Jak mít dobré vztahy ve světě

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
AC Bučovice, Boží povolání člověka AC Bučovice,
Advertisements

Hodnota mého života. MÁ MŮJ ŽIVOT NĚJAKOU HODNOTU? Kdo jsem? Ne! - umírám Ano! – žiji.
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_12_INOVACE_8_ČTENÁŘSKÁ GRAMOTNOST_BŘETISLAV A JITKA Název: BŘETISLAV.
NÁVRAT. DO BUDOUCNOSTI NÁVRAT DO BUDOUCNOSTI podle Bible.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_ Přísloví a rčení Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu:
Co znamená, že je „vdechnuté Duchem“, tedy inspirované?
Aritmetický průměr Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika Datum.
CESTA KE ZDRAVÍ A ŽIVOTNÍ HARMONII
JAK PROPAST MACOCHA DOSTALA SVÉ JMÉNO
Bůh je moje jistota..
Židům 3:12-14 Hleďte, bratři, aby snad v někom z vás nebylo zlé a nevěrné srdce, takže by odpadl od živého Boha, a proto se navzájem napomínejte každý.
Slovo života Květen 2014.
RUDOLF II..
Tři Druhy Služby Komu sloužím ?
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
Proč mne voláš ? Bože, ať tam vylezu jako první.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Občanská výchova
Kázání o půstu?.
Úzká brána a cesta k životu
Zlaté pravidlo.
VY_32_INOVACE_EV_8A_14M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Využívání informačních a komunikačních technologií, etická.
Jirka Pospíšil, KC NADĚJE Bučovice,
Hřích 3. vítězit nad hříchem
Nevyhnutelné snášej s klidnou myslí
Několik rad, jak si udělat život krásnější …
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
1. Jsem šťasten, vím, | že Pánu smím v životě náležet, | on silou mou i odvahou, mně neublíží svět, | on silou mou i odvahou, | mně neublíží svět.
SKLOŇOVÁNÍ ZÁJMEN MNĚ? VÁM? SOBĚ? NAŠIMI?
Pořád od ženských slyšíme jejich pravidla
Žít svůj život naplno.
Slovo života Prosinec 2012.
Když jsi úplně na dně, Bůh vždy s něčím přijde...
O pokrytectví Matouš 22,15.
Byl jednou jeden mladý pár s chlapcem ve věku 12 let.
Kdo za to může? Ez 18,25-30.
Já?! Mt 21,33-46.
Moudra pana Horníčka !.
ČTYŘI SVÍČKY.
Slovo života V tichosti buďte vnímaví pro slovo, které do vás bylo vloženo jako semeno a může zachránit vaši duši. (Jak 1,21) Září 2018.
Levým tlačitkem můžeš přecházet mezi snímky
On.
VAŠE NÁBOŽENSTVÍ NENÍ DŮLEŽITÉ Překlad:
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
9. Rozlišování v modlitbě
Biblické verše....
NÁVRAT.
TIBETSKÝ TEST OSOBNOSTI
Když jsi úplně na dně, Bůh vždy s něčím přijde...
Citáty . Změň, co změnit můžeš, ostatní nech být.
Moudra s květinou.
Co je tvoje....
Název školy: Svobodná základní škola,o. p. s
Dalo by se to označit jako moudra slavných…
Malé povzbuzení pro chvíle volna
ZA VLÁDY PŘEMYSLOVSKÝCH KRÁLŮ
ČTYŘI SVÍČKY.
SLOVO ŽIVOTA Duben 2019.
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
... hojně se syťte Božím slovem (z poselství Benedikta XVI. k SDM)
Charlie Chaplin.
ČTYŘI SVÍČKY.
ČTYŘI SVÍČKY.
ČTYŘI SVÍČKY.
ČTYŘI SVÍČKY.
TIBETSKÝ TEST OSOBNOSTI
Živé Boží Slovo a šablony
Když jsi úplně na dně, Bůh vždy s něčím přijde...
Každý den jsme trochu starší…
Co je tvoje....
PERLY MOUDROSTI.
Transkript prezentace:

Jak mít dobré vztahy ve světě 7 chyb které děláme

Jsi milý lidem ? Sk 2:46-47 Každého dne pobývali svorně v chrámu, po domech lámali chléb a dělili se o jídlo s radostí a s upřímným srdcem. Chválili Boha a byli všemu lidu milí. A Pán denně přidával k jejich společenství ty, které povolával ke spáse.

