HRA PRO DĚTI K O N E C „Z vašich úst ať nevyjde

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní a mateřská škola Bělá nad Radbuzou, 2012
Advertisements


Vyvození písmen Z, z Zajíc v zelí Zalezl zajíc do zelí,
Jen tak….
Slova lišící se významem a psaním i, í/y, ý po M

C h v i l k a p o e z i e ( nikdy nikoho nezabije )
Vyjmenovaná slova M. Vyjmenovaná slova M Nauč se řadu vyjmenovaných slov: my, mýt, myslet, mýlit se, hmyz, myš, hlemýžď, mýto, mýtit, zamykat, smýkat,
Milé děti, díváte se dobře kolem sebe?
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST – „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo CZ.1.07/1.400/ Číslo materiálu:
Opakování.
Co je štěstí ….
Autor:Karolína Knížová Třída: 7.A
Český jazyk a literatura
Jsem vděčný za to, že mohu vytvořit toto přání, protože to znamená, že nejsem chudý... Jsem vděčný za to, že mohu poslouchat štěkot psů na ulici a cítit.
alias Ringo Silver  Šedesátka to nic není... Policajti říkají, tak prý k tomu do důchodu ještě pár let přidají. Nebuď smutný, nevěš hlavu, Tebe se to.
Velké zimní prázdninové dobrodružství
Pšenice Ječmen Oves Žito OBILÍ.
OPEVNĚNÍ PRAHY DESKOVÁ HRA Kopecká, Kratochvílová, Hábová, Šťáhlavská.
Jarní vystoupení Jarní vystoupení klubu Smajlík a Art-smajlík
Konverzace: Kam pojedete v létě?. Kolja 3 Otázky a film.
Práce s pohádkou - poznej podle úryvku
Vyvození písmen E, e ementál Ementál Ementál je samá díra,
Vyznání.
TAK SE NÁM SEŠEL ROK S ROKEM A JE OPĚT ČAS POPŘÁT ŠŤASTNÉ A VESELÉ VÁNOCE Ráda bych Vám je popřála s pár obrázky z Austrálie.
Tvorba webové hry v prostředí java
Aprílová škola Jiří Žáček.
Prvouka – 2. ročník ZŠ Otázky ke KM na téma: „P O D Z I M „
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Zuzana si hrála s novou hračkou Novou hračkou 2.Zuzana si hrála 3.Zuzana s hračkou.
Zima. V obalu od mléka obarvená voda potravin. barvivem,…dozdobení zimních staveb.
Soutěž: ze slov utvořte větu oznamovací, rozkazovací , přací a tázací
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.B.11 Název pro školu:
Neděle pěkná jako tulipán, a proto není radno býti sám, říkáme vesele, dneska jen v kostele vítáme zrovna vás. Slečna jde v džínách, to se nedělá, jít.
Procvičení čtení dvojhlásek Au, au, Ou, ou
Ať s každou spadlou vločkou se rozhostí v srdci mír, ať s každým rampouchem se rozezvoní štěstí, ať vůně vánoc a jehličí Vám přinese do duše klid.
Nudíte se ????? …..pořiďte si medvídka berňáka …..už klepe!!
Vyvození písmen Š, š Šišky Na šišky šel Vašík, měl tašku a košík.
1. Tys láska sám, náš Pane! Co bez tvé milosti zde v srdci lidském plane, v tom není stálosti. Ty posvěť, co má býti pro věrnost příslibem, dej nám věrně.
Hrách je popínavá rostlina. 1.Správně 2.Špatně
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jiřina Homolová Název DUM: Mluvnické kategorie podstatných jmen Název sady: VY_32_Inovace Český jazyk.
Zima je čas odpočinku, zastavení a klidu.
Název školy:ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:Mgr. Pavla Kešeláková Název:VY_52_INOVACE_PR Téma:Štědrý večer - Lidové zvyky a tradice Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Dobrý den, děti, jsem skřítek Lesánek. Zde bydlím. Starám se o lesní zvířata a mám velkou radost, když se jim dobře daří. Ale často jsem smutný. To když.
Základní škola a Mateřská škola, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_07_Les_opakování Téma:
„A teď mi děti řekněte, čím jsou vaši tatínkové a kde pracují. Tak třeba ty Pepíčku.“ „Prosím, můj tatínek je úředník a pracuje jako prostitut.“ „Prosím.
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Mgr. Jitka Vlková VY_32_INOVACE_02_12_vyjmenovaná slova
Téma (název prezentace) Autor Metodický popis (anotace)
SPORTOVNÍ DĚTSKÝ DEN & „HOVORČOVICKÁ MÍLE“
Mikuláš v Jiřicích Ovládání : klik myší.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření červen 2013
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Anotace: prezentace slouží k procvičování párových souhlásek
Voda a její využití Voda v domácnosti.
jedna z nejstarších her
( nikdy nikoho nezabije )
Mgr. Romana Koutná, leden 2014, ročník III
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_12_PODZIM TÉMA: PODZIM
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
AUTOR: Mgr. Eva Nedomová
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_17_ lesní zvířata
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Tak jsem se zase včera šel podívat do lesíku
Český jazyk a literatura
Název školy: ZŠ a MŠ Zvole Autor: Mgr. Jaroslava Kreisingerová
HRY – hláska „Š“ V prezentaci naleznete tři hry. Loto, které se hraje s dvěma hracími kartami, hra start–cíl, ke které budete potřebovat dvě figurky a.
ŠABLONA III/2 CHRÁNĚNÍ ŽIVOČICHOVÉ
Morbidní říkanky a neb chvilka poezie.
Transkript prezentace:

