Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Advertisements

Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
1. Povinnosti KÚ jsou uvedené v § 93 písm. b) a c) ZSS, KÚ zajišťují metodickou, koordinační roli vůči činnostem sociální práce na úřadech obcí s rozšířenou.
„Když pomáháme rodině, uzdravujeme svět“ (Virginie Satirová) Zavedení supervize pro pracovníky oddělení sociálně-právní ochrany dítěte, kontraktování.
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Mgr. Štěpánka Vojtěchovská
Strategie AGE MANAGEMENTu v české republice
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
Od 1. dubna 2011 je účinný zákon o Úřadu práce České republiky, kterým se mění struktura a řízení úřadů práce. Tolik citace z tisku, co to však znamená?
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Rodina a zaměstnání inovace pro venkov registrační číslo projektu: CZ.1.04/5.1.01/ Michal Jarolímek 4. listopadu 2014.
Informace k možnosti motivace municipalit k UR v rámci fondů EU a jiných zdrojů.
Profesionální pečovatelé Registrační číslo: CZ.1.04/5.1.01/ Projekt mezinárodní spolupráce Charit z ČR, Slovenska a Německa –
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Úspěchy MAS Brdy OD ZALOŽENÍ PO SOUČASNOST Mgr. Helena Kosová , Jince.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Workshop na téma „Realizace politiky přípravy na stárnutí” Pořádaný v rámci projektu „Podpora sociálního začleňování na místní a regionální úrovni“ (reg.
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
Závěrečné shrnutí projektu „ Podpora a rozvoj poskytovatelů sociálních služeb v Hodoníně formou vzdělávání jejich zaměstnanců“
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Aktuální vývoj v oblasti vzdělávání dospělých Konference k 10. výročí evropského programu Grundtvig 9. září 2010 Praha, Hotel President.
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika OP3: Rozvoj lidských.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
3. BLOK Aktuality v DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 20. prosince 2010 CVLK - Liberec.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Metodická pomoc obcím Porada se starosty obcí Pardubického kraje
NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Role KOUS Vysočina v projektu
Minimální standard sociální práce orgánu pomoci v hmotné nouzi
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Veřejné opatrovnictví: Zkušenosti a pohled obcí
Představení projektu Základní informace Cíle projektu Klíčové aktivity Realizované aktivity Připravované aktivity.
Nastavení spolupráce mezi obecním úřadem a pobočkou ÚP
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
WORKSHOP 3 1. Organizační zajištění zahraniční spolupráce
Mezinárodní spolupráce
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Sociální šetření a legislativa
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Výsledky dotazníkového šetření všech CSS
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
I. Setkání se starosty obcí
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR
Jaromír Jech Svaz měst a obcí ČR
Rodičovské fórum kraj Vysočina
Workshop na téma „Realizace politiky přípravy na stárnutí”
Transkript prezentace:

Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma Standardy činností sociální práce ve veřejné správě Praha, 12. 6. 2018

Aktuality z projektu Systémová podpora sociální práce v obcích CZ. 03 Bc. Petr Votruba, koordinátor projektu oddělení koncepce sociální práce a vzdělávání MPSV Praha, 12. 6. 2018

Projekt Systémová podpora sociální práce v obcích Doba realizace od 1. 1. 2016 do 31. 12. 2019 Hlavním cílem projektu je koordinace a ověření metodické role MPSV k výkonu sociální práce v obcích v rámci přenesené působnosti Systémový projekt MPSV získává podklady ze současné praxe od 15 obcí (samostatné projekty)

workshopy

workshopy V rámci projektu je plánováno celkem 6 workshopů „Příklady dobré praxe spolupráce sociálních pracovníků obecních úřadů a Úřadu práce ČR“ (Praha, 15. 6. 2017) „Sociální šetření“ (Olomouc, 2. 10. 2017) „Sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví“ (Hradec Králové, 1. 2. 2018) 4. workshop – Praha, 12. 6. 2018 – „Standardy činností sociální práce ve veřejné správě“ Výstupy z workshopů jsou zveřejňovány ve Zpravodaji sociální práce – samostatný výtisk ke každému z workshopů.

Zpravodaje sociální práce

Zpravodaje sociální práce Celkem 7 čísel Výstupy z workshopů, určeno pro SP veřejné správy 1. Zpravodaj – „pilotní“ – představeny projekty obcí - vydán v říjnu 2017 2. Zpravodaj – „Příklady dobré praxe spolupráce sociálních pracovníků obecních úřadů a Úřadu práce ČR“ – vydán v dubnu 2018 3. Zpravodaj – „Sociální šetření“ – 3. čtvrtletí 2018 4. Zpravodaj – „Sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví“ – 3. čtvrtletí 2018 5. Zpravodaj – „Standardy činností sociální práce ve veřejné správě“ – 4. čtvrtletí 2018

Zahraniční cesty

Zahraniční cesty Slovensko – Bratislava: 10. – 12. 10. 2017 Polsko – Krakov: 17. – 19. 4. 2018 Německo – Berlín: 22. – 24. 5. 2018 Informace o zahraničních cestách zveřejněny/budou zveřejněny na stránkách MPSV, společně s prezentacemi Získaná zahraniční zkušenost bude součástí Příručky dobré praxe, nebo vydána jako samostatný Zpravodaj

Projekty obcí Délka realizace každého z 15 projektů obcí – 2 roky Posílení výkonu sociální práce o 2 – 4 nové sociální pracovníky Z projektů jsou hrazeny vzdělávací programy a supervize Každá obec řeší specifické problémy na svém území Bližší informace o projektech obcí jsou v 1. Zpravodaji Projekty obcí se začaly realizovat v 1. čtvrtletí 2017 Systémový projekt MPSV získává od obcí informace a podklady ze současné praxe

Co Plánujeme do konce roku 2018 2. 10. Olomouc – workshop na téma „Dokumentace sociálního pracovníka“ 29. – 31. 10. zahraniční cesta Rakousko – Vídeň Vydání 3. - 5. čísla Zpravodaje Zveřejnění informací ze zahraničních cest (Polsko, Německo, Rakousko?) Měsíční porady v jednotlivých oblastech + společné Sociálně právní poradenství Pracovní skupina pro přípravu podkladů pro tvorbu standardů činností sociální práce ve veřejné správě

A co se plánuje na rok 2019 Leden/únor – Hradec Králové – workshop na téma „Multidisciplinární a interdisciplinární spolupráce“ Vydání 6. a 7. čísla Zpravodaje Vydání Příručky praxe sociální práce v obci Pilotní ověření vzdělávacího programu pro sociální pracovníky Dvoudenní závěrečná konference

Děkuji za pozornost http://www.mpsv.cz/cs/25939 petr.votruba@mpsv.cz 778 475 266