MAS MORAVSKOTŘEBOVSKO A JEVÍČSKO o.p.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Advertisements

BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Podpora mateřských a základních škol formou šablon
Avízo výzvy č.02_16_022 Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování - Šablony pro MŠ a ZŠ I Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy,
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Rokytná, o.p.s. Srázná Moravské Budějovice.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Workshop – KAP Pk Návrh Šablon pro SŠ a VOŠ Pardubice, 29. srpna 2016.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Oslavka, o.p.s. sídlo: Masarykovo náměstí
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno Prezentace pro pracovní skupinu (území Přemyslovské střední Čechy o.p.s.) Slaný,
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
MAP Místní akční plány rozvoje vzdělávání MAS Říčansko a Město Říčany
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Příprava žádosti a realizace projektu. Sestavení projektu Dotazník – prosinec 2015, leden 2016 Identifikace potřeb školy Vyhodnocení dotazníku a zaslání.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
 Schválení šablon – začátek dubna 2016 (vyjednávání s EK)  Avízo výzvy – duben 2016  První výzva (vlna) – květen 2016  Právní akt o poskytnutí podpory.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Místní akční skupina SVATOVÁCLAVSKO, z.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno Dům Kultury Stochov.
Bc. Michaela Augustová MAS Znojemské vinařství, z.s. Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony ZŠ a MŠ I.
Místní akční plány rozvoje vzdělávání. Přínosy akčních plánů rozvoje vzdělávání  Vytvoření dlouhodobého plánu rozvoje vzdělávání s ohledem na vzdělávací.
Cíl a identifikace výzvy
Šablony.
Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ Výzva č. 02_16_022: pro MŠ a ZŠ v krajích.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
MAP – Místní akční plán ORP RK
Strategické řízení a plánování
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV
Setkání zpracovatelů MAP ve Středočeském kraji
Animace škol (šablony)
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Implementační projekt KAP
Plán vzdělávacích aktivit
Výzva OP VVV 02_17_044 Šablony pro SVČ.
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Šablony pro SŠ a VOŠ výzva I
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064 OP VVV Semináře MAS,
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Výzva č. 02_18_06 OP VVV Pro žadatele
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064.
SEMINÁŘ PRO VÝZVU Č. 02_18_063 ŠABLONY II
Š A B L O N Y II.
Šablony I a jejich realizace Hradec Králové/Pardubice/Liberec
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Základní škola. Základní škola a Mateřská škola, Nová Ves, okres Liberec, příspěvková organizace.
Vzorový projekt pro ZŠ.
Workshop 2: Šablony pro střední a vyšší odborné školy
Význam a přínos šablon pro málotřídní školy
Vítejte na třetí místní konferenci
Vzorový projekt pro gymnázia
OP VVV Výzva Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – šablony II Setkání zástupců škol
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Vzorový projekt pro ZŠ.
ŠABLONY II Výzva č. 02_18_063 OP VVV Pro žadatele.
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

MAS MORAVSKOTŘEBOVSKO A JEVÍČSKO o.p.s. ŠABLONY II. ZÁKLADNÍ INFORMACE - PODÁNÍ ŽÁDOSTI O PODPORU výzva č. 063 OP VVV MAS MORAVSKOTŘEBOVSKO A JEVÍČSKO o.p.s. 4. 4. 2018

PROGRAM Základní informace o výzvě Před podáním žádosti o podporu Dotazníkové šetření Přílohy k Žádosti o podporu Přehled šablon dle jednotlivých subjektů Změny v šablonách oproti výzvě Šablony I. Představení nových šablon Využití finančních prostředků Nabídka administrace

Základní informace o výzvě Číslo výzvy: 02_18_063 Vyhlášení výzvy: 28. 2. 2018 Ukončení výzvy: 31. 8. 2019 Nejbližší datum možné realizace: 1. 8. 2018 Nejpozději je možní realizovat od: 1. 9. 2019 Možná realizace projektů do: 31. 8. 2021 Délka projektu: 24 měsíců Zpráva o realizaci projektu – pouze 3 x (1., 2. a ZZoR); po 8 měsících od skutečného data zahájení projektu

Základní informace o výzvě Oprávnění žadatelé: Mateřská škola Základní škola Základní umělecká škola Školní družina Školní klub Střediska volného času 1 IČ = 1 žádost !

