ZPRŮMYSLNĚNÝ MONOLIT.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spoje potrubí-pájené spoje1 VY_32_INOVACE_456.
Advertisements

Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
Snímače teploty Pavel Kovařík Rozdělení snímačů teploty Elektrické Elektrické odporové kovové odporové kovové odporové polovodičové odporové polovodičové.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada09 Anotace.
Název školy Střední škola stavební a dřevozpracující, Ostrava, příspěvková organizace Autor Ing. Marie Varadyová Datum:červen 2012 Předmět: Zkoušení stavebních.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad zajišťování venkovních a štítových zdí.
SPALOVACÝ MOTORY – DIESELOVÉ. OBSAH Úvod Vynález dieselového motoru
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Tomáš.
PÉROVÁNÍ AUTOMOBILŮ PÉROVÁNÍ AUTOMOBILŮ OB21-OP-EL-AUM-JEŘ-U Ondřej Jeřábek PÉROVÁNÍ AUTOMOBILŮ.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_07-20 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorIng.
Anotace Tento materiál je součástí tematického celku, který odpovídá ŠVP předmětu Materiály 3. ročníku oboru E/01 Tesařské práce. Slouží pro výuku.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 11Číslo.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad druhů nátěrových hmot, ředidel a jejich.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 2. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky poruch plochých střech.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 27 Anotace.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky jednoplášťových plochých střech.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELII KAPACITORY,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_24-08 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorRobert.
Technologie – Měřidla používaná ve strojírenství pro měření délek a úhlů.
Tistarna ingoustová a laserová
Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Dřevo VY_32_INOVACE_25_495 Dřevo
Šablona 32 VY_32_INOVACE_17_30_Pascalův zákon a hydraulika.
BRZDY Mgr. Martin Tichý. BRZDY Mgr. Martin Tichý.
„Řemesla s techniky začneme od píky“
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Poruchy stropů VY_32_INOVACE_27_537
Svislé zděné konstrukce
Proudové chrániče.
Výstupní zařízení počítače - tiskárny
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
pracovní postup keramických stropů
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_07-18
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_32-12
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_06-01
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Ocel VY_32_INOVACE_25_502 Projekt.
VY_32_INOVACE_AUT1_17 Rámy.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Požadavky na okna
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Technické prostředky v požární ochraně
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Základy plošné CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MA_ZP_05
Chemické vlastnosti technických materiálů
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_07-13
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_22-11
Obráběcí CNC centra VY_32_INOVACE_39_794
DRUHY ZÁVITŮ VY_32_INOVACE_30_613
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_22-17
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_32-14
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_32-07
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Zemní práce a zakládání staveb
Strojní zařízení - Pracovní proces s výztuží
Název materiálu: VY_32_INOVACE_12_JEDNODUCHÉ LEŠENÍ 2_Z2
Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_JEDNODUCHÉ LEŠENÍ 1_Z2
Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_IZOLACE PROTI RADONU_Z1
Klempířské práce Klempířské práce jsou nedílnou součástí každé kvalitní střechy. Aby střecha správně plnila svoji ochrannou funkci je potřeba klempířů.
DOMOVNÍ ROZVODY * přípojky nn *
Lití do kokil kokila je trvalá, drahá forma
Stavebně truhlářská výroba
Dorota Havlíčková 4.SA SŠ Stavební Jihlava
Transkript prezentace:

ZPRŮMYSLNĚNÝ MONOLIT

KCE VYTVOŘENÁ PŘÍMO NA STAVBĚ VÝHODY ŽB MONOLITICKÝCH KCÍ • TUHÁ KCE • RŮZNÉ TVARY NEVÝHODY ŽB MONOLITICKÝCH KCÍ • VELKÁ PRACNOST • NUTNOST TECHNOLOGICKÝCH PŘESTÁVEK • OMEZENÍ VÝSTAVBY V ZIMNÍM OBDOBÍ

BEDNĚNÍ ROZDĚLENÍ BEDNĚNÍ PRO JEDNORÁZOVÉ POUŽITÍ BEDNĚNÍ PRO VÍCENÁSOBNÉ POUŽITÍ

BEDNĚNÍ - JEDNORÁZOVÉ TESAŘSKÉ BEDNĚNÍ PRO VYTVOŘENÍ KONSTRUKCÍ SLOŽITÝCH TVARŮ VYRÁBÍ SE VĚTŠINOU NA STAVBĚ ZE SMRKOVÝCH DESEK A HRANOLŮ

BEDNĚNÍ - JEDNORÁZOVÉ SPECIÁLNÍ BEDNĚNÍ např. BEDNĚNÍ Z PAPÍTOVÝCH TRUB PRO SLOUPY KRUHOVÉHO PRŮŘEZU VYRÁBÍ SE STÁČENÍM LEPENKY; UVNITŘ JSOU POTAŽENY FÓLIÍ, KTERÁ NEPROPOUŠTÍ VODU PŘI ODBEDŇOVÁNÍ SE PAPÍROVÝ PLÁŠŤ PROŘÍZNE A ODSTRANÍ

BEDNĚNÍ - JEDNORÁZOVÉ TRVALE ZABUDOVANÉ BEDNĚNÍ (ZTRACENÉ BEDNĚNÍ) ZŮSTÁVÁ SOUČÁSTÍ BETONOVÉ KCE MŮŽE TVOŘIT POVRCHOVOU ÚPRAVU KONSTRUKCE, PLNIT NOSNOU FUNKCI,ZABEZPEČOVAT VODOTĚSNOST V PŘÍPADECH, KDY PO PROVEDENÍ BETONOVÉ KONSTRUKCE NENÍ PŘÍSTUP K ODSTRANĚNÍ BEDNĚNÍ

