Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZŠ a MŠ Zvole Autor: Mgr. Jaroslava Kreisingerová

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZŠ a MŠ Zvole Autor: Mgr. Jaroslava Kreisingerová"— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZŠ a MŠ Zvole Autor: Mgr. Jaroslava Kreisingerová
Název: VY_32_INOVACE_13 IV Čeština se zvířátky Téma: Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

2 Jiří Žáček Já mám doma zoologickou zahradu Já mám doma zoologickou zahradu. Zkuste v paneláku bydlet se zvířaty! Nemůžu je přeci nechat o hladu- ale ta zvěř klidně prožere dva platy! Říkal jsem si: Ať se děti pobaví. Ovšem člověk má být přítel zvěře. Ale dnes už mi jde o zdraví - byt je plný zvířat, Sotva zavřu dveře!

3 http://www. google. cz/imgres. imgurl=http://mladazena. maminka

4 Nečekal jsem tyhle potíže.
Želvy pochodují bytem ve dne v noci. Křeček s rodinou si vlezl do spíže. Ve vaně se rozmnožili mloci. Papoušek mi trousí na šaty. Na balkóně králík chroupá zelí. V posteli mám kočku s koťaty. Bílé myšky bydlí pod postelí. Už mi z toho cuká ve tváři. Morčata se usadila ve skříni. Na záchodě vřeští kanáři A v mém křesle chrupou bernardýni. Ale já to takhle nenechám! Vyřeším to tvrdě, bez soucitu! Udělám už přítrž neplechám! Vyhodím je bez milosti z bytu!

5 Zkusil jsem se zbavit zvěřince-
ale tůdle: Přehlasovaly mě děti! Tak se radši odstěhuji k mamince. Jde to se mnou od desíti k pěti. Podtrhej všechny názvy zvířat. Zařaď je z hlediska třídění dru- hů /obratlovec, savec…/ Urči jejich rod a číslo. U červeně vyznačených pod- statných jmen urči pád. Očísluj slovní druhy v první slo- ce.

6 Hádej zvíře. Hádejte podle popisu, uhádnete-li, objeví se obrázek. /Známá hra, děti kladou otázky, odpovědi ano - ne./

7 http://www. google. cz/imgres. imgurl=http://nd01. jxs

8 http://www. google. cz/imgres. imgurl=http://nd01. jxs


Stáhnout ppt "Název školy: ZŠ a MŠ Zvole Autor: Mgr. Jaroslava Kreisingerová"

Podobné prezentace


Reklamy Google