Simple IoT platform.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
a Internetové dispečinky
Advertisements

Harmonogram implementace IS v běžné praxi - informatika ZMVS.
Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
Jan Syrovátka Jiří Hradský.  Výrobní program orientovaný na výrobu knih pro české i zahraniční nakladatele  Nabízí kompletní výrobu knihy od grafického.
IS v surovinovém průmyslu Roman Danel Institut ekonomiky a systémů řízení HGF VŠB – TU Ostrava.
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
METODOLOGIE PROJEKTOVÁNÍ NÁVRH IS PRO TECH. PROCESY Roman Danel VŠB – TU Ostrava HGF Institut ekonomiky a systémů řízení.
METODOLOGIE PROJEKTOVÁNÍ
ISO 9001:2000. CONNEX Východní Čechy a.s. 22/6/2004-Seminář PVT Strana:2-Connex Card  Realizace a provoz jednotného platebního a odbavovacího systému.
Proces řízení projektu
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Aukro.cz – projektový management v e-commerce Tereza Kabrdová.
Semestrální práce z předmětu Projektový management
Studijní opory pro distanční vzdělávání z hlediska pedagoga Jitka Komárková Ústav systémového inženýrství a informatiky Fakulta ekonomicko-správní Univerzita.
11. Trendy ve vývoji aplikací, podporujících podnikové procesy
E-Learning Strategie společnosti Microsoft pro podporu vzdělávání
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
1 European Bus System of the Future Evropský autobusový systém budoucnosti Ing. Jan Barchánek
Datové schránky ve velké společnosti SharePoint partenrská konference Microsoft Pavel Salava Mainstream technologies,
Bezpečnostní požadavky pro výběr a implementaci webové aplikace Daniel Kefer II. konference ČIMIB 20. května 2009.
Luděk Novák dubna 2006 Proč a jak řídit informační rizika ve veřejné správě.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
4. Lekce Dílčí procesy funkčního testování
Jan Syrovátka Jiří Hradský.  Výrobní program orientovaný na výrobu knih pro české i zahraniční nakladatele  Nabízí kompletní výrobu knihy od grafického.
CIS Cizinecký informační systém
Projekt realizace referenčního rozhraní Ing. Jan Pokorný Ministerstvo informatiky ČR ISSS, 5. dubna 2005.
Realizační tým ICZ duben 2005
Případová studie (řešení kontaktního centra a portálu HelpDesk) Petr Taševský Obchodní manažer – oddělení ENTERPRISE Případová studie (řešení kontaktního.
NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ ARCHIV
Copyright © 2011, atlantis Leden Copyright © 2011, atlantis Aruba VPN NEW.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Návrh a zavedení systému poskytování a sledování dotací
Nebezpečí webových aplikací Tomáš Strýček Invex Forum Brno
ASP a.s. ASP a.s. ASP a.s. je mezinárodní softwarová společnost zaměřená na komplexní implementaci a maintenance FM systémů společností a institucí. 
IBM Global Services © Copyright IBM Corporation 2002 Internet ve státní správě a samosprávě, Programy „Blended Learning“ pro zaměstnance.
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
EGovernment Struktura služeb a řešení. Obsah 1.Požadavky KIVS a řešené problémy 2.Vývoj koncepcí 3.Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi.
Základní rozdělení činností v podnikové informatice
E-Government Moravskoslezského kraje (II. – VI. část výzvy) Projekt Vnitřní integrace úřadu Odbory informatiky, kancelář ředitele, investiční a majetkový,
Sbírky online v novém webu Českého muzea výtvarných umění v Praze Vladimíra Mazačová, Tomáš Psohlavec, AiP Beroun s.r.o.,
Manufacturing Execution Systems
ISOP/2 registr entit přírodního prostředí Roman Bukáček CENIA, laboratoř GIS Žďár nad Sázavou.
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Aktivita A4 - Návrh a zavedení systému.
Miroslav Skokan IT Security Consultant
1 Řízení implementace IS a SS* Šablony. 2 Vzorové postupy.
Telefónica O2 - informační a komunikační řešení
Zabezpečení a správa pracovních stanic, virtualizace Jan Písařík – chief of technical support.
 KOMIX s.r.o. Použití webových služeb v komunikaci s centrálními registry státní správy příspěvek do sborníku konference ISSS/LORIS/V4DIS.
Centrum informačních technologií Ostravské Univerzity v Ostravě Čestmír Kantor, říjen 2006.
ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO DÍLA I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
1 FPA-1200 ST/PRM2-EU | 13/11/2008 | © Robert Bosch GmbH All rights reserved, also regarding any disposal, exploitation, reproduction, editing, distribution,
Ekonomický IS SAP na MENDELU Seznámení s ekonomickým informačním systémem SAP a jeho praktické nasazení na MENDELU RNDr. Jana Gotthardová.
Projekty CCRJM v oblasti internetových aplikací Brno Ing. Lukáš Bačík.
B2B Systémová integrace Jiří Macháček. Osnova ► Úvod ► Terminologie ► Parametry – požadavky ► Způsoby integrace ► Web-Services ► Příklady.
Projektové procesy.  Podrobné procesní modely (PMBOK)  Zjednodušený procesní model  COBIT.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
Business Activity Monitoring Jiří Kolář. Pojmy a zkratky ● SOA ● Servis Oriented Architecture ● BPMS ● Business Process Management System ● BAM ● Business.
Mezinárodní konference ICT Fórum PERSONALIS 2006 Procesní řízení informační bezpečnosti ve státní správě Ing. Jindřich KODL, CSc. Praha
NSWI152 - Vývoj cloudových aplikací Filip Zavoral Tomáš Herceg ~ Mario Kamburov ~ Jiří Vinárek
Integrační a migrační projekty KIVS. 2 Definice: KIVS v ČR je prostředím pro efektivní, bezpečné, garantované a auditovatelné sdílení dat mezi Informačními.
Komise pro investice, územní plánování a životní prostředí
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
ZÁKLADNÍ REGISTRY – ANEB CO NYNÍ POTŘEBUJEME VĚDĚT
Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání
Totally Integrated Automation
Simple IoT platform.
METODOLOGIE PROJEKTOVÁNÍ
GaP a správa úvazků.
Zkušenosti z řízení a auditu rozsáhlého mezinárodního IS
Datová centrála, inteligentní měření, funkce měřidel, koncentrátory, komunikační kanály Stanislav Mach Prodej AMM/AMR systémů.
Transkript prezentace:

