Don Bosco Youth-Net IVZW

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

MLÁDEŽ v AKCI program EU pro neformální výchovu a vzdělávání.
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
Ruzanna Sargsyan dobrovolnice z Arménie Jeďte jako DOBROVOLNÍCI do celého světa!
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Základ kvalitního vyjednávacího týmu = dobře vyškolený kolektivní vyjednavač 3 základní stavební kameny kvalitního vyškolení: 1.Odborné znalosti 2.Techniky.
Mládež v akci Neformální volnočasové vzdělávání pro všechny mladé lidi.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Tandem Koordinační centrum česko-německých.
KOMBI Obsah shrnutí: Důvod vzniku a cíle evropské integrace
INVY – International Voluntary Year PŘÍKLAD DOBRÉ PRAXE - PROJEKT Z OBLASTI MLÁDEŽE – SLEZSKÁ DIAKONIE.
MLÁDEŽ V AKCI Největší evropský grantový program na podporu neformálního volnočasového vzdělávání mládeže.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Salesiáni spolupracovníci ASC
VY_52_INOVACE_Z.9.36-hospodářské organizace ve světě-prezentace
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Bratrská jednota baptistů
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
 VY_32_INOVACE_16_04  Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Výchova k občanství.
YOUTHPASS Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Rozdíl je v lidech TechIN - Propojení studia a praxe , Karviná Rozdíl je v lidech TechIN - Propojení studia a praxe , Karviná ROZVOJEM.
STÁTY EVROPSKÉ UNIE Zpracovaly: Jana Kroupová Kristýna Kocarová Kristýna Kocarová.
EVROPSKá UNIE.
MLÁDEŽ V AKCI Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Co je program Mládež v akci?
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání Propagace.
7.ročník programu Co je nového ve III.fázi Make a Connection v ČR & výběrové řízení 2008.
DIDO (Online informační portál pro hendikepované) Projekt DIDO, Posilování civilní společnosti v předvstupním procesu: Grantová podpora neziskových organizací.
PAS MLÁDEŽE Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
Mezinárodní výzkum dospělých Programme for the International Assessment of Adult Competencies První zjištění z výzkumu OECD PIAAC MŠMT, Tento.
PŘÍLEŽITOSTI V MEZINÁRODNÍM DOBROVOLNICTVÍ během ERD Eurocentrum Praha, Robin Ujfaluši, ředitel INEX-SDA.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
28. listopadu 2011, Brno ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy Seminář - inovace v regionech.
TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI FAKULTA TEXTILNÍ Katedra hodnocení textilií Kristýna Šlemínová.
Akce 2 – Evropská dobrovolná služba EDS je součástí programu EU Mládež v akci Akce 1 - Mládež pro Evropu Akce 2 - Evropská dobrovolná služba Akce 3 -
Přínosy členství v Mezinárodním svazu veřejné dopravy- UITP Valná hromada Svaz Dopravy České republiky 5/2/2009.
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Aktivity Centra EUROGUIDANCE Jitka Morčušová, Alice Müllerová Centrum Euroguidance Praha,
© Cristino Elena Usilujme o to, aby se Salesiánská rodina stala širokým hnutím osob pro spásu mládeže Usilujme o to, aby se Salesiánská rodina stala širokým.
EVROPSKÁ INTEGRACE.
1.1. EVROPSKÁ MĚNOVÁ INTEGRACE přednáška Ing. Martina Šudřichová KH: Út: 10,30 – 12,00.
Kapitola 13: Evropské bankovnictví, Evropská centrální banka
1.1. EVROPSKÁ MĚNOVÁ INTEGRACE 1. přednáška Ing. Martina Šudřichová
Přínos programu SVES pro činnost ČŠI PaedDr. Jaroslav Müllner.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Jan Lontschar, Iva Tesařová Diskusní.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Program Mládež v akci Program Evropské unie na podporu neformálního vzdělávání.
Možnosti mládeže v zahraničí 6. listopadu 2008 Škola ekonomiky a cestovního ruchu Sdružení na podporu mezinárodního přátelství „Slunce“, o. s.
JSEM OBČANEM EVROPSKÉ UNIE Učebnice od s. 14 n.. EUROOBČAN ČR je od roku 2004 členem EU Občané EU mají stejná práva a povinnosti (bez ohledu na to, ve.
THE GRASSROOTS WOMEN´S INTERNATIONAL ACADEMY SÍŤ MATEŘSKÝCH CENTER o.s. Pečeť kvality Rut Kolínská
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_06 Autor: Marcela Holíková Anotace: Sada materiálů slouží k úvodu učiva o Evropě a EU. ZEMĚPIS - EU.
Prezentace Exkurze do Benediktbeiernu Salesiáni. Zakladatel Jan Bosco.
EVROPA EVROPSKÁ UNIE VY_32_INOVACE_07-48 Ročník: VIII. ročník
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Představení projektu Základní informace Cíle projektu Klíčové aktivity Realizované aktivity Připravované aktivity.
ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy
Znevýhodněná mládež na prahu dospělosti – mezinárodní konference 13
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Podpora podnikatelských kontaktů v Asii
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_8.ročník 15_Evropská unie, NATO
EVROPSKÁ INTEGRACE.
Co je program Mládež v akci?
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
MEZINÁRODNÍ DAŇOVÁ KANCELÁŘ
Transkript prezentace:

Don Bosco Youth-Net IVZW Představení sítě

Úvod Představení Don Bosco Youth Net Styl Dona Bosca pro DBYN Prezentace se skládá ze dvou částí. První je obecné představení sítě. To by mělo dát celkový pohled na práci naší sítě, proč byla tato síť založena a co děláme. Poté se blíže podíváme na specifika naší sítě a styl naší práce.

