Česká republika

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zimbabwe
Advertisements

Polsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Rakousko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Česko.
Německo Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Česká republika-1 poloha, rozloha…
IRSKO Robin Plch 8.A
Moldavsko.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
RAKOUSKO.
Polsko Eliška Pokorná.
ŠVÝCARSKO.
ČESKÁ REPUBLIKA Vlajka Znak. Obecně Hlavní město: Praha Hlavní město: Praha Počet obyvatel: Počet obyvatel: Rozloha: km².
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
VIETNAM Originální název: Cong Hoa Xa Hoi Chu Nghia Viet Nam
Kanada Název: Canada Český název: Federativní stát Kanada
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Slovinsko.
PORTUGALSKO.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Ukrajina.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
RUSKO Jan Vaněk.
Referát-Německo Aleš Novotný 8.A
SLOVINSKO.
LITVA.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Česká Republika.
Peru a Ekvádor.
RUMUNSKO.
Polská republika je stát ležící ve střední Evropě.
Bělorusko.
Malta.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, základní.
DÁNSKO.
SLOVENSKO VLAJKA ZNAK.
Německo.
Česká republika Naše vlast.
Nejmocnější státy Evropy
Ročníková práce Dostálová Kateřina 3.a.
Hungary Maďarsko Magyarorszag.
Rakousko Hlavní město Vídeň Rozloha km²(112. Na světě) Počet obyvatel (1.ledna 2011) Rakousko(oficiální název Rakouská Republika)je vnitrozemská.
Litva V několika jazicích : Anglicky : Lithuania / Lithuanian
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast fyzická geografie ČR Datum vytvoření21.9.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_009_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Reálie německy mluvících zemí VY_32_INOVACE _NREA_17.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_295 _Polsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
ČESKÁ REPUBLIKA Znak ČR Mapa ČR Vlajka ČR. 1. Základní informace o ČR  Rozloha: km² (113. místo na světě)  Počet obyvatel: (k ,
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_280_Slovinsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo.
Libanon
NĚMECKO. NĚMECKO Spolková republika Německo federativní republika – 16 spolkových zemí rozloha: 357 tis. km² počet obyvatel: 82 mil. – 2. místo v Evropě.
Maďarsko, Polsko, Slovensko
Antonín Košíček Sára Šobková
Maďarsko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Švédsko Open Presentation.
AUTOR: Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_31_SOUSEDNÍ STÁTY ČR
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Střední Evropa AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Polsko Autor: Mgr. Marta Samlerová Název.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
zpracovaný v rámci projektu
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
ČESKÁ REPUBLIKA Základní přehled
Spolková republika Německo
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Rakousko Autor: Mgr. Marta Samlerová Název.
ČESKÁ REPUBLIKA VY_32_INOVACE_06-21 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
Bolívie
Kuvajt
Transkript prezentace:

Česká republika Jan Gregárek

Poloha Česko, úředním názvem Česká republika je stát ve střední Evropě Hranice:  Sever – Polsko  Jih – Rakousko  Východ – Slovensko  Západ – Německo

Základní informace Rozloha: km ² (113. na světě) z toho 2 % vodní plochy Počet obyvatel: (84. na světě, 1. leden 2015) Hlavní město: Praha Měna: koruna česká (CZK)

Základní informace Státní zřízení: parlamentní republika Úřední jazyk: čeština Nejvyšší bod: Sněžka (1602 m n. m.) Nejnižší bod: Labe na odtoku ze země u Hřenska (115 m n. m.) Náboženství: bez vyznání - 58,3%, římští katolíci - 26,3%, evangelíci - 1,3%, československé husitské - 0,9%

Státní vlajka a znak

Obyvatelsvo Průměrná délka života je 72 let u mužů a 79 let u žen (odhad 2004).

Hospodářství Těžba: černé a hnědé uhlí, kaolín, jíl, grafit, vápenec Pěstování: obilí (pšenice, ječmen, kukuřice), brambory, cukrová řepa, len a řepka

Města