Koření P. Pechová, 2012
Koření různé části rostlin (semena, plody, květy, listy, kůry, kořínky) používáme čerstvé, sušené, fermentované má výraznou chuť a vůni (obsahují aromatické látky) zlepšují chuť, barvu, stravitelnost nesytí, pouze povzbudí některé druhy koření jsou silně dráždivé
Tropické a subtropické koření Domácí koření Části rostlin Tropické a subtropické koření Domácí koření Plody a semena pepř, kayenský pepř, nové koření, vanilka, muškátový oříšek, badyán anýz, fenykl, kmín, paprika, jalovec, koriandr Květy a poupata kapary, šafrán, hřebíček, muškátový květ Kůra skořice Listy a natě bobkový list petrželová nať, máta, meduňka, libeček, Kořeny a oddenky zázvor, kurkuma puškvorec
Úkol: Najděte na internetových stránkách, jaké druhy koření se používá v české, italské a indické kuchyni.
Použité zdroje: ŠEBELOVÁ, Marie. potraviny a výživa. Praha: parta, 2002, ISBN 80-7320-010-4. www.office.microsoft.com