Základní informace o výzvě Maximální alokace na jeden projekt: MŠ a ZŠ: 300 000,- Kč na subjekt + 2 500,- Kč na dítě/žáka ŠD, ŠK, SVČ, ZUŠ: 100 000,- Kč na subjekt + 1 800,- Kč na dítě/žáka/studenta Minimální alokace na 1 projekt = 100 000,- Kč

PŘED PODÁNÍM ŽoP Elektronický podpis statutárního zástupce Plná moc nahraná v ISKP14+, pokud ŽoP vyřizuje někdo jiný Registrace v systému MS2014+ (ISKP14+) – pokud není Zapsaný subjekt v ROS – bez toho nelze vyplnit ŽoP v MS2014+ (nelze to obejít jako v případě Šablony I.) Zapsat subjekt do ROS musí zřizovatel – pomoc ze strany MAS

DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ Termíny vyplňování: Školské subjekty, které se nezúčastnily Šablon I: od vyhlášení výzvy do ukončení výzvy Školské subjekty, které se zúčastnily Šablon I: nejdříve 6 měsíců před ukončením projektu do konce realizace projektu (ne po konci realizace !!!)

DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ MŠ a ZŠ, které realizují Šablony I. Vyplňují jeden dotazník pro Šablony I. i Šablony II. Šablony I vyhodnocení prvního projektu; prokazuje posun, vykazuje se jako indikátor 5 10 10 (vyhodnocený dotazník je součástí ZZoR) pokud nebude prokázán posun = sankce ve výši 5 % z celkové dotace předchozí dotazník by měl být k dispozici před zfinalizováním dotazníku lze vidět výsledek Šablony II výsledky dotazníku slouží jako vstupní dotazník – vyhodnocuje nejslabší oblast Po vyplnění dotazníků jsou škole obratem vygenerovány výstupy potřebné jak pro Šablony I, tak i pro Šablony II.

DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ Nutnost zvolit povinně jednu šablonu rozvíjející nejslabší oblast, která vyplynula z dotazníkové šetření Výstup z dotazníku je povinnou přílohou k ŽoP Střediska volného času: Nutno zvolit ještě další povinnou šablonu v oblasti inkluze (pokud nevyplyne z dotazníkového šetření)

PŘÍLOHY K ŽÁDOSTI O PODPORU Výstup z dotazníkového šetření Kalkulačka indikátorů Prohlášení o přijatelnosti (exekuce, bezúhonnost,…) Platba: 1 zálohová platba ve výši 100% dotace Do 5 - 8 měsíců po podání žádosti o podporu MŠMT - kraj – obec – škola

PŘEHLED ŠABLON DLE JEDNOTLIVÝCH SUBJEKTŮ VIZ PŘÍLOHA PREZENTACE – „Rozdělení šablon dle jednotlivých subjektů“ Podrobnější vysvětlení viz Příloha č. 3 výzvy Šablony II. na odkaze: http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy-1/vyzvy-c-02-18-063-a-02-18-064-sablony-ii

ZMĚNY V PERSONÁLNÍCH ŠABLONÁCH úvazek snížen na 0,1 (kromě psychologa) odstraněna podmínka min 12 po sobě jdoucích měsíců sociální pedagog – rozšíření kvalifikace (VOŠ vzdělání v oblasti sociální práce) chůva – pouze do 30. 8. 2020!!! kvalifikační požadavky musí být splněny v den nástupu, výjimkou je školní asistent za těchto podmínek: nelze-li sehnat kvalifikovaného pracovníka, lze zaměstnat i nekvalifikovaného, ale: doložení skutečné snahy o zaměstnání kvalifikovaného pracovníka (doložit min 1 inzerát a min 1 kontakt na ÚP) nekvalifikovaný pracovník musí získat kvalifikaci do roka od nástupu na danou pozici (i kdyby tam byl pouze několik měsíců !!! – kvalifikace se dokládá v nejbližší ZoR !!!) nedoložení kvalifikace = nezpůsobilé výdaje !!!

