Lidská přitažlivost.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PhDr. Věra Strnadová, Ph. D.
Advertisements

Aplikační téma Výchova k sexuálnímu zdraví a zdravému životnímu stylu definice “Sexuálního zdraví“ (Světová zdravotnická organizace Kadaň 1974) "Sexuální.
Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ
Sexuální výchova.
EU peníze školám Základní škola a Mateřská škola Tábor, Helsinská 2732 Název projektu: Moderní škola – naše budoucnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Praktické poznámky Pro obchod a život. KAŽDÉ OBCHODNÍ JEDNÁNÍ JE CITOVÁ ZÁLEŽITOST Lidský mozek je tvořen „nižšími“ oblasty, které zpracovávaji přicházejicí.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:6. ročník – Člověk a zdraví – Výchova ke zdraví – Formy násilí autor VM:Ing.
18 zdravotních důvodů, proč se věnovat sexu Zdroj: Famous iDNES.cz.
RIZIKOVÉ SEXUÁLNÍ CHOVÁNÍ II.
Vítáme Vás na semináři : Advokát a jeho klient Brno, dne Přejeme hezký a příjemný den !
RIZIKOVÉ SEXUÁLNÍ CHOVÁNÍ III.
STEROIDNÍ ANABOLIKA.
VÝVOJOVÁ PSYCHOLOGIE MLADŠÍ ŠKOLNÍ VĚK
Sexuální dospívání Reprodukční zdraví 8. ročník
Emoce (city).
Neverbální komunikace
STÁRNEME A MĚNÍME SE Alica Vacková 4.B
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Manželské problémy a sex
ANTIKONCEPCE.
Sexuální poruchy Olga Bürgerová.
Proč krása vládne světu
Dvoření a sexuální atraktivita
Reálné a zobrazené vzory
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Adaptivní preference pro délku nohou u potenciálního partnera
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: ING. EVA ŠÍDOVÁ Název:VY_32_INOVACE_640_POHLAVNÍ ÚSTROJÍ Téma:STAVBA A FUNKCE POHLAVNÍHO.
Socializační funkce rizikového chování Zisky a ztráty spojené s rizikem Jan Širůček, Michaela Širůčková Institut výzkumu dětí, mládeže a rodiny Fakulta.
Judita Vedlová. Definováno v trestním zákoně §199.
Biologie člověka.
Evoluce ženské menopauzy aneb k čemu všemu jsou nám užitečné babičky
Děti – pokračování našeho života
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Upozorňujeme, že se šíří nový virus... CNN. JEDINÝ ČLOVĚK HO DOKÁŽE ODEVZDAT MILIÓNŮM, PROTOŽE SE PŘENÁŠÍ OHROMNĚ RYCHLE Z JEDNÉ OSOBY NA DRUHOU.
(Presenium) Jiří Vítovec
Číslo v digitálním archivu školyVY_52_INOVACE_P8_31 Sada DUMPřírodopis 8 Předmět Přírodopis Název materiáluAntikoncepce Anotace Žáci mají přehled o základních.
PRÁCE S DOMÁCÍM A SEXUÁLNÍM NÁSILÍM. MOŽNOSTI legislativní zázemí práce s předsudky možnosti prevence poradensko-terapeutická práce specializované organizace.
Pavlína Hlaváčová Alzheimerova choroba Pavlína Hlaváčová
Sociologie pro speciální pedagogy: Rodina
Základní charakteristika
Sexuální dospívání Reprodukční zdraví 8. ročník
Číslo v digitálním archivu školyVY_52_INOVACE_VZ_17 Sada DUMVýchova ke zdraví PředmětVýchova ke zdraví Název materiáluRizikové sexuální chování II. Anotace.
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Autor: Vendulka Kudlíková Název materiálu: VY_52_INOVACE_03_Dospívání_vk1 Vzdělávací oblast/obor/okruh:
MLADŠÍ ŠKOLNÍ VĚK Zittová, Pospíchalová, V7A. období: 6 – 11 let ústup egocentrismu – rozvoj schopnosti spolupráce chápání abstraktních a specifických.
Asertivita ve sportu doc.PaedDr. Marie Blahutková, Ph.D.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Bc. Renáta Bojarská Datum: Název: VY_32_INOVACE_18_PŘÍRODOPIS.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Zdeněk Ogrodník NÁZEV:Sexuálně přenosné nemoci TÉMATICKÝ CELEK:Biologie.
Tělesné a duševní změny u dospívajícího. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura,
Číslo v digitálním archivu školyVY_52_INOVACE_VZ_18 Sada DUMVýchova ke zdraví PředmětVýchova ke zdraví Název materiáluRizikové sexuální chování III. Anotace.
Prevence onkologických onemocnění – rakovina děložního čípku
Partnerské násilí Osobnost agresora.
Člověk a zdraví Vysvětlení pojmu ASERTIVITA
ZÁKLADNÍ ZNAKY A DRUHY CITŮ
Číslo v digitálním archivu školy
presents: Human and his wonder
Sociologie pro SPP/SPR/VPL
Láska VY_32_INOVACE_13_36.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_16-01
ETAPY VÝVOJE LIDSKÉHO ŽIVOTA II
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Prohlédni si obrázky a zamysli se, co vyjadřují:
Pracovní výchova - dívky 9.tř. Prezentace č.19
Název: VY_52_INOVACE_PR_17 Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
Syndrom rizikového chování v dospívání
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_Základní lidská práva TÉMA:
Rodičovství biologické a pěstounské
CHARAKTERISTIKA Aneta Bartošová. CHARAKTERISTIKA VNĚJŠÍ – VZHLED POSTAVA.
Transkript prezentace:

