KYBERŠIKANA ANEB NENÍ PŘÍTEL JAKO PŘÍTEL

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Gymnázium Jírovcova, České Budějovice 30. dubna 2010.
Advertisements

KROK ZA KROKEM K MODERNÍ ŠKOLE
Postačí zapnout počítač, připojit se k internetu a dát se do chatování, zahrát si hru pro více hráčů nebo hledat kamarády a sexuální deviant se může.
Den bezpečnějšího internetu připadá na
BEZPEČNÝ INTERNET PRO KNIHOVNÍKY
Kyberkriminalita na dětech z pohledu forenzní psychologie
KYBERNETICKÁ BEZPEČNOST A HROZBY PRO NEZISKOVÉ ORGANIZACE
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU A KTIVITY A PROJEKTY Nemáte problém? Možná o něm jen nevíte! L ENKA E CKERTOVÁ.
Martina Pišová Sonya Mátlová Kyberšikana. Co to je kyberšikana ?  zneužití inf. kom. t.  mobilem, internetem  agresor→ ZÁMĚRNÉ vyvedení z rovnováhy.
Aktivity projektu E-BEZPEČÍ & E-SYNERGIE
Sociální sítě.
Název: VY_32_INOVACE_VZK689_ Autor: Mgr. Lucie Fajfrová
RISK Informatika I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michal Kapoun. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Linka bezpečí a bezpečný internet Searching Session NTK 2013 Praha, 8. října 2013 Peter Porubský.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady29Číslo DUM14.
Bezpečně On-line Kubíková Lucie.
Web Rangers Filip Komarov. Co je pro vás slovo e-bezpečí ??????????????
Je internet zcela bezpečný?
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Internet Datová schránka – vyhledání ID schránky VY_32_INOVACE_08 Sada.
Šikana a kyberšikana ve školách – HK 2013 Možnosti práce se šikanou na ZŠ v rámci programu všeobecné primární prevence rizikového chování Mgr. Markéta.
Název: Co nám hrozí na internetu
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING PRO ZAČÁTEČNÍKY. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
B EZPEČNOST DĚTÍ NA INTERNETU : ZAPOJENÍ RODIČŮ DO PREVENTIVNÍCH AKTIVIT Národní centrum bezpečnějšího internetu
KOMPETENCE ŠKOLY V ŘEŠENÍ KYBERŠIKANY
Světové dny mládeže. LOGO Koruna p. Marie Almudenské „M“ – Madrid, Maria Kříž – symbol křesťanství, logo Maria – rychlá a spolehlivá cesta ke Kristu Spontánní,
INTERNETOVÁ BEZPEČNOST
(NE)BEZPEČNÝ INTERNET
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU Nemáte problém? Možná o něm jen nevíte! L ENKA E CKERTOVÁ.
Nástrahy internetu.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_130_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Matematika a její aplikace
Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš.
P ROJEKT E S AFETY L ABEL 9. Národní konference eTwinning, , Olomouc Zpracoval: Bc. Roman Máca Národní centrum bezpečnějšího internetu Prvního.
Jak jsou informovaní naši žáci- dotazníkový průzkum 11/2014 Kyberšikana S postupem doby a technickým vývojem se na scéně objevila tzv. kyberšikana. Jedná.
Zdravotnický asistent, první ročník Domácí násilí II Autor: Mgr. Lenka Březíková Vytvořeno: jaro 2012 SZŠ a VOŠZ Zlín ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná.
Dej si pozor ať tě taky někdo neuloví Když vás někdo šikanuje volejte:  Policie -158  Městská policie -156  Celostátní bezpečnostní linka -112.
Kyberšikana Radka Blažková.
1. Vstaň a hledat pojď tu zem, vstaň a hledat pojď tu zem kam jdu já
Šikana a kyberšikana.
1. Lekce Welcome to Happy House! 1. Lekce Welcome to Happy House! Kliknutím myši na obrázek vedle slova si poslechnete anglickou výslovnost. Kliknutím.
Vytvořil: David Dvořák VII.B, 12 let Základní škola Šumperk,Vrchlického 22, Šumperk Tel:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Anglický jazyk Ročník:4.
Kyberšikana.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Anglický jazyk Ročník:1.-4.
VY_I/2_INOVACE_71_Bezpečnost na internetu Bezpečnost na internetu Miroslav Kaňok.
Praha bezpečně online projekty prevence elektronického násilí a kyberkriminality páchané na dětech a dětmi Modelový příklad pro II. videokonferenci.
KYBERŠIKANA Kateřina Ďurišíková. Co to je? Jedná se o šikanování jiné osoby pomocí informačních technologií - internetu, mobilních telefonů, apod. (např.
Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín Mgr. Eva Cigániková AUTOR: Mgr. Eva Cigániková VY_32_INOVACE_OV,7_15_MEZI.
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU „Nebezpečí číhá všude“ workshop Brno 2011.
Saferinternet akademie. Metodiky a vzdělávací bloky. Pavel Vichtera Národní centrum bezpečnějšího internetu.
KYBERŠIKANA Prezentace ke stáži MVČR2, projekt E-SYNERGIE Jana Drlíková.
KYBERŠIKANA Mgr. Martina Miloica ZŠ Heyrovského 33, Olomouc.
Bezpečnost na internetu zpracovala: Lada Kuksová.
Mateusz Wojnarowicz, Jan Lukovský. KYBERŠIKANA SEXTING P Ř ÍB Ě H KYBERSTALKING WEBCAM TROLLING KYBERGROOMING HOAX A PHISHING HESLA ZÁV Ě R
Nové trendy, hrozby a možnosti v oblasti bezpečného používání internetu Odborný seminář v rámci projektu i-bezpečná škola reg. číslo: CZ.1.07/1.3.50/
Bezpečnost na internetu Zpracovala: Kateřina Svačinová, 6.B.
Kyberšikana Denisa Opatrná ČJL+AJ. Centrum pro rodiče a děti Google  Je dostupné na
Šikana mezi dětmi a ve školách Vypracovala: Terezie Daňková.
Sociální sítě a jejich rizika Adéla Kotrlová
Domácí násilí a pomoc jeho obětem
Stížnosti na Facebooku efektivně přes Národní centrum
KYBERŠIKANA.
Tvorba webových stránek – místa v síti
Eva Foltýnová, Anna Čapková
Kyberšikana – manuál pro rodiče
SETKÁNÍ S RODIČI Gymnázium v Bystřici nad Pernštejnem
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_21-09
Transkript prezentace:

