Možnosti jeho regulace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU
Advertisements

vedoucí Oddělení boje s korupcí
KONEC ŠPINAVÉHO FINANCOVÁNÍ POLITICKÝCH STRAN Návrh novely o financování politických stran STRANA ZELENÝCH.
Veřejné zakázky a projekty PPP 23. února Martin Vacek advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava.
Chci ovlivnit rozhodování EU… Seminář v Evropském domě František Čakrt, Parlamentní institut Národní parlamenty v rozhodovacím procesu EU Úvod Co přinesla.
Aarhuská úmluva a požadavky na účast veřejnosti Zuzana Drhová, Zelený kruh.
Veřejnost proti korupci
JUDR. LENKA DEVEROVÁ Červenec 2013 MAS OPS nebo sdružení (spolek)
Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí
Právní stát je takový stát, ve kterém je vztah mezi občanem a státem vymezen pomocí práva dříve (např. v rodové společnosti) existovalo tzv. zvykové (obyčejové.
Evropská unie.
Instituce EU Evropská rada Rada Evropské unie Evropská komise
ZÁKLADNÍ TENDENCE SOUČASNÉHO VÝVOJE MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ
Dnešní možnosti zdravotních pojišťoven při nákupu zdravotní péče Vladimír Kothera generální ředitel Zdravotní pojišťovna METAL-ALIANCE Kladno, září 2005.
Regulace distribuce v ČR
Tento studijní materil byl vytvořen jako výstup z projektu č. CZ.1.07/2.2.00/ Vývoj regulace a dohledu nad finančním trhem Shrnutí poznatků Ing.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Veřejný zadavatel a vnitřní předpisy aneb kontrola předcházejí kontrole ÚOHS Brno, 27. listopadu 2007 Mgr.
Návrh nového zákona o elektronických komunikacích Hradec Králové 30. března 2004.
Financování politických stran a regulace politických kampaní 6. října 2011 Mgr. Karolína Peake místopředsedkyně vlády 1. místopředsedkyně strany Věci veřejné.
Zelený kruh – střešní organizace českých ekologických NNO Alena Dodoková Kateřina Ptáčková.
VY_32_INOVACE_ Smlouva o EU je platná od Je zavedeno „evropské občanství“ Přináší „kritéria konvergence“ – ekonomické sblížení 1.Stabilita.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Tato prezentace byla vytvořena
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
OBČANSKO-PRÁVNÍ MEDIACE
eGovernment Informační systémy ve státní správě a samosprávě
Mezivládní organizace – jediná úroveň
Reforma daňového systému Cíle vlády Efektivní veřejná správa Přátelské veřejné služby.
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
Ministerstvo vnitra ČR Strategie vlády v boji proti korupci na období
Rozhodovací proces v Evropské unii
Komunikace se členskými organizacemi Kateřina Vondrášová pro
Monika Matysová.  Belgie  Nizozemsko  Lucembursko  Itálie  Francie  Německo.
MARKETINGOVÝ MIX.
Porada MV s tajemníky úřadů obcí s rozšířenou působností Institut pro veřejnou správu Praha Benešov 12. říjen 2011.
Česká republika a Evropská unie. ČR na cestě do EU n Dohoda o obchodu průmyslovými výrobky mezi ČSSR a EHS n Kooperační dohoda mezi ČSFR.
Intergovernmental Organization one level State D State C State E State F State A State G State B Intergovernmental Organization.
EVROPSKÁ UNIE.
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
KONZULTACE ČÍSLO 2 NĚKOLIK POZNÁMEK KE SPOTŘEBITELSKÉMU ROZHODČÍMU ŘÍZENÍ 1.
Úvod do problematiky, definice základních pojmů
Hlavní orgány v EU Monika Matysová.
Dovolte mi představit se…  Haken Roman, Ing.  ředitel Centra pro komunitní práci (CpKP) střední Morava/1996 – člen Rady vlády pro nestátní neziskové.
Prof. JUDr. Vladimír Týč, CSc. PRÁVO EVROPSKÉ UNIE Vývoj a organizační struktura Masarykova univerzita Brno 2016.
EU - Hlasování kvalifikovanou většinou Berger Erik
Ochrana práv spotřebitelů v energetických odvětvích JUDr. Petr Scholz, Ph.D. ředitel sekce legislativně správní Praha, květen 2013.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Mgr. Jan Sixta Veřejné zakázky od 1.dubna 2012 zásadní změna k lepšímu?
Koncepce rozvoje eGovernmentu Strategický rámec Mgr. Bohdan Urban Chomutov,
Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Mgr. Ludmila Němcová Ing.
Ing. Daniel Trnka, Oddělení kvality regulace Úřad vlády ČR Zvyšování kvality regulace 9. mezinárodní konference o informatické podpoře personálních procesů.
Nástroje na podporu vyrovnaného zastoupení žen a mužů v politice: zkušenost České republiky Radan Šafařík Odd. rovnosti žen a mužů Sekce pro lidská práva.
Je to horší než si myslíme? Adriana Krnáčová Několik poznámek k míře korupce v ČR.
Praha, 30. září 2014 Setkání představenstva s vedoucími představiteli členských společností ČLFA Přínosy členství v Eurofinas.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
Síťová neutralita od revize regulačního rámce do DigiČeska ver. 2.0 Praha, 18. května 2015.
Jakub Charvát, Ph.D.; PhDr. Jan Outlý, Ph.D.
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
Spolupráce organizací občanské společnosti na úrovni EU
Řízení rizik podvodů pro období 2014–2020
rrgtoaerhgdghofhgahgarg
PBSNPB2: Legislativní vymezení neziskového sektoru Korporace: spolky a pobočné spolky Jakub Pejcal ESF MU, Katedra veřejné ekonomie.
Korupce při veřejných zakázkách v ČR a SR
Důvodová zpráva a RIA 2. listopadu 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Etika veřejné sféry Prezentace vytvořena s podporou grantu FRVŠ.
Etický kodex zaměstnance veřejné správy
Komise LRV a LRV 14. prosince 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Prof. JUDr. Vladimír Týč, CSc
Legislativní proces v Parlamentu ČR
Zdravotnictví: hospodářský kontext
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Transkript prezentace:

Možnosti jeho regulace. Lobbing v ČR a EU Možnosti jeho regulace. Radim Bureš a Petr Vymětal 17.1.2019

Toskánská dovolená Zdroj: Týden.cz, 1. 8. 2009 17.1.2019 Lobbing v ČR a EU

Golf v Dubaji Zdroj: Aktuálně.cz, 23. 2. 2011 17.1.2019 Lobbing v ČR a EU

Klientelistické vazby Problematické investice (Opencard, nefunkční databáze, nevypověditelné IT smlouvy) Pokles důvěry veřejnosti Chování vyplývající z nedůvěry volební preference směřující ke „spasitelům“ a jednoduchým řešením, občanská neposlušnost – neplacení daní 17.1.2019 Lobbing v ČR a EU

Jak se lobuje v Bruselu? prosinec 2014 až červen 2015 - 4 318 schůzek: 75 % z nich bylo s korporátními lobbisty 18 % schůzek proběhlo s neziskovými organizacemi 4 % s think tanky a 2 % s místními úřady Nejvíce schůzek, 25 až 29, měly společnosti: Google General Electric Airbus Celkem registrováno 7 821 společností a z toho 4 879 se snaží ovlivnit politické rozhodnutí ve prospěch korporátních zájmů. 17.1.2019 Lobbing v ČR a EU

Kdo lobuje v Bruselu? 17.1.2019 Lobbing v ČR a EU

Největší rozpočet na lobování 17.1.2019 Lobbing v ČR a EU

Lobbisté s nejvyšším počtem setkání na nejvyšších místech 17.1.2019 Lobbing v ČR a EU

Aby veřejný dohled byl možný… Existence transparentního registru http://ec.europa.eu/transparencyregister/public/homePage.do?redir=false&locale=en Vyhledávací aplikace nevládních organizací - EU Integrity Watch http://www.integritywatch.eu/ 17.1.2019 Lobbing v ČR a EU

Kdo lobuje Věru Jourovou? 17.1.2019 Lobbing v ČR a EU

Seznamy schůzek 17.1.2019 Lobbing v ČR a EU

Jak si stojí Česká republika? Nejlépe hodnocené země HODNOCENÍ Komentář Slovinsko 55 % Jediná země s uspokojivou legislativou! Litva 49 % Situace nedostatečná, nicméně s tendencí se zlepšovat. Velká Británie 44 % Evropská komise ČR a srovnatelné země HODNOCENÍ Polsko 33 % Průměr všech 19 hodnocených zemí 30 % Česká republika 29 % Slovensko 26 % Francie Německo 24 % Maďarsko 14 % 17.1.2019 Lobbing v ČR a EU

Transparentnost rozhodovacího procesu ČR a srovnatelné země HODNOCENÍ Polsko 29 % Francie 24 % Průměr všech 19 hodnocených zemí Slovensko 21 % Česká republika 19 % Německo 13 % Maďarsko 8 % Dílčí kritéria HODNOCENÍ Svobodný přístup k informacím 75 % Registr lobbistů 0 % Dohled nad lobbingem a sankce za neevidovaný lobbing Legislativní stopa 17.1.2019 Lobbing v ČR a EU

Integrita 17.1.2019 Lobbing v ČR a EU ČR a srovnatelné země HODNOCENÍ Česká republika 38 % Průměr všech 19 hodnocených zemí 32 % Francie 30 % Německo 26 % Polsko Slovensko 23 % Maďarsko 17 % Dílčí kritéria HODNOCENÍ Omezení přestupu do soukromé sféry 25 % Etický kodex státních zaměstnanců/zaměstnanců veřejné sféry 50 % Etický kodex lobbistů 20 % Seberegulující kodexy lobbistických organizací 58 % 17.1.2019 Lobbing v ČR a EU

Přístup k rozhodování 17.1.2019 Lobbing v ČR a EU ČR a srovnatelné země HODNOCENÍ Polsko 43 % Slovensko 34 % Německo Průměr všech 19 hodnocených zemí 33 % Česká republika 30 % Francie 25 % Maďarsko 18 % Dílčí kritéria HODNOCENÍ Veřejné konzultace a účast veřejnosti na rozhodování 50 % Transparentnost expertů a poradních skupin, které se podílejí na přípravě rozhodnutí 10 % 17.1.2019 Lobbing v ČR a EU

Doporučení pro Českou republiku Vláda by měla zavést jasnou definici lobbingu a přijmout pravidla, která umožní registrování a monitoring lobbistické činnosti a kontaktů v legislativě i exekutivě Prosazení etického kodexu poslance a senátora, který bude obsahovat povinnost informovat o lobbistických kontaktech. Specifikovat pravidla upravující informování o lobbistických kontaktech v návaznosti na  zákon o státní službě.   Zavedení tzv. legislativní stopy, tj. transparentního a veřejně přístupného systému umožňujícího sledovat průběh legislativního procesu, včetně možnosti vysledovat původ a autory pozměňovacích návrhů 17.1.2019 Lobbing v ČR a EU

Děkujeme Vám za pozornost! Radim Bureš a Petr Vymětal 17.1.2019