Obojživelné autobusy a jejich využití

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ÚZEMNÍ ROZLOŽENÍ OBYVATELSTVA PRO VÝUKU ZEMĚPISU NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH
Advertisements

VODNÍ DOPRAVA.
Vytvořila Beata Duchková
Automobilový průmysl země Sasko
Vodní doprava.
Trolejbusy: Škoda Electric
Doprava. Doprava Témata prezentace Dopravní muzeum Dresden DVB dopravní podnik Letiště Drážďany Stavba mostu Waldschlösschenbrücke Turistická atrakce.
VODA & ENERGIE.
AIRBUS A380 Zvuk Myš, Enter.
Modrá planeta.
Železniční spojení Praha – Kladno s odbočkou na Letiště Václava Havla
překlad ze slovenštiny a úprava: Váňová
Jedna z největších kontejnerových lodí při vjezdu do přístavu.
DOPRAVA.
Jaké jsou technické prostředky ke snižování vlivu dopravy na životní prostředí - Jaká auta budeme používat? Patrik Macháček ZŠ Vítězná, Litovel 1250.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Camaro HPE 700 Neboli Camaro v upravené verzi od společnosti Hennessey Performance Engineering. Je postaven na podvozku originálního Camara. Jeho nejdůležitější.
USA United States of America
USA United States of America
USA Rozlohou 3. největší stát na světě (9 mil km2)
Elektromobil automobil na elektrický pohon jako zdroj energie
Komunikační předpoklady rozvoje cestovního ruchu
Hydrosféra oceánská voda
LUXUSNÍ AUTOMOBILY.
I N S T I T U T D O P R A V Y VŠB – Technická univerzita Ostrava Fakulta strojní 17. listopadu 15; Ostrava – Poruba tel.: ; 5210
Základní informace VD a PVE Dalešice
Otevírací doba (duben - říjen) po , út - ne , LETECKÉ MUZEUM KUNOVICE.
Služby vodní dopravy a ostatní formy dopravy
Vynález lodě na parní pohon a lodního šroubu
Doporučené zdroje pro studium předmětu "Trakční vozidla MHD"
Integrovaný projekt Třebíčskem po vodě a po souši.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Royal Clipper.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_130 Název školy Gymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Daniela Kemrová PředmětZeměpis.
B) Mechanika I) Kinematika Základní pojmy Kinematika je část mechaniky, která se zabývá pohybem, bez ohledu na to, co jej způsobuje. Pro jednoduchost.
(Atlantic Road, v norštině Atlanterhavsveien) je velkolepá trasa skákající z kontinentu na ostrovy a opět z ostrova na ostrov, silnice se fantasticky kroutí.
Švédsko.
EVROPSKÁ UNIE NEJVĚTŠÍ politická a HOSPODÁŘSKÁ INTEGRACE
Bugatti Veyron Valérie Grodová.
Směry hlavních činností AutoSAP Strategie AutoSAP pro další období Historie výroby vozidel v České republice Praha, 2. října 2013.
Projekt Zveme vás do ČR – pohoří ……… Jméno. Třída datum Cestovní kancelář: …………………………… 1.
Projekt EVO1 Jednočlánkové bezbariérové tramvajové vozidlo typu EVO1 člen skupiny
Medzinárodná konferencia 04. a , Hotel pod zámkom, Bojnice.
Bergen Kirkene Kirkenes Trajekt & dopravní služba „Richard With“ mezi Bergenem a Kirkenes. Před více než sto lety jsou počátky této námořní trasy.
A U T O Š K O L A P R O F I H a v í ř o v. Upravené značky A U T O Š K O L A P R O F I H a v í ř o v.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Kloubové a speciální autobusy, přívěsy Prototyp kloubového autobusu Š 706 RTO-K z produkce Karosy Vysoké Mýto okolo roku Prototyp kloubového.
Eurotrans, Brno Po Brně - zeleně Překlad pro Brňáky: Po štatlu bez rychny.
VII.A Exkurze Anglie ZŠ HORNÍ POLICE. Rozpis ceny – 6260 Kč Doprava Praha – Londýn a zpět Doprava po Anglii Ubytování Vstupy STUDENT AGENCY 1690 Kč Florenc.
ELEKTROMOBILITA. HISTORIE: Holandsko, profesor Stratingh, první návrh elektromobilu, který byl i realizován 1895 – František Křižík – první elektromobil.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_06_ZEMĚPIS Téma: Hlavní město Praha Ročník:
Základní škola a Mateřská škola Mlečice, příspěvková organizace Autor:
VY_32_INOVACE_ZE7-20 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Stanoviště:Náměstí Republiky
SRAZ HASIČSKÉ TECHNIKY
AUDI !!!BY Hynek a Seba!!!.
Toyota Prius Poznámky k přednášce.
Modrá planeta.
Jedna z největších kontejnerových lodí při vjezdu do přístavu.
Nissan 350z.
USA Rozlohou 3. největší stát na světě 3. nejlidnatější Mimo území USA
Wien – Baden: integrace tramvaje se železnicí
Tepelné motory - proudové a raketové motory
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Malta Učivo 8. ročníku Název školy
Skútry pro přepravu osob
Prezentace pro OS tramvají
Vodní autobusy a vodní taxi
Transkript prezentace:

Obojživelné autobusy a jejich využití

Historie konec 18. století – první obojživelné vozy 1805: první samohybné obojživelné vozidlo 1905: první obojživelné vozidlo se spalovacím motorem největší rozvoj během světových válek po r. 1945: využívání vozidel DUKW pro vyhlídkové jízdy s turisty Duck tours /DUKW tours: plavby využívající upravená vojenská vozidla DUKW a LARC-V, přestavená na obojživelný autobus

Upravené vodidlo DUKW pro provoz jako DuckTour

2004: založení společnosti sídlo: Malta 2007: první vyrobený autobus produkty: Luxury Model, Standard Model, Open Top Convertible Model

2009: založení společnosti sídlo: Nijmegen 2010: první autobus uvedený do provozu produkty: Heavy-Duty Amfibus (010), City-Use Amfibus (020), Tailor-Made Amfibus

AmphiCoach GTS-1 (1/2) platforma: Irisbus rozměry: délka 12 m, šířka 2,5 m kapacita: 50 cestujících motor: Iveco Tector o výkonu 250-300 koní emisní norma: EURO V maximální rychlost ve vodě: 8 uzlů maximální rychlost na souši 90 km/h výroba: od 2007 pořizovací cena: cca £ 280,000 (8 260 000 Kč)

AmphiCoach GTS-1 (2/2)

Heavy Duty Amfibus (010) (1/2) platforma: Iveco rozměry: délka 13,8 m, šířka 2,55 m kapacita: 50 cestujících motor: Volvo DH12E o výkonu 420 koní emisní norma: EURO V maximální rychlost ve vodě: 8 uzlů maximální rychlost na souši 100 km/h výroba: od 2009 pořizovací cena: cca £ 700,000 (20 650 000 Kč)

Heavy Duty Amfibus (010) (2/2)

Možnost využití obojživelných autobusů náhrada za přívozy a malé trajekty alternativa ke klasickým autobusům s možností vedení tras přes vodní plochy turistická atrakce do měst s velkou řekou, na pobřeží jezera, moře nebo oceánu (Albany, Belfast, Baltimore, Chattanooga, Pittsburgh, Philadelphia, Washington DC, Boston, Dublin, Singapore, Hot Sprinte, Arkansas, Miami, Seattle, Osaka, Ottawa, Wisconsin Dells, Liverpool, London, Toronto, Qingdao, Malacca) záchranné práce při povodních