KYBERŠIKANA ANEB NENÍ PŘÍTEL JAKO PŘÍTEL VYPRACOVALA: IVA ŠVECOVÁ (Gymnázium Jihlava, 4A8)

Co se stalo? kyberšikana = nový typ psychické šikany, užívá nových technologií způsoby kyberšikany pomlouvání odhalení (outing), podvádění happy slapping kybergrooming obtěžování či kyberstalking

Jak to řešit? SVĚŘIT SE! Kde hledat odbornou pomoc? BÍLÝ KRUH BEZPEČÍ POLICIE ČR NÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU (Saferinternet.cz, Horká linka,…) projekt E-BEZPEČÍ

Internetové stránky www.bkb.cz www.bezpecne-online.cz www.kybersikana.eu www.saferinternet.cz www.horkalinka.cz www.e-bezpeci.cz www.pomoconline.cz www.cervenetlacitko.cz

ZDROJE KYBERŠIKANA (Vanessa Rogers, Portál, 2011) NOVÁ CESTA K LÉČBĚ ŠIKANY (Michal Kolář, Portál, 2011) obrázek: http://nhab.it/blog/2012/08/30/facebook-to-delete-your-friends-stupid-cat-profile-and-other-fake-accounts/

DĚKUJI ZA POZORNOST!