ŠKOLA Základní škola Malá Morávka, okres Bruntál, příspěvková organizace AUTOR Mgr. Zuzana Zechová PŘEDMĚT Český jazyk a literatura NÁZEV Špaček ROČNÍK.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PROMĚNY PŘÍRODY NA JAŘE - 2. ROČNÍK
Advertisements

Ptáci v okolí lidských sídel
MŠ Chodovická, Praha 9 třída BROUČEK …pořád se něco děje…
Ahojky, lidi ! Doufám, že se máte skvěle. Tak tu máme zase krutou zimu, ach jo !? Každý z nás ví, kdo z toho má největší radost. Že ? Mirku, už tě vidím.
 Tvorbu textu pro informační tabule - 12 tabulí si rozebrali třídy prvního i druhého stupně ZŠ, každá tabule tak bude jiný originál s básničkami, povídkami,
Základní škola Rosice, okres Chrudim
Ptáci v blízkosti lidských obydlí
Ptáci v okolí školy.
Přikrmování přezimujících ptáků
Made by David Křikava and Jakub Kanický
V sobotu na mne zase po roce zazvonili moji staří kamarádi a přátelé. Moc mi potěší, když si na mne kamarádi udělají čas a přijdou na návštěvu. Tentokrát.
Mezi moje záliby také patří pozorování a fotografování ptáků
Podzim v přirodě Hana Mačurová.
Ptáci 3.ročník VY_32_ZAZNAM_Prv.I.3.D.04 Autor: Mgr. Anna Emingerová.
CHOVÁNÍ PTÁKŮ Schopnost letu, stálá tělesná teplota a vejcorodost umožňují ptákům velké rozšířění= od tropů po polární oblasti (nejvíce jižní Amerika,
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:20.10.
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
O o O o O o O o Peču, smažím, vodu vařím a zimy se nelekám. Rudě hořím a buřtíky opékám.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Který živočich do řady nepatří
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bednářová Hana ANOTACE Žáci se seznámí s pojmy souvětí, spojka. Přiřazují spojky do.
1. Marie má dítě, Pane, Marie má dítě, Pane můj, Marie má dítě, Pane, hle, průvod stále přichází a zas jde dál.
Autor: Mgr. Hana Krajčová
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_157 Název školy Gymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Daniela Kemrová PředmětBiologie.
Ptáci v sadech a ovocných zahradách.
Lucie Gabryšová Michael Sekyra
Prvouka ROČNÍ OBDOBÍ 1. ročník
P T Á C I PODPORA PRO VÝUKU
Společenstvo Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radomír Hůrka. Dostupné z Metodického portálu cz, ISSN 
Základní škola a mateřská škola, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ NesoviceCZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Jana Dobrá Název DUM: VY_32_Inovace_ Ekosystém park Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník Číslo projektu:
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:Člověk a jeho svět Ročník:2. Název učiva:Ptáci stálí, tažní a domácí Prezentace určena k výkladu učiva Autor:Mgr. Veronika.
PTÁCI Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Škývarová. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace Autor: Taťána Šťástková DUM_012/ČLOVĚK A JEHO SVĚT/STĚHOVAVÍ PTÁCI/VYDMUCHOV/ŠŤÁSTKOVÁ/2012.
08 Jaro – stěhovaví a stálí ptáci VY_32_INOVACE_08 autor:Mgr. Jana Kobylková identifikace:B3-08 třída:2. předmět:Prvouka anotace:Tento výukový materiál.
ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_12_INOVACE_01_17_Člověk a příroda Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět.
Slova nadřazená a podřazená
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
AUTOR: Mgr. Bc. Alena Machulková
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Příroda na jaře 3 Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS Tématický celek: UMĚLÉ EKOSYSTÉMY
Ptáci stálí a stěhovaví
P T Á C I PODPORA PRO VÝUKU
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_62_PRV1
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření duben 2013 Ročník
Ptáci okraje lesa, křovin a otevřené krajiny
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Ptáci 4. ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Kos Černý Michaela Špačková.
Příroda na jaře - opakování
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
ČLOVĚK A JEHO SVĚT Ptáci Radka Smetanová VY_32_ INOVACE_ ptaci_10
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Než jde ježek spát SVČ Domeček
JARO.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Autor: Mgr. Irena Pohořalá Název:VY_32_INOVACE_11_PTÁCI III.
PTÁCI STĚHOVAVÍ PTÁCI NA JAŘE.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Zima v přírodě Autor:
TÉMA: Ptáci stěhovaví a zdomácnělí
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
PTÁCI OKOLÍ LIDSKÝCH SÍDLIŠŤ
PTÁCI - PĚVCI.
Řád: Pěvci znaky: v krku – hlasové ústrojí→zpěv
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Transkript prezentace:

ŠKOLA Základní škola Malá Morávka, okres Bruntál, příspěvková organizace AUTOR Mgr. Zuzana Zechová PŘEDMĚT Český jazyk a literatura NÁZEV Špaček ROČNÍK 1.

ŠPAČEK

Na jaře k nám přilétá špaček. Špaček má budku na jasanu. Špaček létá z keře na keř. Tahá žížaly z hlíny. Ten to ale umí! Špaček se pořád čepýří. A křičí. Třeba naříká? Ale ne, to on láteří. To on špačkuje. Ten má ale řečí! Objeví se zase na jaře?

Který pták přilétá na jaře? žížaly „kuku, kuku“ Kde má špaček budku? ředkvičky špaček Co tahá špaček z hlíny. kos „špačíček pán“ Jak se špaček ozývá? na jasanu sýkora

Který pták přilétá na jaře? žížaly „kuku, kuku“ Kde má špaček budku? ředkvičky špaček Co tahá špaček z hlíny. kos „špačíček pán“ Jak se špaček ozývá? na jasanu sýkora