C# konzole – Textový výstup

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Úroky ve slovních úlohách Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
Advertisements

Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 8 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Vkládání hypertextových odkazů Co se všechno naučíme??? Co je to hypertextový.
Hustota látky Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření RočníkŠestý - prima Stručný.
Zobrazení kulovým zrcadlem Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník4.
Vypařování Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření RočníkOsmý - tercie Stručný.
Jednoduchá HTML stránka Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum vytvoření2013.
Práce se spojnicovým diagramem Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
Závislost odporu kovového vodiče na teplotě Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastFYZIKA - Kmitání, vlnění a.
Užití složeného úrokování Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
CSS styly Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum vytvoření2013 Ročník2 Stručný.
Aritmetický průměr Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika Datum.
Obdélník Pro kreslení obdélníku používáme nástroj obdélník. Lze také použít příkazový řádek a příkaz obdélník:
Mnohočleny Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Matematika – výrazy s proměnnými Datum vytvoření
C# konzole – Objem kvádru Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum.
Věty o shodnosti trojúhelníků
Průměrná rychlost Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Úrok Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín
Elektrický proud Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Elektrický výkon Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Pravopis tvarů zájmena já
C# konzole – TEST Program spotřeba vody
Složené úrokování Tematická oblast
C# konzole – TEST – Program nákup
VÁNOČNÍ OZDOBY – TROCHU JINAK
Reliéf podle Arcimbolda
Tvorba jednoduché tabulky - rozvrh
Název vzdělávacího materiálu
Sčítání a odčítání mnohočlenů
C# konzole – Vstup a výstup
Jednoduché úrokování Tematická oblast
C# konzole – Podíl dvou čísel, podmínka IF
ARTE POVERA Tematická oblast
Batové dávky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vojtěch Mrózek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Práce se sloupkovými diagramy
EU_12_sada1_19_Inf_Excel_1_Šeb
Název vzdělávacího materiálu
Velká písmena / velké osobnosti
Název vzdělávacího materiálu
Sloupkový diagram Tematická oblast
Elektrická energie Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Dělení mnohočlenů mnohočlenem
Rovnoměrný pohyb Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Keramická plastika Tematická oblast
Název vzdělávacího materiálu
Název vzdělávacího materiálu
Rychlost a zrychlení kmitavého pohybu
Příčné zvětšení zrcadla
Ohyb světla na optické mřížce
C# konzole – Program emoce
Tání pevné látky Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
C# konzole – Součet dvou čísel
Konstrukce trojúhelníku podle věty sus
Konstrukce trojúhelníku podle věty Ssu
VĚC - POMNÍK Tematická oblast
Práce s řetězci Metoda Contain() - zjistí zda testovaný řetězec obsahuje určitý podřetězec Vrací True/False Úkol – zjistěte zda uživatel zadal do textového.
Násobení lomených výrazů
C# konzole – Program pro výpočet výrazu
Dělení mnohočlenů jednočlenem
Dělení lomených výrazů
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Interference na tenké vrstvě
Obvod a obsah rovnoběžníku
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Konstrukce lichoběžníku
Zobrazení tenkou čočkou
Kontrolní práce – složené lomené výrazy
Pythagorova věta Tematická oblast Planimetrie Datum vytvoření Ročník
M Nahraďte tento nápis vlastním textem. Vyberte písmeno a vložte vlastní text. Pro každý snímek použijte jeden znak.
Transkript prezentace:

C# konzole – Textový výstup Tematická oblast Internetové technologie, programování Datum vytvoření 2013 Ročník 3 Stručný obsah Textový výstup konzolové aplikace v jazyce C# Způsob využití Studenti vytvoří program, který napíše zadaný řetězec na obrazovku a počká na stisk klávesy. Autor Mgr. Michal Mikláš Kód VY_32_INOVACE_35_IMIK11 Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín

Zadání Napište v jazyce C# příkaz, který vypíše na obrazovku v programu zadaný řetězec znaků. Co rozumíme pojmem „řetězec“? Nalezněte na Internetu informace k příkazu Console.Writeline. Použijte tento příkaz ve vašem programu.

Řešení Co rozumíme pojmem „řetězec“? Řetězec je posloupnost znaků (písmen, číslic, znaků). Například: Slovo „Ahoj“ je řetězec, který má délku 4 znaky a skládá se ze znaků „A“, „h“, „o“ a „j“. Nalezněte na Internetu informace k příkazu Console.Writeline. Použijte tento příkaz ve vašem programu. Tento příkaz napíše zadaný řetězec do okna konzolové aplikace (příkazového řádku) a přejde na nový řádek (rozdíl oproti Console.Write).

namespace ConsoleApplication1 { class Program static void Main(string[] args) Console.WriteLine("Ahoj"); }

Problém Problém našeho programu je v tom, že jeho úkolem je napsat do příkazového řádku zadaný řetězec a skončit. Toto proběhne tak rychle, že jen těžko postřehneme, co bylo na řádek v průběhu běhu programu napsáno. Nalezněte na Internetu informace k příkazu Console.ReadKey. Použijte tento příkaz ve vašem programu tak, aby se tento problém vyřešil.

namespace ConsoleApplication1 { class Program static void Main(string[] args) Console.WriteLine("Ahoj"); Console.ReadKey(); }