VY_32_INOVACE_20_05_podnebné pásy(opakování)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VYPRACOVAL Šimon cigánek, 5.tř.
Advertisements

  CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_530_Př5     Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu                      
Klimatické a přírodní krajiny Ameriky
Přírodověda – Podnebné pásy ( Mírný pás )
Rozlišujeme 5 základních klimatických pásem:
Podnebné pásy 5. ročník.
Cizokrajné ekosystémy
PODNEBNÉ PÁSY.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
ROZMANITOST PŘÍRODY V EVROPĚ
PODNEBNÉ PÁSY – 5. roč. Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu.
Sabina Skácelová ZŠ Ilji Hurníka 2010
Za předpokladu použití psacích potřeb
Počasí a podnebí Vypracovala: Barbora Kondvárová.
BIOMY ZEMĚ VEGETAČNÍ PÁSY ZEMĚ
Podnebné pásy - živočichové
Podnebí (climate) a přírodní krajiny Ameriky – Opakování!
Podnebí, vegetace Ameriky
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_237_Opakování učiva o biosféře AUTOR: Zdeněk Hořava ROČNÍK,
Podnebí.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Podnebné pásy IV. – 5. ročník / polární podnebný pás /
Podnebné pásy III. – 5. ročník / mírný podnebný pás /
PODNEBÍ Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
ZEMĚPIS VY_32_INOVACE_15_05_mírný pás. Rostliny: Pšenice, žito, ječmen, oves, brambory, cukrová řepa, vinná réva, kukuřice. MÍRNÝ PÁS pšenice žito ječmen.
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_04 Autor: Marcela Holíková Anotace: Tento výukový materiál slouží k výuce zeměpisu na základní škole. Zeměpis – tundra a polární.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_20_ZEMĚPIS Téma: Opakování - biosféra Ročník:
Klimatické a přírodní krajiny Ameriky
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_ ZEMĚPIS 6. ROČNÍK TEMA: Risk-biosféra ČÍSLO PROJEKTU:
VY_32_INOVACE_ Tomáš Kvasný Biosféra – světové rozložení Tomáš Kvasný Zeměpis červen ročník Pomocí práce ve dvojicích a výkladu pomocí.
Podnebí Severní Ameriky
PŘÍRODNÍ KRAJINA: 1) Tropický pás: a) tropický deštný les b) savana c) poušť a polopoušť 2) Subtropický pás: a) tvrdolistý les 3) Mírný pás: a) step b)
ZEMĚPIS VY_32_INOVACE_08_05_podnebné pásy. POLÁRNÍ PÁS Na většině území je věčný led, Velmi chladné podnebí. Teploty až -50º C. Řídké zalidnění. Střídání.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Podnebné pásy - polární pás. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Člověk a jeho svět – Podnebné.
ŠABLONY 32 VY_32_INOVACE_18_22_ROSTLINY A ŽIVOČICHOVÉ EVROPY.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_20_ROZMANITOST_PODMINEK_ZIVOTA_NA_ZEMI
Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu
Podnebí a přírodní krajiny Afriky
Podnebné pásy – mírný pás
Podnebné pásy Mgr. Iveta Vališková
Podnebné pásy listnaté lesy tropy subtropy
Rozmanitost podmínek života na zemi
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Jméno autora: Bc. Petra Musilová
Název školy: Speciální základní škola,Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: Zeměpis- 6. ročník VY__32_INOVACE_07_IV_Z6_tropy_subtropy.
Název školy: Speciální základní škola,Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_06_IV_Z6_mírný_pás.
VY_32_INOVACE_04_03_tvrdé souhlásky
Amerika – Podnebí a přírodní krajiny
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_08_III.Vu_ZVÍŘATA.
Cizokrajné suchozemské ekosystémy
Přírodní krajiny AUTOR: Mgr. Aleš Skála
BIOSFÉRA stepi, lesy mírného pásu
VY_32_INOVACE_18_05_podnebné pásy (subtropický pás)
Polární pás Co zde roste? Žije? Polární pustiny trvalé zalednění
VY_32_INOVACE_16_05_podnebné pásy(mírný pás)
Jméno autora: Bc. Petra Musilová
Název školy: ZŠ J. E. Purkyně a ZUŠ Libochovice
OBSAH PODNEBNÉ PÁSY TROPICKÝ PÁS SUBTROPICKÝ PÁS MÍRNÝ PÁS POLÁRNÍ PÁS
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Př_15_Podnebné pásy
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
14. g Tundra Subpolární p. pás.
PODNEBÍ.
Biosféra = živý obal Země
VY_32_INOVACE_11_05_podnebné pásy (polární pás)
VY_32_INOVACE_19_05__podnebné pásy (tropický pás)
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_21_PODNEBNÉ PÁSY
Přírodověda Podnebné pásy ( Mírný pás )
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_20_05_podnebné pásy(opakování) ZEMĚPIS VY_32_INOVACE_20_05_podnebné pásy(opakování)

