Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Setkání kariérových poradců

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Setkání kariérových poradců"— Transkript prezentace:

1 Setkání kariérových poradců
Teplice –

2 Průmysl 4.0 na nás nepočká Ing. Tomáš Holomek
Střední škola AGC a.s. Průmysl 4.0 na nás nepočká Ing. Tomáš Holomek Cesta k úspěchu a uznání

3 Současný stav školy Kvalita vzdělávání Pozitivní hodnocení ČŠI
93 % úspěšnost u maturitních zkoušek Přidaná hodnota ve vzdělávání Zavádění zájmových kroužků Klasifikační portfolio Striktní aplikace školského zákona Výchovně vzdělávací akce a soutěže Střední škola AGC a.s.

4 Současný stav školy Podpůrné prvky pro rozvoj školy
Strategicky významný obor Elektrikář Zaměření oboru IT na robotiku a automatizaci Investice do vybavení a výukových pomůcek Aktivní účast v projektech a partnerstvích Moderní vzdělávací metody s využitím internetu Středisko ECDL (European Certification of Digital Literacy) Střední škola AGC a.s.

5 Současný stav školy Rostoucí náklady na propagaci
Popularita školy v očích veřejnosti Zájem zaměstnavatelů regionu Systematické náborové akce na ZŠ Snižující se procento odchozích žáků Tlak na individuální přístup Komunikace s rodiči Včasné řešení konfliktních situací Střední škola AGC a.s.

6 Kam se ubíráme Následujeme vize trendu Průmysl 4.0
Střední škola AGC a.s.

7 Kam se ubíráme Co průmysl 4.0 zahrnuje?
Kyber-fyzikální systémy … komunikace robotických pracovišť s vlastní chytrou továrnou Internet věcí … dálkové řízení a integrace objektů Internet služeb … online práce a sdílení dat v cloudových úložištích Digitální ekonomika … telekomunikace a vytváření globální informační infrastruktury Střední škola AGC a.s.

8 Kam se ubíráme Průmysl 4.0 postupně integruje výrobní, obchodní a ekonomické decentralizované procesy a služby s vysokou mírou autonomie Nejedná se o počítačové zpracování tabulek a výkazů, ale o skutečnou kybernetickou revoluci V ČR nepůjde tolik o vývoj nových technologií, ale spíše o využití a integraci technologií dostupných Průmysl 4.0 vyžaduje velké investice s trvalými průběžnými inovacemi ve výrobě a službách Střední škola AGC a.s.

9 Co nabízíme Obor s výučním listem: Obor s maturitním vysvědčením:
Elektrikář, kód H/01 Obor s maturitním vysvědčením: Informační technologie, kód M/01 Od školního roku 2020/2021 otevíráme nový obor Mechanik elektrotechnik, kód L/01 Střední škola AGC a.s.

10 Co nabízíme Elektrikář, kód 26-51-H/01:
Lukrativní 3-letý obor s výučním listem pro rozvodná zařízení do V uplatnění ve většině firem nebo jako OSVČ Vyhledávaný mnoha zaměstnavateli Odborný výcvik přímo na pracovišti zaměstnavatele Vhodná kombinace se sportovními aktivitami Střední škola AGC a.s.

11 Co nabízíme Informační technologie, kód 18-20-M/01:
4-letý obor s maturitou výuka 4 programovacích jazyků počítačové sítě a hardware databáze a správa dat rozšíření o základy elektrotechniky, robotiky a automatizace Praktická výuka na pracovištích partnerů školy Vzdělávací program přizpůsobený UJEP Ústí n/L Fakultní škola Střední škola AGC a.s.

12 Co nabízíme Mechanik elektrotechnik, kód 26-41-L/01:
4-letý obor s maturitou Zaměření na robotiku a automatizaci programování robotů a automatů elektrotechnika a elektronika Posílení praktického vyučování Výuka s reálným robotem společnosti ABB Přizpůsobení potřebám regionálních zaměstnavatelů Střední škola AGC a.s.

13 Budované školní robotické pracoviště
Co nabízíme Budované školní robotické pracoviště Střední škola AGC a.s.

14 Vize krátkého horizontu
Výstavba školního sportovního areálu Vybavení školy moderními technologiemi Příprava žáků všech elektrotechnických oborů pro kariéru ve skupině Odborné stáže v rámci Evropské divize AGC Zavedení stipendijních programů ve spolupráci se sociálními partnery Střední škola AGC a.s.

15 Vize krátkého horizontu
Sociální partneři školy: AGC Flat Glass Czech a.s. AGC Automotive Czech a.s. Severočeské doly a.s. Český porcelán, a.s. Dubí Vitrablok, s.r.o. Edgewell Personna International CZ s.r.o. RH Tech s.r.o. Střední škola AGC a.s.

16 Vize dlouhého horizontu
Vybudování školního „kampusu“ Prohlubování spolupráce s UJEP Pedagogický tým špičkových odborníků Vícejazyčná výuka odborných předmětů Neustálý růst PR Vzdělávací a školicí centrum pro robotiku Škola vyhledávaná motivovanými žáky Střední škola AGC a.s.

17 Děkuji za pozornost Střední škola AGC a.s.


Stáhnout ppt "Setkání kariérových poradců"

Podobné prezentace


Reklamy Google