7 chyb ve vztahu k nevěřícímu světu

1. SVĚT JE NEPŘÍTEL Jan 3:16-17 Neboť Bůh tak miloval svět, že dal svého jediného Syna, aby žádný, kdo v něho věří, nezahynul, ale měl život věčný. Vždyť Bůh neposlal svého Syna na svět, aby svět soudil, ale aby skrze něj byl svět spasen.

2. OD SVĚTA JE TŘEBA SE ODDĚLIT 1Kor 5:9-13 Napsal jsem vám v listě, abyste neměli nic společného se smilníky; ale nemyslel jsem tím všecky smilníky tohoto světa nebo lakomce, lupiče a modláře, protože to byste museli ze světa utéci. Měl jsem však na mysli, abyste se nestýkali s tím, kdo si sice říká bratr, ale přitom je smilník nebo lakomec nebo modlář nebo utrhač nebo opilec nebo lupič; s takovým ani nejezte.

3. USILOVAT O NEVĚŘÍCÍ PŘÁTELE ? 2KOR 6:14-18 Nedejte se zapřáhnout do cizího jha spolu s nevěřícími! Co má společného spravedlnost s nepravostí? A jaké spolužití světla s temnotou? Jaký souzvuk Krista s Beliálem? Jaký podíl věřícího s nevěřícím? Jaké spojení chrámu Božího s modlami? My jsme přece chrám Boha živého. Jak řekl Bůh: ‚Budu přebývat a procházet se mezi nimi, budu jejich Bohem a oni budou mým lidem.‘ A proto ‚vyjděte z jejich středu a oddělte se‘, praví Hospodin a ‚ničeho nečistého se nedotýkejte, a já vás přijmu‘ a ‚budu vám Otcem a vy budete mými syny a dcerami, praví Hospodin zástupů‘.

PROČ ? Je to neupřímné a falešné Je to nefunkční Je to nesmírně vyčerpávající Je to spíše brána pro tvůj kompromis

4. POTŘEBA KÁRAT SVĚT Z HŘÍCHU Jan 16:7-11 Říkám vám však pravdu: Prospěje vám, abych odešel. Když neodejdu, Přímluvce k vám nepřijde. Odejdu-li, pošlu ho k vám. On přijde a ukáže světu, v čem je hřích, spravedlnost a soud: Hřích v tom, že ve mne nevěří, spravedlnost v tom, že odcházím k Otci a již mne nespatříte; soud v tom, že vládce tohoto světa je již odsouzen.

Spasení v Ježíši Kristu, není odměnou za to že jsi činil pokání ! Gal 3:2 Chtěl bych se vás zeptat jen na jedno: dal vám Bůh svého Ducha proto, že jste činili skutky zákona, nebo proto, že jste uvěřili zvěsti, kterou jste slyšeli?

5. LIDSKÁ SNAHA OBRACET LIDI NA VÍRU 1. Kor 2:1-5 Ani já, bratří, když jsem přišel k vám, nepřišel jsem vám hlásat Boží tajemství nadnesenými slovy nebo moudrostí. Rozhodl jsem se totiž, že mezi vámi nebudu znát nic než Ježíše Krista, a to Krista ukřižovaného. Přišel jsem k vám sláb, s velkou bázní a chvěním; má řeč a mé kázání se neopíraly o vemlouvavá slova lidské moudrosti, ale prokazovaly se Duchem a mocí, aby se tak vaše víra nezakládala na moudrosti lidské, ale na moci Boží.

6. NEVÍRA V TO, ŽE NÁŠ ŽIVOT MÁ TAK OBROVSKÝ VLIV NA DRUHÉ Setník však odpověděl: „Pane, nejsem hoden, abys vstoupil pod mou střechu; ale řekni jen slovo, a můj sluha bude uzdraven. Sk 9:39 Petr se hned s nimi vydal na cestu. Když přišli do Joppe, zavedli jej do horního pokoje, kde ho s pláčem obklopily všechny vdovy a ukazovaly mu košile a pláště, které jim Tabita šila, dokud byla naživu.

7. NESROZUMITELNOST A NÁBOŽENSKÉ ZÁKONICTVÍ Mt 23:13 Běda vám, zákoníci a farizeové, pokrytci! Zavíráte lidem království nebeské, sami nevcházíte a zabraňujete těm, kdo chtějí vejít.

závěrem Kol 4:5-6 Jednejte moudře ve styku s okolním světem a využijte čas vám svěřený. Vaše slovo ať je vždy laskavé a určité; ať víte, jak ke komu promluvit.

...a když moudře, zkus toto: Věříš-li že Bůh miluje svět, miluj ho spolu sním 