ZMĚNY V ŠABLONÁCH DVPP 1 šablona = 8 hodin, na jeden kurz max. 10 x šablon (1 certifikát) nutnost pečlivě plánovat druhy: čtenářská, matematická gramotnost cizí jazyk osobnostně sociální rozvoj inkluze kariérové vzdělávání polytechnické vzdělávání ICT projektová výuka V případě změny navolené šablony DVPP – inkluze samostatná šablona – změna nelze (jiný specifický cíl)!!!

DVPP osobnostně sociální rozvoj – kurzy zaměřené na prevence logopedických vad, dvouleté děti,… inkluze – podpora bezpečného klimatu ve škole, budování týmu školy a podpora spolupráce,…. kariérové vzdělávání – nejedná se o kurzy zaměřené na kariérový růst pedagogů, ale o kurzy k získání kvalifikace pozice výchovného poradce dle § 8 vyhlášky č. 317/2005 projektová výuka – kurzy zaměřené na vzdělávání pedagogů k získání dovedností v oblasti přípravy a realizace projektů a projektového vyučování kulturní povědomí a vyjádření (ZUŠ)– kurzy zaměřené na získání dovedností v oblasti tvůrčího vyjadřování myšlenek, zážitků a emocí různými formami – hudba, tanec, literatura, divadelní umění,….

Rozšíření tematického zaměření klubů Čtenářský klub Klub zábavné logiky a deskových her Klub komunikace v cizím jazyce Badatelský klub Klub občanského vzdělávání a demokratického myšlení

NOVÉ ŠABLONY Školní kariérový poradce Zapojení odborníka z praxe do výuky Zapojení ICT technika do výuky Využití ICT ve výuce Projektový den ve škole Projektový den mimo školu Komunitně osvětová setkání Koordinátor spolupráce ZUŠ a příbuzných organizací

NOVÉ ŠABLONY Školní kariérový poradce (ZŠ)/Kariérový poradce (SVČ) kvalifikace - Pedagogický pracovník (dané školy) Činnosti: kariérové poradenství, další vzdělávání žáků, identifikace nadání, komunikace s rodiči,… pro úvazek 0,1: realizace 2 individuálních setkání s žáky/měsíc – popsáno v reportu o činnosti 1 setkání s žákem v měsíci lze nahradit workshopem pro pedagogy/rodiče za účelem získání kompetencí pedagogů/rodičů při identifikaci nadání/potenciálu, nebo za účelem přípravy systému identifikace a podpory nadání

NOVÉ ŠABLONY Zapojení odborníka z praxe do výuky spolupráce pedagoga a odborníka z praxe spolupráce může probíhat napříč předměty i ročníky realizace 10 hodin výuky + 15 hodin přípravy (výuka = 45 min; příprava = 60 min) hodiny spolupráce mohou probíhat i blokově jako projektová výuka šablona je určena pro jednoho pedagoga = 25 hodin vzdělávání pedagoga, ale 10 hodin nemusí pokrýt pouze jeden odborník společná spolupráce – 3 S = společné plánování, společná výuka, společná reflexe

NOVÉ ŠABLONY Zapojení ICT technika do výuky (ZŠ, ZUŠ) Působí přímo ve vyučování spolu s pedagogem jako technická podpora Ve vyučování má každý žák mobilní zařízení (notebook, tablet,…) – školní nebo vlastní 25 vyučovacích hodin – napříč předměty, třídami Na každou vyučovací hodinu – 1 příprava výuky (technické zajištění, domluva nad průběhem hodiny), popis hodiny a reflexe 1 hodina výuky = 45 min