BEDNĚNÍ - JEDNORÁZOVÉ JAKO ZTRACENÉ BEDNĚNÍ SE POUŽÍVAJÍ: BETONOVÉ, KERAMICKÉ A JINÉ OBKLADOVÉ DÍLCE PROFILOVANÉ OCELOVÉ PLECHY (OCELOVÝ PLECH PLNÍ NAPŘ. FUNKCI VÝZTUŽE STROPNÍ KONSTRUKCE) ŽELEZOBETONOVÉ TENKOSTĚNNÉ DESKY S NOSNOU VÝZTUŽÍ (FILIGRÁNOVÉ DESKY)

BEDNĚNÍ – VÍCENÁSOBNÉ POUŽITÍ DÍLCOVÉ – PANELOVÉ BEDNĚNÍ ZÁKLADNÍ PRVEK-BEDNÍCÍ DÍLEC (TABULE) Z VODOVZDORNÉ PŘEKLIŽKY, PO OBVODĚ VYZTUŽENÝ RÁMEM Z OCELOVÝCH ÚHELNÍKŮ DÍLCE SE SPOJUJÍ DO VĚTŠÍCH PLOCH KONSTRUKCEMI Z DŘEVĚNÝCH HRANOLŮ NEBO FOŠEN, KTERÉ SE SPOJUJÍ SVORNÍKY

BEDNĚNÍ – VÍCENÁSOBNÉ POUŽITÍ SYSTÉMOVÉ BEDNĚNÍ BEDNĚNÍ PŘEDSTAVUJE PRVKOVOU STAVEBNICI ZÁKLADNÍ PRVEK SYSTÉMU JE BEDNÍCÍ DÍLEC (PANEL), PO OBVODU VYTUŽEN VHODNĚ TVAROVANÝM RÁMEM Z OCELOVÝCH NEBO HLINÍKOVÝCH PROFILŮ

BEDNĚNÍ – VÍCENÁSOBNÉ POUŽITÍ SPECIÁLNÍ

BEDNĚNÍ - VĚNCE

OŠETŘENÍ BETONU POKUD JE TO MOŽNÉ, PONECHAT BETON V BEDNĚNÍ POKRÝT VOLNÉ POVRCHY BETONU PATOTĚSNÝMI PLACHTAMI ČI FÓLIEMI PROTI VYSYCHÁNÍ LZE BETON CHRÁNIT NAMOČENÍM (MLŽENÍM, PŘES TKANINU) NÁSTŘIK VHODNÝCH OŠETŘOVACÍCH HMOT, KTERÉ PO ČASE SUBLIMUJÍ (Z PEVNÉHO SKUPENSTVÍ NA PLYN)

OŠETŘENÍ BETONU

PREFABRIKOVANÁ VÝSTAVBA

VÝHODY PREFABRIKOVANÝCH KCÍ Z PŘEDEM VYROBENÝCH DÍLCŮ VÝHODY PREFABRIKOVANÝCH KCÍ VYŠŠÍ JAKOST, LEPŠÍ POVRCH RYCHLEJŠÍ VÝSTAVBA TRVANLIVOST POŽÁRNÍ ODOLNOST MOŽNOST PŘEDEPNUTÍ

PREFA. ŽB STĚNOVÝ SYSTÉM PANELOVÉ SYSTÉMY-ŠKOLY, BYTOVÉ DOMY… V 50.-80. LETECH NEJROZŠÍŘENĚJŠÍ SYSTÉM BYTOVÝCH DOMŮ

PREFA. ŽB SLOUPOVÉ SYSTÉMY KOMBINACE SLOUPŮ PRO SVISLOU NOSNOU KCI A TRÁMŮ(PRŮVLAKŮ) PRO VODOROVNOU NOSNOU KCI

FILIGRÁNOVÝ NOSNÍK LZE ULOŽIT NA NIŽŠÍ OBDELNÍKOVÝ PRŮVLAK ZABETONOVÁNÍM VZNIKNE SPŘAŽENÁ KCE

PŘEDPJATÝ BETON PŘEDEM PŘEDPJATÉ PRVKY ZVĚTŠENÍ TLAČENÉ ČÁSTI BETONU DO BEDNĚNÍ SE ULOŽÍ VÝZTUŽ, KTERÁ SE NAPNE A POTÉ SE PRVEK ZABETONUJE PO DOSAŽENÍ POŽADOVANÉ PEVNOSTI SE VZTUŽ POVOLÍ, ČÍMŽ SE PRVEK PŘEDEPNE

PŘEDPJATÝ BETON DODATEČNĚ PŘEDPJATÝ BETON  PRVKY SE NAPŘED VYBETONUJÍ BĚŽNÝM ZPŮSOBEM, JEN SE V PRVKU VYTVOŘÍ KANÁLKY, KTERÉ BUDOU SLOUŽIT PRO UMÍSTĚNÍ PŘEDPÍNACÍ VÝZTUŽE PO VYZRÁNÍ PRVKU SE ODSTRANÍ TRUBKY, KTERÉ VYTVOŘILY KANÁLKY A DO NICH SE UMÍSTÍ VÝZTUŽ VÝZTUŽ SE PŘEDEPNE A ZAKOTVÍ A KANÁLKY SE ZAINJEKTUJÍ MALTOU

DOPRAVA ZDVIHACÍ ZAŘÍZENÍ