KDO ZÍSKÁ NEJVÍCE BODŮ? POZORNĚ SE DÍVEJ A PŘEMÝŠLEJ. 1 1 2 5 3 1

V kterém podnebném pásu se hroznové víno nemůže pěstovat? Proč? Co je na obrázku? 5 3 2

V kterém podnebném pásu najdeš polární pustinu? Proč? Co je na obrázku? V kterém podnebném pásu najdeš polární pustinu? Proč? 5 2 2

Ve kterém podnebném pásu najdeš tučňáka? KDO JE NA OBRÁZKU? 5 2

V kterém podnebném pásu najdeš gorilu? KDO JE NA OBRÁZKU? 5 2

LISTNATÉ A SMÍŠENÉ LESY ZAJÍC, JELEN, VLK, PUMA CO K SOBĚ PATŘÍ? TEPLÉ A DEŠTIVÉ POČASÍ POLÁRNÍ GORILA, ŽIRAFA, HROCH SUBPOLÁRNÍ LEDNÍ MEDVĚD, VELRYBA POUŠTĚ, SAVANY MÍRNÝ MEZI MÍRNÝM A TROPICKÝM PÁSEM LISTNATÉ A SMÍŠENÉ LESY SUBTROPICKÝ ARKTIDA, ANTARKTIDA TROPICKÝ 1 JE MEZI POLÁRNÍM A MÍRNÝM PÁSEM

zima dlouhá, léto krátké Co k sobě patří? teplo a deštivo polární zima dlouhá, léto krátké stepi subpolární poušť mírný savana věčný led a sníh tropický 1 prérie

ÚKOL Napiš jméno tohoto stromu. Označ jeho plody. 1 ÚKOL DUB Napiš jméno tohoto stromu. Označ jeho plody. Napiš, jak se jmenují? 3 1 2 ŽALUDY

Nakresli (napiš) co si vezmeš na výlet za polární kruh 1

Nakresli (napiš) jaké oblečení nosíš na podzim a na jaře. 1

Nakresli (napiš) co si vezmeš na výlet do tropů. 1

POPIS Podnebné pásy – OPAKOVÁNÍ Hra – kdo získá nejvíce bodů? Za každou správnou odpověď získává žák zobrazený počet bodů. Snímek 3, 4, 5, 6 kliknutím se první tvar obdélníka odsune, další tvary se odsunutí BEZ KLIKÁNÍ – automaticky. NEKLIKAT!!! Pokud kliknete,í objeví se celý ukrytý obrázek a žáci odpovídají na otázku. Snímek 2 – vinná réva, snímek 4 – polární pustina. Snímek 7 po kliknutí se napsané slovo zbarví stejně jako příslušný obdélník pro podnebný pás. Snímek 8: Žák spojí co k sobě patří. Kliknutím se provede KONTROLA – objeví se šipky a po dalším se stejnou barvou jako mají slovní spojení, která k sobě patří. Snímek 9 – úkol pro žáky: Dopisují např. fixem na interaktivní tabuli odpovědi. Po kliknutí se objeví KONTROLA Snímek10, 11, 12 – skupinová práce. Žáci se rozdělí do 3 skupin. Každá skupina kreslí či píší jaké oblečení nosí v určeném podnebném pásu (např. na jaře a na podzim - k uvědomění si, že žijí v mírném pásu). Pracují na čas. Obrázky pak porovnají a ohodnotí. Za každý správný kus oblečení získávají 1 bod.

Zdroje: [cit. 2010-10-10]. Dostupné pod licencí Public Domain http://www.eupenizeskolam.cz/uploads/images/loga/loga_celek.png http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/2a/Subtropical.png/300px-Subtropical.pngf http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/82/Koppen_classification_worldmap_A.png/240px-Koppen_classification_worldmap_A.png http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/bd/AntarcticaDomeCSnow.jpg/120px-AntarcticaDomeCSnow.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/5a/Tarangire-Natpark800600.jpg/300px-Tarangire-Natpark800600.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/bf/Cacao-fruto.jpg/400px-Cacao-fruto.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/07/Emperor_Penguin_Manchot_empereur.jpg/220px- http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/bc/Male_silverback_Gorilla.JPG/258px-Male_silverback_Gorilla.JPG http://www.clker.com. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Pajkrtová