Hlavní znaky Mezinárodní síť Mládežnické organizace Dona Bosca Kanceláře SDB pracující pro mládež 12 partnerů (a stále přibývají další) Mezinárodní sekretariát v Belgii Důležitá data Prosinec 2000  Založení Říjen 2001  Oficiální start Srpen 2004  INGYO (International Non-Governmental Youth Organisation) Listopad 2005  Člen YFJ (European Youth Forum)

Cíle Vytváření mezinárodních projektů mladými lidmi a pro mladé lidi v duchu Dona Bosca – jako pomoc k tomuto cíli nabízíme semináře a tréninkové kurzy. Výměna informací, nápadů a zkušeností mezi členy – členové se mohou učit od sebe navzájem. Reprezentace hlasu mládeže Dona Bosca – jak ve složkách Evropské unie (členství v Evropském fóru mládeže), tak uvnitř salesiánské rodiny (účastí na seminářích pořádaných ústředím).

Struktura Don Bosco Youth-Net IVZW KONTROLA PRAXE Partnerské organizace Dobrovolníci Mezinárodní sekretariát PODPORA

Partneři Belgie: Jeugddienst Don Bosco Česká republika: SADBA Irsko: Salesians, Youth work office Itálie: Federazione CNOS/SCS Malta: SPYS Německo: Aktionszentrum Nizozemsko: Salesianen van Don Bosco Polsko: Salezjanskie centrum WDM Rakousko: Jugend Eine Welt Slovensko: DOMKA Slovinsko: Mladinski-Ceh Španělsko: Confed Don Bosco Velká Británie: Salesians, Youth work office

Kontakty Dílo DB (Evropa) Ázerbájdžán Maďarsko kontakty partnerů Dílo DB (svět) Argentina Indie Spojené státy Hnutí Dona Bosca D.B.N. (Don Bosco Network) D.B.I. (Don Bosco International ) R.M.G. (the Rector Mayor General Office ) G.E.X. Veřejné instituce E.U. C.o.E. Y.F.J.

Témata Zaměření = práce s mládeží Témata Neformální vzdělávání To obsahuje veškeré vzdělávání mimo oblast působnosti škol nebo rodin. Dobrovolnictví Převážně pracujeme a staráme se o dobrovolníky. Jsou to dobrovolníci, kteří organizují naše aktivity a podílejí se na nich. Sociální inkluze Jako mezinárodní síť mládežnických organizací Dona Bosca, chceme podporovat znevýhodněnou mládež na mezinárodní úrovni. Spoluúčast Chceme umožnit dobrovolníkům co nejsnazší vytváření vlastních mezinárodních aktivit.

Projekty Výměny mládeže – setkání mladých lidí, kteří chtějí, kteří chtějí spolu žít, učit se a přemýšlet Tréninkové kurzy – programy pro pracovníky s mládeží Mezinárodní dobrovolnická služba – mladý člověk stráví jeden rok v jiné zemi, kde jako dobrovolník pracuje s mládeží Studijní návštěvy – výměna zkušeností prostřednictvím návštěvy mládežnických projektů v jiné zemi Publikační činnost – informace pro partnery a dobrovolníky, propagace sítě a podpora práce pro mládež Cesty za poznáním – skupina mladých lidí s průvodcem na cestě za poznáním života lidí ze znevýhodněného prostrědí Semináře – workshopy a přednášky tématicky spojené s prací pro mládež Iniciativy mládeže – projekty mladých lidí v místě, kde žijí (většinou zaměřené na znevýhodněnou mládež)

Styl Dona Bosca (1) Rozdíly uvnitř sítě Kultura různé organizace mají různé kulturní pozadí… Aktivity některé organizace se zaměřují na tréninkové kurzy, jiní na mezinárodní dobrovolnickou službu… Cílové skupiny někdo se orientuje na místní dobrovolníky, někdo na mezinárodní, jiní na znevýhodněnou mládež… Struktury každá organizace má pracovní strukturu, která nejlépe vyhovuje jejím potřebám… Společný jmenovatel Styl práce Dona Bosca pro DBYN

Styl Dona Bosca (2) Znaky oratoře !!! VYVÁŽENOST !!! Prostředí práce s mládeží Dona Bosca Metody Výchovné cíle Oratoř Znaky oratoře Hodnoty Domov Místo, kde jsou doma Svoboda Škola Místo, kde se učí Zodpovědnost Hřiště Místo, kde si hrají Solidarita Kostel Místo, kde hledají smysl života Smysl !!! VYVÁŽENOST !!!

Styl Dona Bosca (3) Podpora: “Preventivní systém” Práce vychovatelů ve stylu Dona Bosca Účast Rozum Podpora Spolehlivost Pravidla Odpovědnost Důvěra Tresty Kreativita Vlídnost Sliby Dynamičnost Starost Přístup Upřímný zájem Hravost Nepodmíněnost

Kontakt Don Bosco Youth-Net ivzw Groenveldstraat 46 3001 Heverlee Belgium Tel: +32 (0) 16 48 78 80 Fax: +32 (0) 16 48 78 90 donbosconet@skynet.be www.donboscoyouth.net