Ocenění dobrovolníků Křesadlo v Olomouckém kraji 2018

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KOUS – činnost Koordinačního uskupení v letech
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Další zdroje příjmů pro ICM. Hlavní důvody realizace Analýzy nestátního neziskového sektoru  Efektivní komunikace s neziskovými organizacemi – uvnitř.
KOUS Vysočina, o.s. KOUS je zkratka pro Koordinační uskupení nestátních neziskových organizací, které působí v kraji Vysočina.
Žijeme aktivně a zdravě Motto: Kdo si hraje, nezlobí.
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
Soutěž Obec přátelská rodině Petr Šimerka ministr práce a sociálních věcí 14. května 2009.
Soutěž Obec přátelská rodině P etr Nečas ministr práce a sociálních věcí 15. května 2008.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Podpora inovací v Olomouckém kraji. Ekonomická situace kraje  Průměrná mzda : Kč (1.-2. čtvrtletí 2012)  Míra registrované nezaměstnanosti: 10,38.
Dobrovolnická činnost v Domově Sue Ryder Příklad dobré praxe
Konference Analýza venkova: nové otazníky a výzvy Olomoucké vysoké školství partnerem moravského venkova reg. č.: CZ.1.07/2.4.00/ ,
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Dobrovolnictví a veřejná služba v obci Jak na to? Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními.
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU Zájmové sdružení právnických osob OK4EU.
Dobrovolnictví v české společnosti
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
Sociální oblast. Podpora sociálních služeb Přímá podpora obcí a jejich organizací Podpora provozních nákladů nestátních neziskových organizací v obcích.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013

Aktuální rizika dobrovolnického programu v nemocnicích a význam metodických doporučení MUDr.Ivana Kořínková Garant a konzultant zdravotně sociálních dobrovolnických.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Program podpory regionů Společenská odpovědnost v ČSOB a Poštovní spořitelně.
Program EU MLÁDEŽ V AKCI. Program Mládež v akci  tvoří rámec Evropské unie pro podporu neformálních vzdělávacích aktivit pro mladé lidi  pro období.
7.ročník programu Co je nového ve III.fázi Make a Connection v ČR & výběrové řízení 2008.
Cena Personalista veřejné správy
WEBOVÝ PORTÁL ŽIVOT ONLINE.CZ. OBSAH Komu je portál určen Spolupráce Obsah portálu Návrh grafické podoby Účel.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Aktivity v oblasti regionálního rozvoje Česko-Polská konference Partnerství LEADER , Bouzov.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Dobrovolnické centrum Vlaštovka
Operační program URBACT II 6. SETKÁNÍ V OBLASTI REGIONÁLNÍHO ROZVOJE PRACOVNÍKŮ OBCÍ S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ 30. června 2011.
Partnerství NNO a veřejné správy Dobrovolná práce a dobrovolnictví Přednáška
Expertní panel pro GS JPD Propagace rovnosti šancí mužů a žen prostřednictvím médií - prezentace - Šance pro společnost, občanské sdružení.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ REGIONÁLNÍ KOLA SOUTĚŽE O NEJLEPŠÍ STUDENTSKÝ INOVATIVNÍ PODNIKATELSKÝ.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 17. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
1 Partnerství neziskového a soukromého sektoru v oblasti zahraniční rozvojové spolupráce Daniel Svoboda člen SR FoRS Development Worldwide, spolek
1 Neziskové organizace Neziskovky jsou nedělitelnou součástí občanské společnosti a jako takové mají nezastupitelnou roli v rozvoji demokracie a řešení.
Za akademický rok 2011/2012 prof. RNDr. Hana Kolářová, CSc. proděkanka LF UP.
Zpráva o činnosti 2013 Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
DOBROVOLNICTVÍ nejen V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH. HISTORIE, mezníky r zemětřesení v Japonsku r Mezinárodní rok dobrovolníků Mezinárodní den.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Dobrovolníci v neziskovém sektoru Historické kořeny dobrovolnictví Dobrovolnictví vzájemně prospěšné Dobrovolnictví veřejně prospěšné Terminologické rozdíly:
XII. krajský sněm UNO OK V Olomouci Mgr. M. Vystrčilová.
Soutěže talentované mládeže KURZ - FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
Koncepce účinnější podpory umění Ministerstvo kultury 4. dubna 2007 Marta Smolíková.
XIV. krajský sněm UNO OK V Olomouci VÝZNAMNÝ PROJEKT 2012 „POMÁHÁME NEZISKOVKÁM“ – Příspěvek z rozpočtu Olomouckého kraje.
EGovernment a související projekty Brno KrÚ JMK.
Cena hejtmana Kraje Vysočina za společenskou odpovědnost.
ALD Automotive Fleet Awards 2017 Firemní auto roku 2017
Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s.
Projekt Plzeňský kraj - bezpečný kraj
DOBROVOLNICTVÍ „Na této Zemi nemůžeme dělat velké věci, ale pouze malé věci s velkou láskou.“ Matka Tereza Bc. Petra Moravcová, DiS.
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
Forum in Czech Republic
ALD Automotive Fleet Awards 2017 Hankook Firemní auto roku 2017
Moje práce na Broumovsku
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Mezioborová síť spolupráce pro policy development v oblasti udržitelného rozvoje Evaluace projektu Martin Zahradník.
Spolupráce, vzájemná očekávání, ovlivňování legislativního prostředí
ORP a NNO Petr Holý.
NNO partner pro rozvoj kraje
Vyhodnocení dotazníkového průzkumu CSR
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
„Zavřít dveře nestačí…“
Transkript prezentace:

Ocenění dobrovolníků Křesadlo v Olomouckém kraji 2018 ThLic. Michal Umlauf, Maltézská pomoc, o. p. s.

Důvody oceňování dobrovolníků zlepšení povědomí o hodnotě a důležitosti dobrovolnictví vyzvednutí nezištné pomoci a přínosu dobrovolnictví podpora vnímání dobrovolnictví jako něčeho normálního podpora občanské angažovanosti podpora rozvoje zdravé solidární společnosti a překonávání bariér symbolické poděkování všem, kteří pomáhají

Historie udílení Křesadla v Olomouckém kraji 2011 vznik Dobrovolnické sekce UNO s cílem podpořit rozvoj dobrovolnické služby v Ol. kraji a hledat možnosti ocenění dobrovolníků hledání podpory Ol. kraje a měst příprava a realizace prvního oceňování Křesadlo v Ol. kraji, udíleno 8 křesadel (42 nominovaných) ke Křesadlu se připojuje také krajské ocenění GOAL (spolupráce s partnerským regionem GRADD v Kentucky)

Historie udílení Křesadla v Olomouckém kraji 2012 - 2017 postupné zlepšování povědomí o možnosti ocenit dobrovolníky cenou Křesadlo v celém kraji v daném období přicházelo v průměru 30-45 nominací ročně ustálil se počet 8 udílených Křesadel oceňování 2012 proběhlo v chrámu sv. Mořice v Olomouci, následující ročníky v Arcibiskupském paláci

Stručné shrnutí k nominování nominační formuláře na www.kresadlo-ok.cz odeslat v elektronické i vytištěné podobě uzávěrka nominací je 31. 10. 2018 výběr oceněných provádí nezávislá komise (zástupce Ol. kraje, měst, médií, neziskového sektoru, Univerzity Palackého) vybraní dobrovolníci budou informováni a následně natočen jejich krátký medailonek slavnostní předávání proběhne v předvánočním čase v Arcibiskupském paláci (zváni jsou nominovaní i ocenění) prosba o další šíření a nominování!!!