NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_20 Síly.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Síla značka síly F jednotkou síly je 1N (newton), popř. kN ( = 1000 N)
Advertisements

Tomáš Prejzek ZŠ T. Stolzové Kostelec nad Labem Březen 2012
Těžiště tělesa (Učebnice strana 48 – 50)
Tření Třecí síla. (Učebnice strana 91 – 95)
Druhy pohybu – posuvný, otáčivý
Anotace Prezentace, která se zabývá Newtonovými zákony. Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci znájí a umí využívat Newtonovy zákony.
Anotace Prezentace, která se zabývá Newtonovými zákony. Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci znají a umí využívat Newtonovy zákony.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Anotace Prezentace, která se zabývá otáčivými účinky síly. Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci umí vysvětlit pojem pevná a volná.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Deformační účinky síly Tlak, tlaková síla
Síla.
V této kapitole se dozvíme více o deformačních účincích sil
Síla, její znázornění a účinky.
Shrnutí učiva IV Autor: Mgr. Barbora Pivodová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
FY-sekunda Yveta Ančincová
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
Anotace Prezentace, která se zabývá otáčivými účinky síly. Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci umí vysvětlit pojem páka, rameno.
Skládání sil opačného směru
Anotace Prezentace, která se zabývá skládáním sil různého směru a rovnováhou sil. Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci umí graficky.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
V této kapitole se dozvíme více o deformačních účincích sil
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Rovnováha dvou sil (Učebnice strana 43 – 45)
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Svatava Juhászová Datum: Název:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Skládání a rozkládání sil Číslo DUM: III/2/FY/2/1/17 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast: Fyzikální.
Základní škola, Moravský Krumlov, náměstí Klášterní 134, okres Znojmo, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_01_FII_SÍLA A JEJÍ VLASTNOSTI.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_16 Elektrický.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_15 Odraz.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_01 Mechanická.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_16 Značky.
AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_11 Tepelné motory –opakování
AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_11 Teplota
SÍLA A JEJÍ MĚŘENÍ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_14 Mechanické.
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_07 Vlastnictví majetku
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_08 Jaderná energie-test
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_03 Měření objemu
Autor: Mgr. Svatava Juhászová Datum: Název: VY_52_INOVACE_12_FYZIKA
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_06 Zákony.
AUTOR: Kateřina Křížová
AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_04 Hmotnost
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Skládání a rozkládání sil
AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_02 Objem
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_10 Společenské normy
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_06 Vztahy mezi lidmi
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_18 Fyzika.
AUTOR: Petr Vejrosta NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_11 Poměr II
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_10 Síla a její měření-test
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_01
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_15 Jednotky.
AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_07Délka,hmotnost-test
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_11_ Zlomky
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_12 Komunikace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_04 Vnitřní.
AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_09 Zvukové jevy –opakování A
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
AUTOR: Petr Vejrosta NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_03 Objem a povrch
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_17 Mechanické.
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_20 Síly a jejich vlastnosti -test TEMA: Fyzika 6. a 7.roč. ČÍSLO PROJEKTU: 2674/21/7.1.4/2011 Styl výše uvedené tabulky pro doplnění informací k materiálu si můžete zvolit sami. Důležité je dodržet náležitosti v ní uvedené. 1

Anotace Prezentace je určena pro žáky 7. ročníku. Slouží ke společnému zopakování učiva s využitím interaktivní tabule, nebo lze tento materiál použít v tištěné podobě jako pracovní list k samostatné práci žáků. Autor : Jiří Toman Jazyk : čeština Očekávaný výstup : žáci si zopakují formou testu a odpovědí učivo na téma SÍLY A JEJICH VLASTNOSTI. Některé úkoly a odpovědi na ně je možné doplnit praktickou ukázkou. Speciální potřeby : žádné Druh učebního materiálu : prezentace - test Cílová skupina : žák Stupeň a typ vzdělávání : základní vzdělávání 2. stupeň 1.období, věková skupina : 13- 14 let Při prezentaci žáci reagovali na zadané otázky dle očekávání.

