Drogy – nebezpečí návykových látek

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Opatření na straně poptávky Drogové minimum SANANIM 4 – 6. ledna 2006.
Advertisements

DROGY.
Drogy a jejich účinky MUDr. Jakub Minařík.
Drogy Nikotin Extáze Durman Opium Pervitin Hašiš Marihuana kokain LSD
PREZENTACE O DROGÁCH JMÉNEM: VYPRACOVAL: JAN ŠIMEČEK
DĚLENÍ DROG.
Závislost, nebezpečná závislost.  - je stav, kdy někdo nebo něco je podmíněn nějakou okolností nebo situací  - kterou potřebuje (nebo si myslí že ji.
Alkoholismus Kateřina Jahodová.
VY_32_INOVACE_VkZ.8.15-Látky poškozující zdraví název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:8. ročník – Člověk a zdraví -
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Opiáty Opiáty neboli narkotika jsou drogy, které utišují bolesti, často způsobí usnutí, zklidňují a navozují stav příjemného uvolnění, působí na CNS Tělo.
Návykové látky, závislosti
Drogy Výchova ke zdraví.
Alzheimerova choroba Lukášek Závodný 2.HB.
Drogová závislost.
Návykové látky, alkaloidy, drogy
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Alkoholismus.
..a co jste o nich nevěděli
NÁVYKOVÉ LÁTKY.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Drogy a já Jméno: Třída: Datum:.
NEBEZPEČÍ TOXIKOMANIE A PROMISKUITNÍHO ŽIVOTA
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
Závislost na nealkoholových drogách
Pavlína Hlaváčová Alzheimerova choroba Pavlína Hlaváčová
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_14/3_ Téma: Drogové závislosti Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_Luk_III_06 Drogy - účinky Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Zdravý životní styl v boji s návyky Střední škola zdravotnická a sociální Chrudim Grantový projekt CZ.1.07/1.1.03/ “Inovace jsou IN“
Návykové látky, závislosti. VY_32_INOVACE _25_NÁVYKOVÉ LÁTKY, ZÁVISLOSTI_PŘÍRODOPIS_HLAVOVÁ Anotace Výukový materiál prostřednictvím ICT napomáhá k inovaci.
Číslo v digitálním archivu školy VY_52_INOVACE_VZ_12 Sada DUMVýchova ke zdraví Předmět Výchova ke zdraví Název materiálu PowerPoint Anotace Žáci se prostřednictvím.
Projekt,,NO DRUGS”. O čem dnes uslyšíte ?? Definice drogy Proč lidé berou drogy? Drogová závislost Rozdělení drog Rizika užívání drog Prevence Léčba Druhy.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa:Mírová 218/6, Dubí III Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍRegistrační.
Ilegální drogy Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
 Léčiva jsou léčivé látky, které by měly mít pozitivní účinky na zdraví člověka  Léčiva mohou mít různou cestu podání injekčně (do svalu, do žíly, podkožně),
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda, Chemie.
Návykové látky VY_32_INOVACE_14_36.
PROTIDROGOVÁ PREVENCE Základní dělení drog Zpracovala: Mgr. Bc. Eva Franzová Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Chemie 9 Autor: Mgr. Radek Martinák DROGY Co je vlastně droga? Měkká droga - proč? Může být doping droga? Tvrdá.
Závislosti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
O DROGÁCH Drogová závislost.
Rizika ohrožující zdraví
PROTIDROGOVÁ PREVENCE Drogy
AUTOR: Mgr. Markéta Dornicová NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_DROGY
Anežka Simková Anna Krikunova
Nikola Skopálová 7.třída
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_00_DROGY Výchova ke.
Výchova ke zdraví – důsledky závislostí
Ví, co jsou to drogy a uvědomuje si riziko závislosti
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
AUTOR: Mgr. Markéta Dornicová NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_ALKOHOL
Odvrácená strana Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
číslo: VY_32_INOVACE_14_10 číslo:
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ NOVOVĚK
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Drogy Co je droga, účinky drog, druhy drog
Drogy Chemie ohrožuje zneužívané přírodní látky a návykové látky
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Transkript prezentace:

Drogy – nebezpečí návykových látek Číslo úkolu: 17 Zadání úkolu: Soupis nejznámějších návykových látek, jejich účinky Rizika a další, problémové, kriminální aspekty související s drogami Prevence v boji s drogami CZŠ a její snahy o prevenci Konzultant a zadavatel úkolu: Mička Aleš Pavel Tomeček 9.B 2017/18

Marihuana (přírodní droga) užívá se sušina rostliny převážně kouřením, ale i v jídle či pití. riziko zhoršení paměti, dlouhodobé zpomalené myšlení

Heroin (přírodní droga) obecně nejnávykovější droga užívá se nitrožilně i šňupáním účinek potlačuje bolest, způsobuje ospalost

Kokain (přírodní droga) „majetnická droga“, krystalická forma účinek trvá hodinu a je hlavně budivý užívá se hlavně šňupáním

Pervitin (syntetická droga) bílá až nažloutlá barva typické příznaky jsou neovladatelné pohyby končetin

MDMA (syntetická droga) „taneční droga“ forma drogy jsou tablety při testování na drogy je možné extázi v těle zaznamenat i po 4 dnech

LSD (syntetická droga) „tripy“ – forma malých papírků orální užívaní, možnost rozpouštění v pití, po požití přichází silné halucinace účinek až 12 hodin na LSD nevzniká závislost

Rizika a následky užívání drog psychické následky psychické poruchy, halucinace, hysterie všechny zájmy a koníčky jsou postupně vytěsněny drogou, poruchy paměti až rozpad osobnosti. Rizika a následky užívání drog psychické následky

Biologické následky celkové chátrání organismu, vyhubnutí nedodržování hygienických návyků, ztráta zubů poškození zejména jater a ledvin riziko infekčních chorob (HIV)

Sociální následky neplnění povinností ve škole či v práci nejhorší je úplné zničení rodiny, závislý často prodává rodinný majetek, aby měl peníze na drogu.

CZŠ a snaha o prevenci přednášky o AIDS, drogách snaha o zabavení žáků v jejich volném čase (kroužky atd.) mluvení na téma drogy v hodinách (zdraví a člověk, přírodopis) CZŠ a snaha o prevenci

Prevence v boji s drogami existují tzv. „lékárny v terénu“ Prevence v boji s drogami

Kriminální aspekty související s drogami v ČR je zakázáno vyrábět, prodávat, vyvážet, dovážet, připravovat i nabízet jakoukoliv drogu či psychotropní látku. tresty se liší podle množství a kvality drogy, či jestli je podána mladistvému

Zdroje https://cs.wikipedia.org/wiki/Ext%C3%A1ze_(droga) https://www.google.cz/imghp?hl=cs https://cs.wikipedia.org/wiki/Diethylamid_kyseliny_lysergov%C3%A9 https://cs.wikipedia.org/wiki/Protidrogov%C3%A1_prevence https://drogy1.webnode.cz/negativni-dusledky-drogove-zavislosti-/http://www.ok.cz/iksp/d https://www.google.cz/search?hl=cs&biw=1600&bih=760&tbm=isch&sa=1&ei=05UfW5foEszOwALorYvgCg&q=policejn%C3%AD+z%C3%A1sah+p%C4%9Bst%C3%ADrna+marihuny&oq=policejn%C3%AD+z%C3%A1sah+p%C4%9Bst%C3%ADrna+marihuny&gs_l=img.3...57061.65846.0.66321.20.19.1.0.0.0.136.1320.16j3.19.0....0...1c.1.64.img..0.4.416...0i30k1j0i24k1.0.9VK4F6MK4jU#imgrc=VBiEX9cM8Qf3TM:&spf=1528796701343 ocs/376.pdf http://www.drogovaporadna.cz/