Dětská klinika LF UP v Olomouci Akademický rok 2017-2018 JOURNAL CLUB časopisecký klub Termín: 6. prosince 2017, 13,30- 15,00 hod. Seminární místnost,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Počítač při sběru informací. CATI Computer Assisted Telephone Interviewing - (telefonické dotazování za pomoci počítače)  CATI studio  Speciálně vyškolení.
Advertisements

Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9
Monogenní a multigenní nemoci
SYNERGICKÁ INTEGRACE VÝUKY NA LF UP Milan Kolář LF UP v Olomouci.
1 2 FUNKČNÍ VARIANTA GENU ANXA11 SNIŽUJE RIZIKO ONEMOCNĚNÍ SARKOIDÓZOU: POTVRZENÍ VÝSLEDKŮ CELOGENOMOVÉ ASOCIAČNÍ STUDIE. Sťahelová A. 1, Mrázek F. 1,
Metody psychologie PhDr. Eva Tomešová, PhD.. Jak psychologové dospějí k závěrům o neznámém?  Používají VĚDECKOU METODU: IDENTIFIKACE VĚDECKÉ OTÁZKY FORMULACE.
EPIDEMIOLOGIE 10.přednáška Epidemiologické studie.
Výpočet a interpretace ukazatelů asociace v epidemiologických studiích
Etapy práce na sociologickém výzkumu. 2 I. Formulace problému II. Rozhodnutí o populaci a vzorku III. Pilotní studie IV. Rozhodnutí o technice sběru dat.
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_1_05.
Sledování zdravotního stavu populace Hygiena obecná LS 2007/2008.
Měření frekvence nemocí v populaci.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Didaktické prostředky
Kvantitativní metody výzkumu v praxi (KMVP) 0. Poučení z minulých ročníků a novinky od ZS 2013 (2011) poslední aktualizace Jiří Šafr jiri.safr(at)seznam.cz.
1 Tento projekt je spolufinancován Evropským Sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Představení výzkumného projektu CZ / /0203 POSTAVENÍ.
Seminární práce Mgr. Bc. Radka Burketová N_TiM/pMPH
Seminární práce N_TiM/pMPH.
Ing.Miroslava Rýparová
Marketingový výzkum. podstatou je systematické plánování, podstatou je systematické plánování, shromažďování, analýza a vyhodnocování shromažďování, analýza.
Téma Výzkumný problém Přednášky ze Základů pedagogické metodologie
Inovace povinného studijního předmětu pediatrie a vytvoření multimediálního textu pro praktickou výuku B.Ludíková, V.Mihál Dětská klinika, Lékařská fakulta.
SYNERGICKÁ INTEGRACE VÝUKY NA LF UP Milan Kolář LF UP v Olomouci.
Posuzování kvality národních internetových zdrojů
XIX.den profesora Vladimíra Staška Onkologie 21. století
Nutriční epidemiologie
. Výuka pediatrie u lůžka pacienta Kazuistika založená na důkazu
Prohloubení odborné spolupráce a propojení ústavů lékařské biofyziky na lékařských fakultách v České republice CZ.1.07/2.4.00/ Co by mohl (budoucí)
3. SEMINÁŘ měření frekvence nemocí v populaci.
Gynekologicko-porodnická klinika 1. LF UK a VFN
Případová studie Seminář 2014.
Struktura bakalářské práce
Sociální patologie SCPT SCPA
1 Systémové pojetí hospodářské organizace (SHO) část 2. Stanislav Horný VŠE, katedra Systémové analýzy
Sociální politika KVSOPO Jaro 2006 Katedra veřejné ekonomie Mirka Wildmannová 5. patro, místnost 523 Konzultační hodiny: úterý
E-learning z druhé strany: pohled studentů Jiří Zounek Ústav pedagogických věd FF MU A. Nováka Brno
Postup při empirickém kvantitativním výzkumu
. Výuka pediatrie u lůžka pacienta Kazuistika založená na důkazu
Struktura bakalářské práce Seminář2013. Bakalářská práce jako - dokumentovaný výsledek studia oboru na VŠ součást SZZK (její obhajoba)
Za akademický rok 2011/2012 prof. RNDr. Hana Kolářová, CSc. proděkanka LF UP.
Za akademický rok 2012/2013 prof. RNDr. Hana Kolářová, CSc. proděkanka LF UP.
Intervenční programy, poradny podpory zdraví
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Epidemiologie, dědičné riziko, možnosti genetického testování a prevence MUDr. Marie Navrátilová, PhD. Oddělení epidemiologie a genetiky nádorů, Masarykův.
Zdraví 2020 – Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí MUDr. Vladimír Valenta, Ph.D. Hlavní hygienik ČR a náměstek ministra pro ochranu.
Epidemiologie Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
Konkrétní případy nutričně- epidemiologického hodnocení biologických škodlivin. Mgr. Aleš Peřina, Ph. D.
Ústav lékařské informatiky, 2. LF UK 2008 STATISTIKA II.
Analýza a vyhodnocení zdravotního stavu obyvatel města TÁBOR MUDr. Stanislav Wasserbauer MUDr. Miloslav Kodl Hana Pokorná Zdravá Vysočina, o.s. ve spolupráci.
5. SEMINÁŘ TYPY EPIDEMIOLOGICKÝCH STUDIÍ. HLAVNÍ METODY MEDICÍNSKÉHO VÝZKUMU Klinická, biologická, experimentální a epidemiologická Epidemiologická metoda.
Dětská klinika LF UP v Olomouci Akademický rok JOURNAL CLUB časopisecký klub Termín: 5. října 2016, 13, ,00 hod. Seminární místnost,
Doc. PhDr. Kateřina Ivanová, Ph.D.
Hodnocení diagnostických testů
Didaktické prostředky
Vybrané studie zdravotního stavu
Poznatky týmu Oční kliniky FN HK z mise MEDEVAC 2015 a 2016
Prof. MUDr. Jan Škrha, DrSc. Česká diabetologická společnost
Rekapitulace elektronických hlasování
za akademický rok 2015/2016 Hana Kolářová proděkanka LF UP
- váhy jednotlivých studií
Zdravotnický management
Rutinní zdravotnická statistika
Stipendia města Ostrava
Monogenní a multigenní nemoci
Dětská klinika LF UP v Olomouci Akademický rok JOURNAL CLUB časopisecký klub Termín: 4. října 2017, 13,30- 15,00 hod. Seminární místnost,
Monogenní a multigenní nemoci
Snídaně s novináři, Účelná a bezpečná farmakoterapie v domovech pro seniory, výsledky tří let realizace projektu PhDr. Ivana Plechatá
Výpočet a interpretace ukazatelů asociace v epidemiologických studiích
Ukázka prezentace LF MU v jednotném vizuálním stylu MU
Transkript prezentace:

Dětská klinika LF UP v Olomouci Akademický rok 2017-2018 JOURNAL CLUB časopisecký klub Termín: 6. prosince 2017, 13,30- 15,00 hod. Seminární místnost, 1. patro DK Organizační příprava: Prof. MUDr. D. Pospíšilová,Ph.D. a kolektiv dagmar.pospisilova@fnol.cz

Program Úvodní slovo Prof. MUDr. Dagmar Pospíšilová, Ph.D. přednostka Dětské kliniky dagmar.pospisilova@fnol.cz Stručné představení obsahu studie pro analýzu Pneumococcal pneumonia requiring hospitalization in US children in the 13-valent pneumococcal conjugate vaccine era. Clin Infect Dis. 2017 15;64(12):1699-1704. MUDr. Kateřina Čerňanová navratilova.katerina07@gmail.com Studie z pohledu statistika Mgr. Kateřina Langová, Ph.D. Ústav lékařské biofyziky LF UP v Olomouci katerina.langova@upol.cz Diskuze účastníků design studie, výsledky, uplatnění v klinické praxi. slabé stránky Návrhy nových témat a závěr. Program

Deskriptivní studie Zdroj: Základy obecné epidemiologie Doc. MUDr. Dana Göpfertová, CSc., Ústav epidemiologie UK, 2. LF. Přístup: http://www.khshk.cz/e-learning/kurs1a/index.html Kapitola 4 - Deskriptivní studie Kapitola 4.3 – Průřezové studie (Cross-sectional studies) Prevalence určité nemoci a zároveň expozice rizikovému faktoru u jednotlivců z vymezených skupin populace. Informace se obvykle získávají od náhodně vybraného vzorku populace. Je sledován aktuální stav závislosti mezi výskytem nemoci a potencionální příčinou, a to současně k určitému časovému období. interview, dotazníky, zdravotní dokumentace výskyt nemoci a prevalence rizikového faktoru se obvykle porovnávají v dobře definovaných populačních podskupinách porovnáním prevalence nemoci v různých populačních podskupinách, které jsou definovány přítomností či absencí faktoru, resp. expozice porovnáním přítomnosti či absence faktoru resp. expozice u nemocných a zdravých osob. výběr subjektů do studie se může provést náhodným výběrem z cílové populace (na kterou chceme výsledek vztáhnout). Vychází se z dokumentace - tzv. opory výběru. Může to být registr obyvatel, seznam zaměstnanců, kartotéka pacientů. Výhody: relativně snadné, rychlé a opakovatelné studie výsledky přinášejí hypotézy o etiologii a rizikových faktorech vzniku nemocí a stimulují další epidemiologický výzkum.