NOVÉ ŠABLONY Využití ICT ve vzdělávání Cílem je využívání nových výukových metod s využitím ICT Výuka probíhá pravidelně 1 h/týdně Možnosti šablony: 16/32/48/64 týdnů 1 šablona = 10 dětí/žáků/účastníků (min 3 ohroženy školním neúspěchem) = 10 mobilních zařízení Výuku možné rozdělit mezi pedagogy napříč předměty, třídami (mimo ICT předmětů) Povinnost: každý zapojený pedagog = 1 hodina výuky s expertem na ICT (nelze využít šablonu Zapojení ICT technika do výuky!!!) Možno zvolit max. do výše poloviny celkové dotace pro daný subjekt Možno volit pouze násobky jedné z variant (ne kombinace)

NOVÉ ŠABLONY Projektový den ve škole Projektový den mimo školu Pedagog a odborník z praxe naplánují a zrealizují projektový den ve škole nebo v jejím blízkém okolí (do 10 km) v délce 4 vyučovacích hodin v rámci běžné výuky Vedení dětí/žáků/účastníků k samostatnému zpracování/řešení problémů, vzájemné spolupráci a odpovědnosti Projektový den mimo školu Pedagog a odborník z praxe zrealizují projektový den pro skupinu 10 dětí/žáků/účastníků (3 ohroženi škol.neúspěchem) v délce 4 vyučovacích hodin Cestovní vzdálenost min 10 km od místa školy – cestovné: výpočet dle kalkulátoru (PrtScr mapy do ZoR) http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/resources/distance-calculator_cs Po skončení aktivity: interní sdílení zkušeností ve škole pro ostatní pedagogické pracovníky

NOVÉ ŠABLONY Komunitně osvětová setkávání Cílem je podpořit komunitní charakter škol/SVČ – akce ve škole nebo v okolí školy Jedno dvouhodinové setkání Spolupráce s externistou nebo jinou organizací Zaměření setkání např.: Přednášky s diskusí veřejnosti Workshopy, výstavy, divadelní a kulturní aktivity – posílení soudržnosti Další aktivity ve spolupráci s místními organizacemi (domovy pro seniory, NNO, jiné školy a SVČ,…)

NOVÉ ŠABLONY Koordinátor spolupráce ZUŠ a příbuzných organizací 0,1 úvazek/měsíc Kvalifikace: minimálně střední vzdělání s výučním listem Činnosti: Komunikace a hledání vhodných forem spolupráce se zástupci různých organizací v oblasti kultury a umění, případně v oblasti sociálních služeb Pro úvazek 0,1 zrealizuje za 1 měsíc 1 workshop – spolupráce pedagogů a spolupracujících organizací, stáže, příklady dobré praxe, úpravy ŠVP, zapojení odborníků S násobkem úvazku se násobí počet akcí

VYUŽITÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ V rámci projektu lze zakoupit drobné vybavení do 40 tis.Kč Řídit se interními předpisy – výběrové řízení Ředitelé nebo pověřený pracovník školy si za vedení projektu může vyplatit odměnu – nutnost DPP + pracovní výkaz Nelze: platit suplování = dvojí financování !!!

NABÍDKA ADMINISTRACE MAS má zkušenosti s administrací zjednodušených projektů z 1. vlny šablon Poskytuje ZDARMA metodickou pomoc při: Registraci do systémů MS2014+, IS ESF 2014+ Založení a vyplnění žádosti o podporu Hlídání termínů Založení a zpracování Zpráv o realizaci Zpracování Žádosti o změnu Řešení problémů v projektu – komunikace a konzultace se zástupci ŘO MŠMT Vše, co se administrace v projektu týká

DĚKUJI ZA POZORNOST Kontakty: Veronika Tinklová, DiS. Email: map@masmtj.cz Telefon: 735 122 255, 606 048 702