Simple IoT platform

Agenda Současný stav Cíle projektu Způsob řešení Harmonogram a aktuální stav Diskuze

Současný stav Na pracovištích Technické univerzity v Liberci se již běžně řeší projekty v kontextu SmartCity/SmartCar/SmartFactory se zapojením IoT zařízení včetně realtime komunikace. Pro správu zařízení a efektivní definování událostí a reakce na ně, zejména v kontextu k řídicím systémům neexistuje vhodné a customizovatelné řešení nebo jednotná platforma Existuje řada platforem, ne všechny jsou ale vhodné pro průmyslové využití nebo ne zcela odpovídají požadavkům na realizaci na akademické půdě Neexistuje připravené řešení pro snadnou integraci s řídicími systémy výrobních zařízení umožňující plug&play práci s IoT z hlediska bezpečnosti, podpory, provozu, které by zároveň bylo na takové uživatelské úrovni, aby bylo snadno použitelné pracovníky výroby/údržby

Cíle projektu Vývoj platformy umožňující různým skupinám zákazníků/aplikací (tenantům) odděleně definovat skupiny IoT zařízení, registrovat zařízení, vybrané události a způsob reakce na ně, princip připojení a chování během autonomního řízení. Předpokládané řešení zahrnuje tyto oblasti: registraci a správu IoT zařízení, kvalifikovaný odběr a doručení generovaných událostí, generování následných akcí podle předem připravených pravidel, včetně callback funkcí Prověřené napojení platformy na výrobní SCADA řídicí systémy Ověření na dvou typizovaných IoT projektech – řízení výrobních zařízení a IoT komunikace z vozu vehicle-to- infrastructure Příprava koncepce podpory a provozu zařízení a možnosti plug&play IoT Prezentace výsledků na mezinárodní konferenci v roce 2018

Základní principy analytics realtime, smart reactions, IFTTT, predictive devices IIoT sensors, sigfox, tiny PCs management device management, authentication, security, queuing, messaging storage NoSQL, cloud storage, hadoop machine learning predictive analysis, process discovery, optimization, adaptivity

Achitektura prototypu OPC UA aggregator OPC MQTT broker App server REST API Management DB IoT 1 IoT 2 IoT n PLC 1 PLC n

web view HTML5 application Achitektura IoT app application layer plaform native client web view HTML5 application Native Client Security module HW interface module Communication module plug-in layer

Harmonogram analýza design support vývoj testy finalizace Analysis Definice backlogu a výběr platformy pro IoT a vývoj backendu Pát 18.08.17 Dokončení vývoje Pát 29.12.2017 Ukončení projektu Pon 30.04.2018 Zahájení projektu Pon 29.05.2017 První prototyp celého řešení Pon 16.10.2017 Dokončení testů a příprava finální projektové dokumentace Pát 02.03.2018 today analýza design support vývoj testy finalizace Analysis Functional / non-functional requirements (Lastenheft) Backend services specification (Pflichtenheft) Development Iterative development of backend and frontend, continuous testing and validation against project goals Testing Functional testing, bugfixing User acceptance testing Pilot Two phases of piloting – internal and on piloting market with selected importer 06 07 08 09 10 11 12 01 02 03 04 2017 2018

Aktuální stav Analýza a volba IoT jednotek pro realizaci prototypu dokončena Výběr technologie a vývojové platformy dokončena Probíhá příprava technologické časti (PLC, OPC a UA) Probíhá vývoj management platformy Připravuje se implementace IFTTT backendu Připravuje se finální design frontendu

Závěr Děkujeme za pozornost ;--) Jan Kočí jan.koci@tul.cz +420 485353606