Odpady a příroda.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vyrobila 8. třída ZŠ Pustiměř
Advertisements

Co s PET láhvemi na škole ?
TŘÍDĚNÍ ODPADU Nožičková Monika.
VY_32_INOVACE_Př.4.15-Třídění odpadu-prezentace
Třídění odpadu Sabina Kotlárová.
MÁ TO SMYSL.TŘIDTE ODPAD!
Logo.
Co víš o recyklaci?.
Změní „černobylské“ děti postavení k třídění odpadu?
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
PLASTY.
OZP-komplet.pptGEOtest Brno a.s.1 Vlivy na životní prostředí Znečištění ovzduší Znečištění povrchových a podzemních vod Znečištění půdy Vliv nebezpečných.
TONDA OBAL NA CESTÁCH nás opět navštívil. Pamatujeme si z loňského roku co kam patří?????
Dominik nedzbala Svět TECHNIKY A JÁ Můj pohled na věc
Odpady ( environmentální příručka – 5.ročník )
Vytvořeno v rámci projektu SIPVZ Projekt hodiny výchovy k ochraně životního prostředí pro žáky naší školy 22. dubna 2006 Vzdělávací oblast Enviromentální.
KAM S NÍM ? prezentace nového soutěžního systému
Šetření energie Martin, Houska, Michal, Dann. Voda je stále vzácnější a dražší vodovodní baterie-umožňují jednoduché a rychlé nastavení potřebného průtoku.
Jeden z největších globálních problémů je ohromná produkce odpadů. Ve velké většině je tento odpad nevyužit a končí na skládkách. Spousta odpadu by ale.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Jak třídit odpad.
Téma: ODPAD A RECYKLACE Motto: Recyklace - má to smysl?
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
SBĚRNÝ DVŮR ČESKÁ TŘEBOVÁ
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Co víš o recyklaci?.
Jeníček a Mařenka Třídění Odpadu. Žili, byli Jeníček a Mařenka v jednom činžovním domě, kdesi za sedmero horami a sedmero řekami.
DEN ZEMĚ TEST.
Odpady Martin Šimánko. Lidstvo svou činností produkuje velké množství odpadu, který končí na skládkách.
Jak třídíme v naší škole? V naší škole třídíme:  papír  plast  sklo  bioodpad  baterie  drobný elektroodpad.
TŘÍDĚNÍ ODPADU JAK SPRÁVNĚ TŘÍDIT.
CESTA PAPÍRU Recyklace. Doma  Já, Nikol a Olča jsme si vyrobily papírového panáčka Žoseffu.  Po nějakém čase se Žoseffa stala nepotřebnou, a tak stala.
Zeleň v Březnici. Důvody: Toto téma jsme si vybrali,protože bydlíme v Březnici nebo jeho okolí. Důvody: Toto téma jsme si vybrali,protože bydlíme v Březnici.
Začínáme besedou na téma Co s odpadem a zkoušíme recyklaci papíru Touto besedou nás provázel pan učitel Jan Kopřiva. Naučili jsme se tu i papír vyrobit.
Adriana Holková, Barbora Možíšová a Adéla Literáková
TŘÍDĚNÍ ODPADU Vypracovala: Brychtová Markéta, SP/TE Učo:123831
EVVO aktivity pro školy
Životní prostředí a jeho ochrana. Co je životní prostředí? Prostor, ve kterém žijeme. ŽP – přírodní (louka, les, hory, řeky…) – umělé = vytvořené člověkem.
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor : Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_16.
Sára Motyčková 9.B 2015/2016 Název úkolu: Životní prostředí - Jak se vám žije ve Veselí nad Moravou? Číslo úkolu: 28 Zadání úkolu: Vytvoř a následně zpracuj.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Ochrana.
ODPADY POTRUBNÍ POŠTOU HEJ GANG! Anketa Co 3-4 týdny diskuze s Hantály a.s. y + volání firmám (výrobky, práce)
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Dana Motyčková ČísloVY_32_Inovace_3322 NázevTřídění odpadu Téma hodinySuroviny. ekologie PředmětPrvouka.
Třídíme se zvířátky Autorky: Michaela Mikolášová Nikola Smyčková Tereza Mžiková Jubilejní Masarykova ZŠ Sedliště.
Aneb Jak žít ekologicky Autor: Richard Wiesner Prezentace pro začínající ekology.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_16.
Třídění odpadů JAK NA TO?!. Proč třídit odpady Protože je důležité, by se použitelné suroviny dál používali. Protože je důležité, by se použitelné suroviny.
 Ekologie je věda zabývající se přírodou  Není to nic nudného  Ekologie je velmi důležitá, protože chrání živočichy a zajímavá místa na Zemi.  Mezi.
Předmět: Prvouka Ročník: 1. – 3. Tematický okruh: Místo, kde žijeme Název učiva: Třídění odpadů Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním.
Obor: Elektrikář Ročník: 1. Vypracoval: Bc. Svatopluk Bradáč
DEN ZEMĚ
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Čím bych chtěl být až, vyrostu?
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Interaktivní třídění domovního odpadu.
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_26_PRVOUKA
Třídění odpadů,recyklace
Waste management in our school
EKOŠKOLA.
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín
Recyklace plastu PŘÍRODA.
Plasty- globální problém
Plasty- globální problém
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Člověk a jeho svět Chování v přírodě.
Mapky přirozených ekosystémů z naší přírody
Marek Barták ZŠ a MŠ Ludgeřovice
Transkript prezentace:

Odpady a příroda

Problém odpadů v přírodě díky velkému počtů odpadů ať už v přírodě, ve městech či na vesnici vymírá spousta živočichů Příroda by také vypadala určitě lépe bez plastových flašek nebo nedopalků od cigaret x Obrázky z: http://www.prirodaaodpad.estranky.cz/fotoalbum/priroda/znecictena_priroda/1846.jpg.html https://cz.depositphotos.com/151074770/stock-photo-nature-landscape-clean-and-crystal.html

Jak bychom problémy mohli vyřešit? stačí nám jediná věc, a to je recyklace můžeme také podporovat organizace proti znečištění přírody (např. Greenpeace) snažit se prosazovat jednotlivé organizace a recyklaci Obrázek z: https://www.brandcrowd.com/logo-design/details/40818

Co je to recyklace? všichni ji znají, ale málokdo využívá recyklace je „jev“ znovupoužitelného vyhozeného odpadu Například: pokud zrecyklujeme papír, můžeme ho mít po recyklaci doma v podobě toaletního papíru Obrázek z: https://www.happyend.cz/clanky/trideni-odpadu-a-recyklace-jak-si-vedeme/

Největší problém – lenost a odpor lidí třídění odpadů a nezanechávání odpadů v přírodě je velmi jednoduchá věc, největší problém je však lenost přece jenom, lidé raději vyhodí papírek na zem, než aby ho vhodili do koše

22.4. – DEN ZEMĚ událost zaměřena na ochranu životního prostředí koná se bohužel jen jednou ročně, ale i tohle může pomoct Zemi někteří lidé, si však Den Země pořádají každý den, a to jen tím, že posbírají odpadky třeba po cestě do práce Obrázek z: http://magazin.dobravec.cz/den-zeme-se-blizi

Rozklad odpadu Odpad Doba rozkladu papír 4 měsíce nedopalek cigarety 15 let žvýkačka 50 let PET láhev 100 let alobal sklo tisíce let (možná nikdy) polystyren desetitisíce let (možná nikdy) Čerpáno z: https://eprehledy.cz/jak_dlouho_se_rozkladaji_odpadky.php

Shrnutí Pro naší Zemi dělá lidstvo málo, tudíž může za následné vymírání živočichu a znečištěné prostředí. Doufám, že i Vy budete nebo začnete pomáhat naší přírodě.  Obrázek z: https://cz.depositphotos.com/119051912/stock-photo-landscape-with-livestock.html