Setkání kariérových poradců Teplice –

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
STIPENDIJNÍ PROGRAM. LEPŠÍ POHLED NA SVĚT Meopta – optika, s.r.o. Významná mezinárodní firma s dlouholetou tradicí již od roku 1933 Světový výrobce opticko-mechanických.
Advertisements

Projekt: Vzdělávání ředitelů SŠ Kraje Vysočina Téma: Implementace ŠVP a jejich soulad se vzdělávacími potřebami KV Příspěvek: Daří se školám získávat zpětnou.
Situace na trhu práce Pardubický kraj. Mapa Pardubického kraje údaje o nezaměstnanosti k Počet obyvatel: Pardubický kraj Chrudim 104.
Obchodní akademie a VOŠ Valašské Meziříčí Středoškolské studium – OA, VSČ, IT Vyšší odborná škola – IT v podnikové praxi Bakalářské studium – denní i distanční.
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
ELEKTROTECHNIKA Ing. Pavel Svoboda a Ing. Tomáš Mlčák Ph. D., Katedra elektrotechniky.
Informace z ČŠI Jiří Machačný školní inspektor Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných LK ( )
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Střední škola stavební Jihlava Spolupráce s firmami autor : PhDr. Pavel Toman Červen 2014.
Nabízíme všem účastníkům projektu Posílení oborové zaměstnanosti absolventů Vytvoření poradenského servisu a aktivit pro stávající studenty, zájemce o.
- vše pro úspěšný nábor nových řidičů 1 REGIONÁLNÍ SEKTOROVÁ DOHODA ÚSTECKÝ KRAJ v oblasti autodopravy, výchovy a vzdělávání.
1 Virtuální Univerzita třetího věku. 2 Seniorské vzdělávání Univerzita třetího věku (U3V) je součást Celoživotního vzdělávání, organizované veřejnými.
Vybavení školy  Počítačová učebna pro výuku výpočetní techniky a technické dokumentace v programech AUTOCAD a INVENTOR.  Sportovní hala a hřiště.
NSK A SEKTOROVÉ DOHODY JAKO NÁSTROJE PRO PROVÁZÁNÍ POTŘEB ZAMĚSTNAVATELŮ A VZDĚLAVATELŮ Ilona Šimarová, Svaz průmyslu.
Projekt práce s nadanými studenty Drahomíra Pavelková, Alena Kolčavová Zlín,
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP Vzdělávání ředitelů středních škol Kraje Vysočina Téma: Prezentuje: Ing. Josef Crha, ředitel SŠT Žďár nad.
Školství na Novém Zélandu
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
Střední průmyslová škola elektrotechnická, Praha 10, V Úžlabině 320
Informační a poradenské centrum ZČU
Střední rybářská škola a Vyšší odborná škola vodního hospodářství
Dokument KAP MSK - obsah
Čas, kdy si musím vybrat, co dál…
Obchodní akademie Náchod
Školy jako centra celoživotního učení KAP MSK
Nástroje „POSPOLU“ Průvodce pro zaměstnavatele a publikace Kráčíme POSPOLU tipy a návod (metodika) pro praktickou závěrečnou zkoušku ve firmě u oborů.
Šablony pro SŠ a VOŠ 21. září 2017 Doksy Mgr. Lucie Ptáková
Pilotní projekt duálního systému v msk
Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání
Prvky duálního systému přípravy žáků
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_14F Škola:
Obráběcí CNC centra VY_32_INOVACE_39_794
UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012
Zkušenosti s programem DNS v Lázeňské léčebně Mánes Karlovy Vary
Workshop 2, Možnosti spolupráce škol a firem 2018 – 2019,
Měření v dílenské praxi
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Naše škola Střední odborná škola Managementu a Práva s.r.o.
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola, Teplice
Pravidla a doporučené postupy pro vytváření studijních programů
Talentcentrum – rozvíjíme talentované žáky SŠ a ZŠ společně
Střední průmyslová škola Ostrov
Setkání kariérových poradců
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Co dělá Olomoucký kraj pro podporu polytechnického vzdělávání?
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
Ekologie a životní prostředí
Podpora supervizorů a lektorů zajišťující odbornou praxi studentů FZS TUL ve zdravotnických zařízeních Institucionální plán TUL pro rok 2017 Cíl 2: Diverzifikace.
Stavba strojů a zařízení
Setkání kariérových poradců
Možnosti studia techniky a technických projektů na fakultách ZČU
Propagace FZS TUL a jejich stávajících i nově akreditovaných oborů
Krajský metodický kabinet STROJÍRENSTVÍ
STŘEDNÍ ŠKOLA POLYTECHNICKÁ OLOMOUC, ROOSEVELTOVA 79
Gymnázium Na Vítězné pláni, Praha 4
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Ekologie a životní prostředí
prof. Dr. Ing. Petr Lenfeld doc. Ing. Dora Kroisová, Ph.D.
Setkání kariérových poradců
Setkání kariérových poradců oblasti Louny, Most a Chomutov
Vzdělávání a příprava na digitální budoucnost z pohledu Statutárního města Liberec Mgr. Šárka Prachařová.
Je kvantita zárukou kvality ? Vladimír Ort
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
Transkript prezentace:

Setkání kariérových poradců Teplice – 10.04.2019

sTřední průmyslová škola, ústí nad labem, resslova 5, příspěvková organizace SETKÁNÍ KARIÉROVÝCH PORADCŮ Elektrotechnika Škola s tradicemi a historií Škola součastnosti a pro budoucnost 10. dubna 2019 Teplice

Dvě střediska školy středisko Resslova středisko Stříbrníky Resslova 5 Výstupní 2

Ocenění a certifikáty SPŠ Páteřní škola Ústeckého kraje Polyfunkční škola – více úrovní vzdělávání M,L,H Velká a stabilní střední škola s dobrým jménem Horizontální a vertikální prostupnost oborů Fakultní škola ČVUT Praha - Fakulta elektrotechnická UJEP Ústí nad Labem – Přírodovědecká fakulta TU Liberec – Fakulta strojní Škola doporučená zaměstnavateli Od roku 2014 vždy 1. místo v kraji Hodnotí firmy a uděluje Klub zaměstnavatelů Dobrá škola Od roku 2012/2013 vždy přední místa Spolupráce se sociálními partnery školy Pro tento rok vyhlášena soutěž pro el. obory

Naše Střední průmyslová škola nabízí Studium v oborech zaměřených na: Elektrotechniku (STŘ i RES) Logistiku (STŘ) Informační technologie (STŘ) Strojírenství (RES) Dopravu (RES) nabízíme: Velice dobré technické vybavení učeben a dílen Sportovní halu, hřiště, stravování, bezbariérový přístup Adaptační, lyžařský, cyklistický a vodácký kurz Zkušený a kvalifikovaný pedagogický sbor

Prostupnost oborů na SPŠ Vertikální prostupnost oborů Možnost po absolvování tříletého učebního oboru pokračovat v denním studiu příbuzného maturitního oboru Přijetím do vyššího ročníku (do 3. ročníku dle kapacity) Horizontální prostupnost oborů Možnost přechodu z maturitního oboru do příbuzného tříletého oboru (v průběhu vzdělávání) Možnost změny oboru v rámci obou středisek U vyšších ročníků nebo při rozdílnosti oborů na základě rozdílové zkoušky

Přidaná hodnota ke studiu Možnost získání osvědčení o elektrotechnické způsobilosti dle vyhl.50/1976 Sb. (pro elektro) Zahraniční stáže (Lotyšsko, Německo, Finsko a další země) Možnost získání ECDL tzv. evropský řidičák na počítač Autoškola v rámci naší školy (ve středisku Resslova) Možnost zapojení do stipendijních programů Lovochemie, Monzas, SŽDC (elektro)

26-41-M/01Elektrotechnika zaměření: (výběr od 3. ročníku*) Vzdělávání školy do oblasti ELEKTRO 26-41-M/01Elektrotechnika zaměření: (výběr od 3. ročníku*) Automatizace a počítačové aplikace Charakteristika: Obor poskytuje absolventům vzdělání v oblasti automatizační techniky, pneumatiky a elektropneumatiky, řídících a vizuálních programů. Uplatnění: programátoři ve všech odvětvích průmyslu, konstrukce a údržba automatizovaných linek Energetika a informatika Charakteristika: Obor poskytuje komplexní vzdělání v elektrotechnice. Je zaměřen zejména na počítačové projektování. Umožňuje absolventům orientaci jak v oblasti energetiky a elektrických strojů, tak i v oblasti elektroniky, měřicí techniky a výpočetní techniky. Uplatnění: energetici, konstruktéři, projektanti, programátoři, zkušební technici, THP, atd.

Vzdělávání školy do oblasti ELEKTRO 26-41-L/01 - Mechanik elektrotechnik zaměření: (výběr od 3. ročníku*) 1. Bezpečnostní systémy a datové sítě 2. Automatizace a silnoproudá zařízení Učební obory – tříleté s výučním listem 26-52-H/01 Elektromechanik pro zařízení a přístroje 26-51-H/02 Elektrikář - silnoproud Zkrácené dálkové studium Elektrikář – silnoproud pouze pro uchazeče s ukončeným maturitním vzděláním

Studuj, pracuj, uplatni se   Absolvent oboru je velmi žádán na trhu práce. Velká poptávka hlavně po absolventech učebních oborů  Moderní doba – technika – průmysl 4.0 Všechny maturitní obory jsou z nejnáročnějších oborů jak z hlediska vzdělávání, tak z hlediska praxe. Dobrá návaznost na VŠ - především UJEP – FSI, TUL , ČVUT Praha

Uplatnění v praxi, studium na VŠ Naši žáci nemíří na úřad práce – o absolventy technických oborů je právě nyní velký zájem. Dobrá úspěšnost u maturitních zkoušek Většina našich studentů (cca 80%) odchází studovat na vysoké školy, kde zúročí praktické zkušenosti z našich odborných předmětů.

Výuka - několik příkladů

Výuka - několik příkladů

Výuka - několik příkladů

Výuka - několik příkladů

Smluvní partneři školy – Pečeť kvality Pečeť kvality – příprava žáků a absolventů do profesního života Více než 200 spolupracujících firem z toho 45 firem smluvních

Děkujeme za pozornost Přejeme hezký zbytek dne