Lidská přitažlivost

Co se líbí mužům na ženách 1) Vzhled – postava a její tvary, symetrie, rozměry partii (zadku, prsou apod.)

Co se líbí mužům na ženách 1) Vzhled – barva očí, vlasů, pokožky atd.

Co se líbí mužům na ženách 2) Emocionální naladění – ženy, které se nebojí dávat najevo své emoce muže okouzlují ( smysl pro humor, nálady, sebevědomí)

Co se líbí mužům na ženách 3) Sociální chování – počet přátel, koníčků, jak si poradí v nepříjemné či neočekávané situaci, jakým způsobem dokáže přiznat chybu, zda-li je pozorná, umí naslouchat apod.

Co se líbí ženám na mužích 1) Vzhled – postava a její tvary, symetrie, rozměry partii (šířka ramen, zadek, symetrie postavy apod.)

Co se líbí ženám na mužích 1) Vzhled – osobní hygiena, móda

Co se líbí ženám na mužích 2) Hlas – hlubší hlas (vysoká hladina hormonů) vzbuzuje u žen větší přitažlivost. Taktéž si lépe pamatují to, co jim říkal hlubší hlas, než ten vyšší.

Co se líbí ženám na mužích 3) Intelekt, vzdělání a slovní zásoba – žena si váží a přijde jim přitažlivý muž se vzděláním (má možnost povídat si o čemkoliv)

PRÁCE na 10 min. Holky Kluci Dají dohromady co se jim na klucích nejvíce líbí (přijde jim „sexy“) Zapsat na A4 Kluci

Partnerský život V ČR monogamie – soužití dvou lidí Vztah může být: A) Partnerský ( otevřený vztah?) B) Manželský C) Registrovaný Cílem je společný život, reprodukce a tvorba rodiny

Partnerský život Obsahuje i život intimní (sex) Malta, Vatikán od 18 let Obsahuje i život intimní (sex)

Intimní život mezi mládeží Kontroverzní vztah k sexu (berou ho jako biologickou potřebu a ne jako vyvrcholení citových vztahů) Nahodilé vybírání partnerů (bez citového prožitku, často alkohol) Sexuální promiskuita (více partnerů, rychlé a časté střídání) Problémy v oblasti citové a mravní Zvýšené riziko přenosu pohlavních chorob Zvýšené riziko potkání člověka trpícího sexuální úchylkou

Intimní život mládeže Sex mezi sourozenci = INCEST je ZAKÁZÁN!, může dojít u potomků k degeneraci genů (poškození orgánů, mozku, nevivinutí atd.)

Intimní život mládeže - rizika Jaké rizika může přinést předčasné započetí pohlavního života? Kdy je podle tebe ideální věk na začátek pohlavního života?

Intimní život mládeže Před početím, ale i nemocemi, je potřeba se chránit pomocí ANTIKONCEPCE (doporučuje ji lékař) Druhy: Mužská Ženská Bariérová Hormonální Chemická