Úvodní workshop Bohatství země, Dagmar Linnertová dagmar

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Patria Plus Mgr. Libuše Simandlová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Advertisements

Zadání diplomové práce Studium materiálových vlastností CF kompozitů s termoplastickou matricí.
Zpracování laboratorní práce SPŠ SE Liberec a VOŠ Mgr. Jaromír Osčádal.
Zpracování laboratorní práce SPŠ SE Liberec a VOŠ Mgr. Jaromír Osčádal.
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Ekonomicko-společenská část soutěže POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH VĚDÁCH A MATEMATICE S VYUŽITÍM POTENCIÁLU MU.
EKONOMICKÉ STUDIE A STRUKTURÁLNÍ FONDY EU Ing. Patrik Sieber KPE VŠE Praha
Efektivnost.
Pojetí marketingu v neziskových organizacích. Marketing neziskových organizací Chartered Institut of Marketing: „Marketing je součástí procesu řízení,
Práce s textem – ŘÍM REPUBLIKOU
Název prezentace v zápatí1 Program workshopu „Bohatství Země“ ESF MU, Lipová 41a, Brno Učebna P101 1 POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH.
Prezentace: Jiří Uhman
VY_32_INOVACE_EKO_06 MARKETINGOVÝ VÝZKUM I. Autor: Ing. Hana Motyčková „Autor je výhradní tvůrce materiálu.“ Datum vytvoření: Klíčová slova:
Zadání případové studie
Tvorba spojnicových grafů v aplikaci MS Excel
Rozvoj Zoologické zahrady Jihlava Záměr projektu: vybudování komplexu Centra environmentální výchovy Smyslem projektu: vzdělávání a zvýšení image města.
Název organizace Podnikatelský plán (bližší specifikace aktivity) Vaše logo.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Příslib do budoucna Zprávy z Univerzity Karlovy Alena Matuszková, Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích Otevřené repozitáře, Brno,
Řešitel: Jméno Příjmení Spoluřešitel: Jméno Příjmení.
Podnikatelský plán struktura plánu.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Marketing a řízení hotelu Název vyučovací oblasti: Marketingový plán hotelu Ročník / obor studia:III.
Téma: Rodinný rozpočet
P ODNIKATELSKÝ ZÁMĚR. D ŮVODY SESTAVENÍ PODNIKATELSKÉHO ZÁMĚRU A) Smyslem sestavení podnikatelského záměru je prokázat sobě či obchodnímu okolí smysluplnost.
Grafy funkcí Podešva Petr.
Grafy funkcí Podešva Petr. Obsah Zadání Tvorba tabulky Tvorba grafu Vzhled grafu Závěr.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
Office I. Miroslav Lorenc.
8. přednáška Value Based Management (řízení hodnoty) – propojení cílů akcionářů s cíli managementu pro maximalizaci tvorby hodnoty pro vlastníky (shareholder.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.11 Téma: PowerPoint.
ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
8. přednáška Value Based Management (řízení hodnoty) – propojení cílů akcionářů s cíli managementu pro maximalizaci tvorby hodnoty pro vlastníky (shareholder.
Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Únor CVIČENÍ APLIKACE FRONT + HO … - i pro.
POPR Počítačová podpora řízení Průběžné informace ke zpracování.
Příklad Využijte níže uvedené účetní výkazy (v mil. Kč) k sestavení základních poměrových ukazatelů rentability (ROE, ROA a ROS), likvidity (L1, L2, L3),
3. PLATEBNÍ BILANCE.
Označení materiálu:VY_32_INOVACE_EKO_1190 Ročník:3. Vzdělávací obor:Ekonomika Tematický okruh:Kalkulace Téma:Podnikatelské kalkulace. Prodejní kalkulace.
11 Osobní finance a investování. 2 Osobní finanční plánování Smyslem osobního finančního plánování je ujasnit si: budoucí osobní a rodinné.
Postup při empirickém kvantitativním výzkumu
Úvodní informace Informatika v agrobyznysu LS 2011/2012.
Struktura podnikatelského plánu
Důvody sestavování podnikatelského piánu Struktura podnikatelského plánu poskytuje podnikateli užitečný kontrolní prostředek pro zpracování informací.
Přednáška č. 5 Identifikace klíčových faktorů ovlivňujících výkonnost podniku.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
Vysoká škola ekonomická v Praze :: Jména a příjmení Datum vyhotovení: Bakalářská práce.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Ekonomika Tematický.
Změny devizového kurzu ČNB a vývoj mezd doc. Ing. Jaruše Krauseová, CSc.
Hodnocení vybraného podniku na základě finančních výkazů se zaměřením na ukazatel EVA Vypracovala: Bc. Ivana Kotoučková Vedoucí práce: Ing. Radka Redlichová.
Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku Roman Němeček ŠKODA AUTO a.s. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích.
1 Osnova studie proveditelnosti a analýzy nákladů a přínosů.
Financování podniku, investice, investování a kapitálový trh TNH 1 (S-6) Pavel Seknička.
Finanční a kapitálový trh VOKT (P-1)
MPH_FMAN Finanční management jaro 2016
R. Jakubíková J.Korbel J.Novák Monte Carlo.
Dopady změn směnných kurzů
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Z0047 Geografie průmyslu a zemědělství
Osnova studie proveditelnosti a analýzy nákladů a přínosů 17. 3
POPR Počítačová podpora řízení
Kritéria hodnocení písemné práce
FINANČNÍ TRHY Úvod, současné trendy.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
MS EXCEL – tabulkový procesor
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Pro žáky naší školy více – Na míru píšeme učebnice VY_32_INOVACE_VJ27 Excel – funkce Budoucí hodnota.
VY_32_INOVACE_VJ37.
VY_32_INOVACE_VJ32.
Školní vědecký projekt
ROČNÍKOVÁ PRÁCE pokyny ke zpracování
Simulace socio-ekonomických systémů
Transkript prezentace:

Úvodní workshop Bohatství země, 5. 10. 2018 Dagmar Linnertová dagmar Úvodní workshop Bohatství země, 5. 10. 2018 Dagmar Linnertová dagmar.linnertova@mail.muni.cz Luděk Benada benada@mail.muni.cz

Zpracovat dle požadavků v zadání 2 oblasti Co je potřeba pro úspěšné zpracování ekonomické části: Literární rešerše Zpracovat dle požadavků v zadání 2 oblasti Měď a zlato jako ekonomická komodita, využití v průmyslu, místa těžby a s nimi spojená rizika, situace v ČR, budoucí trendy ve využití, atd. Měď a zlato na finančním (komoditním, derivátovém trhu), co ovlivňuje jejich cenu, historický přehled, atd. Převzaté informace vhodně citujte Používejte obrázky, grafy, tabulky a odkazujte na ně v textu Vlastní názor se vždy cení

Co je potřeba pro úspěšné zpracování ekonomické části: Ekonomický výpočet Veškeré potřebné informace máte v zadání, resp. máte uvedený zdroj odkud čerpat Využijte např. Excel nebo obdobný program Vyčíslete si jednotlivé proměnné: devizový kurz, průměrné ceny komodit, náklady, tržby WACC Aplikujte poznatky z Workshopu, který se uskuteční 12. 10. 2018 Spočítejte NPV, ROE, ROIC Slovně okomentujte dosažený výsledek s jasným závěrem, zda daný projekt realizoval či nikoli

Do příštího týdne si přečtěte zadání, udělejte si poznámky, co je vám nejasné, a nebojte se zeptat…