšířená v Asii. Jde o jediného žijícího zástupce čeledi Ailuridae příbuzné lasicovitým, medvídkovitým.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Registrační číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Šablona: 52 Sada: Př 7/35 Předmět: přírodopis Ročník: 7.
Přírodopis – 8.ročník Savci – psovité šelmy VY_32_INOVACE_
Savci - šelmy VY_52_INOVACE_30 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Šelmy ZŠ Hejnice M. Hradil.
SAVCI ŠELMY KOČKOVITÉ.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Hana Svobodová, Iveta Böhmová, 8D.  Říše: živočichové  Kmen: strunatci  Třída: savci  Řád: šelmy  Podřád: psotvární  Čeleď: medvědovití.
SAVCI II 8. Řád: ŠELMY 1. Čeleď: Šelmy psovité vlk obecný.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk ,okres Česká Lípa ,příspěvková organizace Autor: Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_09.
ZÁBAVNÁ ZOOLOGICKÁ ZAHRADA
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
ŠELMY PLACENTÁLOVÉ.
Autor: Mgr. Pavla Kofroňová Název: Šelmy VY_32_INOVACE_Př.5
Transkript prezentace:

Aneb naše zážitky a informace o šelmách Cesta do ZOO Ostrava Aneb naše zážitky a informace o šelmách

Šelmy Šelmy (Carnivora) jsou různorodý řád zahrnující okolo 260 placentálních savců. Potravu téměř všech šelem tvoří maso, některé (například kočkovití) jsou dokonce pravými masožravci, jiné (například medvědovití) jsou spíše všežravci. Hyenka a mnoho dalších se živí hmyzem. Absolutní výjimkou je panda velká, která je býložravá. Šelmy identifikujeme podle charakteristického tvaru lebky a podle chrupu s typickými špičáky a řezáky.

Na Zemi žije několik druhů šelem psotvární (Caniformia) psovití (Canidae) lasicovití (Mustelidae) skunkovití  (Mephitidae) panda červená (Ailuridae) medvídkovití (Procyonidae) medvědovití (Ursidae) lachtanovití (Otariidae) mrožovití (Odobenidae) tuleňovití  (Phocidae) kočkotvární (Feliformia) nandinie  (Nandiniidae) kočkovití (Felidae) asijští linsangové (Prionodontidae) cibetkovití (Viverridae) hyenovití (Hyaenidae) promykovití  (Herpestidae) madagaskarské šelmy(Eupleridae)

Příklad šelmy: Gepard Vlastnosti Běhá až 120 km/h. Nejrychlejší šelma

Šelmy žijící u nás Medvěd (medvědovití) Rys ostrovid (kočkovití) Vlk (psovití) Kočka divoká (kočkovití) Liška (psovití) Domácí mazlíčci (psi {psovití} a kočky {kočkovití})

Co nám cesta do ZOO Ostrava dala? Naučili jsme se hodně nového o všech šelmách. Řekli jsme si, kde takové šelmy žijou. Jmenovali jsme šelmy, které žijou u nás. (medvěd, vlk, rys). Ukazovali jsme si lebky některých šelem. Přiřazovali jsme šelmy do příslušných kategorií. Měli jsme také volnou zábavu na procházku po ZOO, kterou jsme využili na shlédnutí některých šelem.

O ZOO Ostrava Zoologická zahrada Ostrava se nachází v ostravské Stromovce na území městského obvodu Slezská Ostrava. Je zakládajícím členem Unie českých a slovenských zoologických zahrad, členem Unie botanických zahrad České republiky, Evropské asociace zoologických zahrad a akvárií a Světové asociace zoologických zahrad a akvárií.

Autoři a zdroje čerpání informací Tuto prezentaci vytvořil Adam Filák s pomocí Jana Liszoka a Vojtěcha Valenty. Zdroje: http://wikipedie.cz http://commons.wikimedia.org Vytvořeno v aplikaci Microsoft PowerPoint 2007