Síly a jejich vlastnosti, test – List 1 Úkol č. Zadání Nabídka odpovědí Na obrázku je cihla ve třech A největší v obrázku a různých polohách. B stejná ve všech případech C největší v obrázku b D největší v obrázku c a b c Tlaková síla působící na podložku je --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ve kterém obrázku podle úlohy 1 A v obrázku a je tlak cihly na podložku nejmenší ? B v obrázku b C v obrázku c D všude stejný ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Síly a jejich vlastnosti, test – List 2 Úkol č. Zadání Nabídka odpovědí , odpověď 3. Tlak vypočítáme podle vztahu A p = F . s B p = S : F C p = S . m . g D p = F : S ------------------------------------------------------------------------------------------------------- Na vodorovné desce stolu leží míč o hmotnosti 3 kg. a) Urči velikost tlakové síly F1, kterou působí míč na desku. …………………………………………………….. b) Znázorni sílu F1 do obrázku ( 1cm = 20 N ). ( = 1 cm )

Síly a jejich vlastnosti, test – List 3 Úkol č. Zadání Nabídka odpovědí, odpovědi 5. Proč siloměr č. 2 ukazuje A změnil se materiál styčných větší výchylku ? ploch B změnila se drsnost podložky 1 2 C změnila se rychlost pohybu D změnila se kolmá tlaková síla ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- 6. Stojíš a uděláš dřep. Poloha těžiště A posune vzhůru tvého těla se B posune dolů C nezmění D žádná z uvedených možností

Síly a jejich vlastnosti, test – List 4 Úkol č. Zadání Nabídka odpovědí, odpovědi 7. Na vozíku je položen lehký míček. A nebude pohybovat Vozík uvedeme nárazem do pohybu B bude pohybovat ke straně I ve směru šipky. C bude pohybovat nejdříve ke straně I, pak ke straně II II. I. D bude pohybovat ke straně II Míček se vzhledem k vozíku ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- 8. V autobuse sedí dítě. V určitém A dítě se nakloní šikmo dopředu okamžiku autobus prudce zabrzdí. B dítě se nakloní šikmo dozadu C záleží na tom, jak autobus prudce zabrzdí D nic se nestane

Síly a jejich vlastnosti, test – List 5 Úkol č. Zadání Nabídka odpovědí, odpovědi 9. Na stojanu jsou dva stejné siloměry podle obrázku. Na kterém obrázku jsou správně hodnoty sil, které A siloměry ukazují ? B C D ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- 10. Vyber nesprávné tvrzení . A změní se rychlost tělesa Síla působící na těleso může B změní se tvar tělesa mít tyto posuvné účinky : C změní se směr pohybu tělesa D uvede těleso z klidu do pohybu

Síly a jejich vlastnosti, test – List 6 Úkol č. Zadání Nabídka odpovědí, odpovědi Při jízdě z M do N na lanové dráze pustil chlapec přesně nad bodem X míč. Míč na zem dopadne A za bod X, blíže k bodu M M B do bodu X C za bod X, blíže k bodu N D vlevo od bodu X N X --------------------------------------------------------------------------------------------------------- 12. Vyber nesprávný zápis : A poloha těžiště pevného tělesa nezávisí na rozložení látky v tělese B těžištěm tělesa prochází mnoho těžnic C těžiště tělesa je působištěm gravitační síly D těžiště prstenu je ve středu kruhu vytvořeného prstem

Síly a jejich vlastnosti, test – řešení Úkol Správná odpověď 1. B 1 b. 2. C 1 b. 3. D 1 b. 4. 2 b. a) F1 = 30 b) 1,5 cm 5. D 1 b. 6. B 1 b. 7. D 1 b. 8. A 1 b. 9. B 1 b. 10. B 1 b. 11. C 1 b. 12. A 1 b.

Síly a jejich vlastnosti, test – návrh hodnocení Počet bodů známka 13 b. – 12 b. 1 11 b. – 10 b. 2 9 b. – 6 b. 3 5 b. – 3 b. 4 2 b. – 0 b. 5

CITACE - Ilustrace:office.microsoft.com - Testové otázky : archiv autora