Aktuální informace k dotačním titulům MŽP

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení projektu Celostátní konference k projektu „Podpora sociálního začleňování na místní a regionální úrovni“ (reg. č. OP LZZ: CZ.1.04/3.1.00/ )
Advertisements

Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Vliv energetiky na životní prostředí regionů Pavel Zámyslický Odbor energetiky a ochrany klimatu Regionální energetické fórum Ústí nad Labem,
Předcházení odpadům z pohledu Svazu měst a obcí ČR Pohled obcí a měst jako původců komunálních odpadů Praha, Svaz měst a obcí České republiky.
Nástroje dotační politiky MŽP k ochraně půdy Ing. Jiří Klápště Odbor obecné ochrany přírody a krajiny MŽP.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Problematika aktualizace ÚAP - RURÚ Program jednání: Úvod Informace z porady MMR s Krajskými úřady konané dne v Praze Pozvánka na seminář Metadata.
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
UDRŽITELNÝ ROZVOJ JAKO PRINCIP POLITICKÉHO ROZHODOVÁNÍ.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR STAV REALIZACE ENERGETICKY ÚSPORNÉHO.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 20. března 2012.
Ochrana práv spotřebitelů a zákazníků na energetickém trhu Alena Vitásková Předsedkyně Energetického regulačního úřadu Praha, 15. května 2013.
Zelená stuha Možnosti financování projektů obcí MŽP.
ZÁKLADNÍ HLEDISKA A CÍLE PŘI ZPRACOVÁNÍ NÁVRHU STÁTNÍ ENERGETICKÉ KONCEPCE HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Jsou venkovské školy horší než městské?
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Plány udržitelné městské mobility-aktuální témata
Zdravé město J I L E M N I C E Fórum, 11. dubna 2013.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií ŽP 100 mil. Kč na vozidla s alternativním pohonem pro obce a kraje + Memorandum o spolupráci Mgr.
Kalkulátor emisí skleníkových plynů
SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ V KONTEXTU OP VVV
Členská schůze MAS Nepomuk,
Bezpečnost pacientů v EU a ČR
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
12. Zasedání Zastupitelstva obce Nezvěstice
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Operační program životní prostředí (OPŽP)
Organizační zabezpečení práva životního prostředí
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE IROP, OP VVV, PA/ŠAP Kristýna Žižková
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
hejtman Pardubického kraje
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Setkání členů rady LK se starosty měst a obcí Libereckého kraje 15
Město Valašské Meziříčí pro občany Chcete snížit náklady na domácnost
Benefit7.
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Zpráva o uplatňování územního plánu
ČINNOST UNO OK V OBDOBÍ 2014+
Agroturistika a podnikání na venkově
Chytrá řešení od společnosti E.ON
Základní informace o programu
Nová Zelená úsporám - podpora obnovitelných zdrojů energie a úspor energie Infotherma Ostrava 22. ledna 2018 Ing. Lukáš Minařík Odbor energetiky a.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území MČ Praha 10, CZ
MAS Ústeckého kraje CLLD Ústí nad Labem,
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice
Kotlíkové dotace v Moravskoslezském kraji
Příprava Libereckého kraje na období 2014 – 2020 Setkání členů Rady Libereckého kraje s primátory a starosty měst a obcí  15. prosince 2014 Krajský úřad.
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
AktuálnĚ z odpadů a oběhového hospodářství z pohledu MŽP
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice
Vyhodnocení naplňování Strategií komunitně vedeného místního rozvoje Místních akčních skupin působících na území Ústeckého kraje a Integrované strategie.
Praktické přínosy WEP pro české podniky
Národní akční plán čisté mobility
FINANČNÍ ZDROJE VEŘEJNÉ OSVĚTLENÍ 9. ledna 2019, Praha.
Energetický management budov
Seminář pro žadatele pro výzvu 082
Aktivity Olomouckého kraje v oblasti podpory podnikání v roce 2016
Transkript prezentace:

Aktuální informace k dotačním titulům MŽP Pavla Vidanová Ministerstvo životního prostředí Odbor politiky ŽP a udržitelného rozvoje Webinář NSZM Praha, 9. 1. 2019

Akční plány pro udržitelnou energii a klima Strategie Akční plány pro udržitelnou energii a klima Pakt starostů a primátorů pro klima a energii sdružuje místní a regionální samosprávy, které se dobrovolně zavázaly plnit na svém území cíle EU pro oblast klimatu a energetiky: Snížení emisí skleníkových plynů o 40% 27% podíl OZE na výrobě energie Zvýšení energetické účinnosti o 27% + adaptace na změnu klimatu

Vize a závazky signatářů Paktu

Akční plány pro udržitelnou energii a klima Strategie Akční plány pro udržitelnou energii a klima Členství v Paktu je zdarma a bez sankcí Flexibilní mechanismus s ohledem na velikost, podmínky a potřeby obcí

Pakt starostů v Evropě

Pakt starostů krok za krokem

Akční plány pro udržitelnou energii a klima Strategie Akční plány pro udržitelnou energii a klima Termín vyhlášení další výzvy: 1. čtvrtletí 2019 Předmět podpory: zpracování/aktualizace Akčního plánu pro udržitelnou energii a klima (SECAP) osvětové aktivity personální kapacity (opatření)

Akční plány pro udržitelnou energii a klima Strategie Akční plány pro udržitelnou energii a klima Předpokládaná alokace: cca 5 mil. Kč (250 tis. – 1,5 mil. Kč na jeden projekt) Podmínka žádosti o podporu: členství v Paktu

Signatáři Paktu starostů v ČR

Další možnosti podpory NZÚ OPŽP NPŽP energetika (rodinné a bytové domy) (veřejné budovy) adaptace dílčí aktivity

Národní program Životní prostředí veřejné osvětlení ekoinovace strategie

Veřejné osvětlení Výzva č. 9/2018 Obsah: Doporučené typy svítidel Doporučený způsob instalace svítidel Doporučené typy světelných zdrojů Pronikání venkovního osvětlení do oken Maximální úroveň osvětlení Architektonické a dekorativní osvětlení

Ekoinovace Předmět podpory: inovativní a demonstrační projekty s pozitivním dopadem na životní prostředí Tematické oblasti: Voda Kvalita ovzduší Odpady Energetické úspory a chytrá řešení v energetice Ochrana přírody a krajiny Soutěžní výzva: 1. kolo – námět 2. kolo – projekt Termín vyhlášení další výzvy: 1. čtvrtletí 2020

Ekoinovace Příklady projektů z první výzvy: veřejná budova s aktivní energetickou bilancí dynamické veřejné osvětlení energetické využití kalů z ČOV malá lokální distribuční síť pro distribuci tepla a elektřiny s prvky Smart Grid

Užitečné odkazy https://www.paktstarostuaprimatoru.eu/ https://www.mzp.cz/cz/pakt_starostu_a_primatoru https://www.sfzp.cz/ http://www.opzp.cz/ https://www.narodniprogramzp.cz/ https://www.novazelenausporam.cz/ https://www.dotacedestovka.cz/

Prostor pro vaše dotazy Děkuji za pozornost Prostor pro vaše dotazy pavla.vidanova@mzp.cz 267 122 279 725 398 117