Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Advertisements

LEADER V PRV Metodika pro tvorbu Fichí Černá v Pošumaví,
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 Opatření 8. Investice do rozvoje lesních oblastí a zlepšování životaschopnosti lesů.
Dotace poskytované přes MAS Šipka. IROP - DOPRAVA Opatření:  Telematika – 1 mil. Kč  Cyklo, in-line a pěší stezky a trasy – 6,4 mil. Kč  Bezpečnost.
Environmentální lesnická opatření Programu rozvoje venkova
Havlovice. PRV PRV – 6 priorit:  1. Předávání znalostí a inovací v zem., lesnictví a venkovských oblastech (čl. 14)  2. Zvýšení.
Pro Strategický plán rozvoje území OTEVŘENÉ ZAHRADY JIČÍNSKA z. s. na období
Nástroje dotační politiky MŽP k ochraně půdy Ing. Jiří Klápště Odbor obecné ochrany přírody a krajiny MŽP.
Školení pro žadatele – I. výzva 2012 MAS Podhůří Železných hor Kde: Klášterní 267, Chotěboř Kdy: , od hod.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
PREZENTUJÍCÍ Proces poskytnutí dotace z Fondu Vysočiny Eva Navrátilová Krajský úřad Kraje Vysočina Odbor životního prostředí a zemědělství.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Možnosti čerpání MAS v rámci jednotlivých OPERAČNÍCH PROGRAMŮ MAS STŘEDNÍ POVLTAVÍ z. s.
Interreg V-A Česká republika – PolskoSpolečný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc Kontrola přijatelnosti Nejčastější chyby.
1 Právní stav územního plánu po vydání změny Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP,
Program rozvoje venkova na období 2007 – 2013 Dotační příležitost pro venkovské obce Ing. Lucie Obermajerová Regionální poradenská agentura.
z Programového rámce Program rozvoje venkova
Program rozvoje venkova Výzva č
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Programový rámec Integrovaný regionální operační program (IROP)
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Podpora materiálně technické základny sportu – ÚSC, SK a TJ investiční dotační podprogram sloužící k modernizaci a výstavbě sportovišť pro ÚSC a spolky.
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Harmonogram výzvy Číslo výzvy 1 Datum vyhlášení výzvy
Přednášející: Ing. Ivana Jágriková
Projekty spolupráce MAS z PRV v programovém období
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Programový rámec: Integrovaný regionální operační program
Stavební uzávěra základní informace
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Pozemkové úpravy.
Podpora rozvoje venkova v ČR
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
2. Výzva MAS Jemnicko, o.p.s. k předkládání Žádostí o dotaci v rámci operace Programu rozvoje venkova na období Seminář pro žadatele/příjemce.
možnosti dotací pro obce
přednášející: Alena Šteflová
Podpora regionálních potravin v rámci výzev MAS Sdružení Růže
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Regionální konference Venkov 2018
2. výzva MAS Znojemské vinařství, z.s.
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
Aktuální stav SCLLD.
Program na podporu lesních ekosystémů
Plán výzev PRV, OPZ, IROP na rok 2019
Přehled preferenčních kritérií
Schůzka pracovní skupiny v rámci CLLD
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Program rozvoje venkova
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
F5 – Neproduktivní investice v lesích
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Seminář k 4. výzvě k předkládání žádostí o podporu IROP
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Územní plán s prvky regulačního plánu
Dotační programy odboru životního prostředí v roce 2019
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Sociální a dostupné byty
Připravenost na nové plánovací období
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. PRV 1 Strategie komunitně vedeného místního rozvoje na období 2014 – 2020 Místní akční skupina Mezi Úpou a Metují ČESKÁ SKALICE, EVROPSKÝ.
Program rozvoje venkova
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích PROGRAM ROZVOJE VENKOVA Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích

Oblasti podpory projekty zaměřené na posílení rekreační funkce lesa, např. značení, výstavba a rekonstrukce stezek pro turisty (do šíře 2 m), značení významných přírodních prvků, výstavba herních a naučných prvků, fitness prvků aktivity vedoucí k usměrňování návštěvnosti území, např. zřizování odpočinkových stanovišť, přístřešků, informačních tabulí, závory. opatření k údržbě lesního prostředí, např. zařízení k odkládání odpadků a opatření k zajištění bezpečnosti návštěvníků lesa, např. mostky, lávky, zábradlí, stupně.

Oprávnění žadatelé Vlastník, nájemce, pachtýř nebo vypůjčitel PUPFL Sdružení s právní subjektivitou a spolek vlastníků, nájemců, pachtýřů nebo vypůjčitelů PUPFL

Výše dotace – způsobilé výdaje 100 % způsobilých výdajů, ze kterých je stanovena dotace opatření k posílení rekreační funkce lesa, značení, výstavba a rekonstrukce stezek pro turisty (do šíře 2 metrů), značení významných přírodních prvků, výstavba herních a naučných prvků, fitness prvků opatření k usměrňování návštěvnosti území, zřizování odpočinkových stanovišť, přístřešků, informačních tabulí, závory opatření k údržbě lesního prostředí, zařízení k odkládání odpadků, opatření k zajištění bezpečnosti návštěvníků lesa (mostky, lávky, zábradlí, stupně) nákup pozemku

Kritéria přijatelnosti Projekt lze realizovat na PUPFL s výjimkou zvláště chráněných území a oblastí Natura 2000 PUPFL, v rámci kterých se nachází předmět projektu, jsou zařízeny platným lesním hospodářským plánem nebo platnou lesní hospodářskou osnovou

Další podmínky v případě nákupu pozemku se musí jednat o nezastavěný pozemek a ke dni podání ŽoP na MAS musí být pozemek vyjmutý ze zemědělského půdního fondu podpora musí mít motivační účinek uspořádání právních vztahů k nemovitostem, na kterých jsou realizovány stavební výdaje - vlastnictví, spoluvlastnictví s min. 50% podílem, nájem, pacht, výpůjčka, věcné břemeno příp. písemný souhlas vlastníků dotčených pozemků s realizací projektu dotaci nelze poskytnout na: stezky širší než 2 metry a lesní cesty, které budou využívány převážně pro účely lesního hospodářství, novou výsadbu/obnovu zeleně, provozní výdaje, následnou údržbu a péči.

Preferenční kritéria Výše celkových způsobilých výdajů projektu do 300.000 Kč včetně 20 bodů od 300.001 Kč 5 bodů Podpora turistiky v regionu Součástí realizace je informační tabule + další PR opatření 15 bodů Součástí realizace je informační tabule 10 bodů Součástí realizace jsou další PR opatření 5 bodů

Preferenční kritéria Zaměření projektu na aktivity poznávacího charakteru pro děti a mládež Projekt jako naučná stezka včetně tiskových materiálů 15 bodů Plocha realizace Realizace na ploše 0,5 ha(včetně) a větší 15 bodů

Preferenční kritéria Dopad projektu na více obcí Projekt je realizován na katastrálních územích 2 a více obcí. 10 bodů

Minimální počet bodů za preferenční kritéria