AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Vl_11_Jižní Čechy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Advertisements

Jihočeský kraj.
Jihočeský kraj C.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
téměř nedotčená příroda i těžce postižená průmyslová krajina
49.1 Zlínský kraj – poznáš jeho dominanty?
Základní škola Bohutín, okres Příbram, Bohutín 37,
P.  JZ Čechy  Plzeň  Klatovy  Domažlice  Tachov  Rokycany.
Jihočeský Kraj David Němec.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení podmínek pro výuku na gymnáziu Číslo.
43.1 Jihočeský kraj – poznáš jeho dominanty?
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.1.3 Města Jihočeského kraje Téma: Česká republika jako součást.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Konstantinovy Lázně, okres Tachov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Vl_14_Střední a jižní.
ČESKÁ REPUBLIKA Jihočeský kraj Jihočeský kraj v ČR.
Jižní Čechy VY_32_Inovace_17KR-7 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR: Pavla Dokoupilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_ČS_MÍSTO, KDE ŽIJEME TEMA:
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: AZ kvíz – přírodní poměry ČR Číslo: EU DUM 6_17 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Konstantinovy Lázně, okres Tachov, příspěvková organizace AUTOR: NÁZEV: VY_32_INOVACE_Vl_01_Povrch ČR TEMA: Povrch ČR ČÍSLO.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Konstantinovy Lázně, okres Tachov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Vl_18_Skrývačky,
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Konstantinovy Lázně, okres Tachov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Vl_08_Východní Čechy.
Název školy: Základní škola Mnichovo Hradiště Autor DUM: Mgr. Veronika Sluková Název: VY_32_INOVACE_33_Jihočeský kraj_Sluková Téma: Jihočeský kraj Číslo.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_04_NAŠE_VODSTVO.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Konstantinovy Lázně, okres Tachov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_01_Výpočet zlomku.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Název DUM: VY_32_INOVACE_X_3_15_Vysočina
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_04_VLASTIVĚDA
Člověk a jeho svět (Vlastivěda pro 4. ročník)
Česká republika – Jihočeský kraj
Za Jakubem Krčínem Autor: Ivana Tesařová
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Př_08_Magnetická síla
Člověk a jeho svět Vlastivěda Polská republika
TÉMA: Středočeský kraj
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Vl_13_Severní Morava
VLASTIVĚDNÝ AZ KVÍZ Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kokory Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Jana Procházková Datum: 25.
Člověk a jeho svět Vlastivěda Česká republika
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Anotace Prezentace slouží k doplnění učiva o Jihočeském kraji. Žáci pracují s mapou a vyhledávají v ní daná místa. Možno využít i ve 4.ročníku Pilotáž:
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Vodstvo ČR Číslo: EU DUM 6_09 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová Projekt:
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
VY_52_INOVACE_16_02_Jihočeský kraj
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 04 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Vlastivěda.
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
VY_32_INOVACE_VL4.08       Autor: Tereza Zástřešková   Datum vytvoření: květen 2012   Ročník: 4.   Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět   Vzdělávací.
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Př_06_Listnaté stromy
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_18_rovinné obrazce
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Př_15_Podnebné pásy
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
Spolková republika Německo
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Př_16_Člověk a příroda
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ, KRÁTKÁ 676 AUTOR: MGR
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Vl_19_Vlastivědný kvíz
Základní škola Rosice, okres Chrudim
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Vl_03_Vodstvo ČR
VY_12_INOVACE_Rů_II_15 JIŽNÍ ČECHY Název projektu: OP VK
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_19_Tělesa
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Konstantinovy Lázně, okres Tachov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Vl_11_Jižní Čechy TEMA: Jižní Čechy ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.004

Člověk a jeho svět - Vlastivěda 5.ročník Anotace: Prezentace učiva: jižní Čechy. Žáci si zopakují znalosti měst, řek, povrchu a průmyslu dané oblasti. Vyhledávají objekty ve svých příručních mapách, přiřazují názvy pohoří a nížin. Učební materiál vede žáky k aktivní práci, opravovat případné chyby mohou přímo v prezentaci. DUM je určen pro 5. ročník ZŠ, je vhodný pro procvičování učiva. Pomůcky: příruční mapy, fixy pro psaní na tabuli, obměna : možno vytisknout karty s názvy pohoří, vrcholů, nížin, měst. Při práci využijí žáci pro kontrolu odkrytí barevného pole a hypertextových odkazů v nadpisech otevřou stranu se správným řešením, která je v závěru prezentace. V jednotlivých obrazech je opět odkaz pro návrat zpět. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Hana Vrtělková. 2011/2012 Člověk a jeho svět - Vlastivěda 5.ročník

Jaká oblast České republiky je označena? Jižní Čechy 2011/2012 Člověk a jeho svět - Vlastivěda 5.ročník

Pojmenuješ správně pohoří? 1378 Nejvyšší hora Šumavy: 2011/2012 Člověk a jeho svět - Vlastivěda 5.ročník

Urči názvy řek, jezer, vodních nádrží a rybníků Vodní nádrž Rybník Jezera rybník Vodní nádrž 2011/2012 Člověk a jeho svět - Vlastivěda 5.ročník

Určíš názvy měst podle nápovědy? Lázně Ve městě najdeš historický most Město postavené husity Největší město oblasti Město s nádherným renesančním zámkem Historické město se zámkem a přírodním divadlem Lázně, sídlo Petra Voka, hrobka Rožmberků 2011/2012 Člověk a jeho svět - Vlastivěda 5.ročník

(přiřaď města nebo oblasti) Průmysl a zemědělství (přiřaď města nebo oblasti) Jaderná elektrárna Tužky a pastelky Dřevozpracující průmysl Vodní elektrárny Textilní průmysl Chov ryb Lázně 2011/2012 Člověk a jeho svět - Vlastivěda 5.ročník

Člověk a jeho svět - Vlastivěda 5.ročník Str. 5 Str. 4 Str. 7 Str. 6 2011/2012 Člověk a jeho svět - Vlastivěda 5.ročník

Člověk a jeho svět - Vlastivěda 5.ročník Citace: www.office.microsoft.com 2011/2012 Člověk a jeho svět - Vlastivěda 5.ročník