HRA PRO DĚTI K O N E C 10 9 8 7 6 1 2 3 4 5 „Z vašich úst ať nevyjde ani jedno špatné slovo, ale vždy jen dobré, které by pomohlo, kde je třeba, a tak posluchačům přineslo milost.“ Efezským 4:29 8 7 6 1 2 3 4 5

hrací pole nalepené na tvrdý karton. Hra pro 2 a více hráčů. Nachystejte si nakrájená jablíčka, gumové medvídky, čtvrtku, rtěnku, ořechy ve skořápce, louskáček, kartičku s básničkou, figurky, hrací kostku a hrací pole nalepené na tvrdý karton. Legenda: Vyrobte si doma lipogramy- obtisky rtů.- na čtvrtku. Použijte rtěnku. Zazpívej písničku. Jedno kolo buď potichu jako myška. Co takhle dát si kousek jablíčka? Nalouskej mamince pár oříšků do zásoby. Medvěd má rád med. Dej si gumového medvídka. Au, to bolí. Můžeš postoupit o dvě políčka dopředu. Jsi v lese. Vyjmenuj druhy stromů, které znáš. Klopýtl jsi. Čekáš jedno kolo. Maliny. Mňam. Čas na gumového medvídka. CÍL: Zarecituj básničku a s rodiči se nauč biblický verš.

„Z vašich úst ať nevyjde ani jedno špatné slovo, Básnička Medvěd bručoun Probudil se ráno medvěd V skalním bytě u hlohu. Mrzutě se na svět tváří, Vykukuje z brlohu. Rázně ptáky vyhubuje, Ať přestanou švitořit! Myši piští, ježek funí A on chudák nemá klid. Veveřičce zase hrozí, Že ji plácne přes tlapky. Prý mu hází do kožichu Ořechové skořápky. Na oběd jde pro kus medu, v dálce bzučí včelí roj… jedna ze včel na něj vletí a bodne ho: Oj, oj, oj! Místo medu líže tlapu, Bez nálady projde les a jak si tak bručí pod vous, tu klopýtne o pařez. Zvedne natlučené čelo a co vidí? Maliny! Usmálo se na něj štěstí nebo jsou to vidiny? Maliny a lesní plody- to jsou zdroje radosti. Nemá čas na hubování. Je to dobrák od kosti. „Z vašich úst ať nevyjde ani jedno špatné slovo, ale vždy jen dobré, které by pomohlo, kde je třeba, a tak posluchačům přineslo milost.“ Efezským 4:29