XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ekologická výchova v Zoo Ostrava
Advertisements

Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
Petr Kurz Krasec, o.s. Fr. Šrámka České Budějovice KRAjská Síť Environmentálních Center
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Zpracoval(a): Mgr. Bc. Jana Harmanová
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
Národní institut dětí a mládeže MŠMT Centrum ekologické výchovy DŘÍPATKA pracoviště pro školní i mimoškolní environmentální výchovu, vzdělávání a osvětu,
ROZVOJOVÉ PROJEKTY PRAHA, a.s.
Projekt „Věda do škol“ Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.
REALIZACE EKOLOGICKÉ VÝCHOVY V OLOMOUCKÉM KRAJI
Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta v Pardubickém kraji v roce 2010.
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Seminář Dotační programy v oblasti školství v roce 2009.
Program Mrkvička vzdělávací a informační podpora Celostátní síť mateřských škol vznikla v roce 2007.
Školy a školská zařízení patří k základním pilířům systému EVVO
EVVO v Ústeckém kraji Odlřichov v Hájích 29. –
Chaloupky o.p.s. Štoky,
EVVO v Jihomoravském kraji 2010
EVVO v Plzeňském kraji.
ENVIRONMENTÁLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVA A OSVĚTA VE STŘEDOČESKÉM KRAJI ENVIRONMENTÁLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVA A OSVĚTA VE STŘEDOČESKÉM KRAJI Pracovní setkání.
EVVO v Královéhradeckém kraji. Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem.
EVVO EVVO V LIBERECKÉM KRAJI. EVVO NA LIBERECKÉM KRAJI SAMOSPRÁVA ODDĚLENA OD STÁTNÍ SPRÁVY oddělení samosprávy na odboru ŽP a zemědělství – vedle EVVO.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Vzdělávací institut Středočeského kraje Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků V Kolonii 1804, Nymburk visk.cz.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
VOŠL a SLŠ Bedřicha Schwarzenberga Písek, Lesnická 55 Aktivity (zkušenosti) v oblasti EVVO.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a ZDRAVÍ 21 v kraji Vysočina.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Seminář „DOTACE PRO KULTURNÍ INSTITUCE“ Dotační programy Královéhradeckého kraje v oblasti kultury v oblasti kultury.
Anotace: ČR – Olomoucký kraj Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup: Žák vyhledá a zapíše do pracovního.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
XI. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY OLOMOUCKÉHO KRAJE.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
01  PF02-12 Podprogram na podporu obnovy venkova  PF03-12 Podprogram podpory předprojektové přípravy projektů regenerace brownfields ve ZK  PF04-12.
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Gramotnosti Praha, 9. února 2016 Mgr. Jakub Krátký.
Český svaz ochránců přírody – Regionální sdružení Iris EVP Den Země Exkurze Semináře Besedy Den stromů Zlatý list Tvořivé dílny Vycházky Ukliďme si svět.
Krajská konference EVVO 2016 Děti v přírodě – jde to i v Praze! 4. října 2016 SEV HMP Toulcův dvůr.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
MAP – Místní akční plán ORP RK
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Profesionalizace práce koordinátorů EV ve školách Olomouckého kraje
8. setkání koordinátorů environmentální výchovy Olomouckého kraje
Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Programové dotace Olomouckého kraje 2018
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
PROGRAMY PŘÍMÉ PODPORY V ROCE 2017
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
RESORT ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A ZAMĚSTNANOSTI
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
Podpora Olomouckého kraje se zaměřením na mezigenerační soužití
Dotační programy v oblasti školství v roce 2009
Dotační programy v oblasti školství v roce 2009
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064.
RP04-18 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín,
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Zdravý kraj Vysočina Marta Vencovská
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Program podpory environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty v Olomouckém kraji v roce 2019 Seminář pro žadatele
Podpora sociálního podnikání v rámci CLLD (místní akční skupiny)
Transkript prezentace:

XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY OLOMOUCKÉHO KRAJE

PROGRAM KRAJSKÉ KONFERENCE EVVO 9:00 – 10:00 slavnostní zahájení   vystoupení zástupců Olomouckého kraje: realizace ekologické výchovy v Olomouckém kraji - dotační titul určený na podporu realizace EVVO vyhlašovaný Olomouckým krajem, aktivity v oblasti EVVO v Olomouckém kraji , publikace aj.; předání ocenění Zelená škola Olomouckého kraje

PROGRAM KRAJSKÉ KONFERENCE EVVO 10:00 - 10:20 dopolední občerstvení 10:20 - 12:20 praktické semináře dle výběru 12:20 - 13:30 oběd (forma bufetu), prodej publikací, prezentace škola a zařízení rozvíjejících EVVO 13:30 - 15:00 15:00 vydání osvědčení 15:15 odjezd autobusu

Program podpory environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty v Olomouckém kraji pro rok 2018

PROGRAM PODPORY EVVO pro rok 2018 školy a školská zařízení zařazená do rejstříku škol a školských zařízení a rejstříku školských právnických osob sídlící v Olomouckém kraji bez ohledu na zřizovatele žadatelé mohou získat na jeden projekt min. částku 10.000 Kč a max. částku 30.000 Kč. Částka příspěvku se stanoví vždy v celých tisících Kč. Finanční spoluúčast není vyžadována.

PODPOROVANÉ AKTIVITY environmentální osvětové akce zaměřené především k významným ekologickým dnům (Světový den životního prostředí, Den stromů, Den Slunce, Mezinárodní den bez aut…) a k aktuálním problémům daného regionu; realizace dlouhodobých (několikaměsíčních, celoročních) školních projektů EVVO; spolupráce školy s dalšími školami v oblasti EVVO, vytváření a realizace spol. projektů; vytvoření obsahu a organizace školní soutěže s tematikou EVVO pro děti a žáky; environmentální materiály s ekovýchovnou tématikou (výukové, informační a vzdělávací materiály, periodika, publikace, DVD aj.); vybavení a úpravu přírodní učebny EVVO; zhotovení, opravu, údržbu a provoz terénních informačních zařízení včetně naučných stezek; spolupráce školy s veřejností (obcí) v oblasti EVVO.

PROGRAM PODPORY EVVO pro rok 2018 Finanční alokace schválena ve výši 420 tis. Kč. Díky vysokému počtu žádostí navýšena na 580 000 Kč. Podáno 43 žádostí. Vyhověno 41 žádostem.

PROGRAM PODPORY EVVO pro rok 2018 SEZNAM PODANÝCH PROJEKTŮ - PROGRAM PODPORY EVVO V OLOMOUCKÉM KRAJI PRO ROK 2018   CELKEM OKRES JESENÍK OLOMOUC PROSTĚJOV PŘEROV ŠUMPERK Projektů celkem: 43 4 13 12 10 Podpořené projekty: 41 11 9

Zelená škola Olomouckého kraje Cíl soutěže: ocenit mateřské školy, základní školy a střední školy na území Olomouckého kraje, které se aktivně zapojují do realizace školního EVVO. Vítězné školy: získají titul „Zelená škola Olomouckého kraje za školní rok“ a finanční příspěvek (na zakoupení pomůcek, publikací aj. využitelných pro výuku EVVO na školách). Oblast otázek: školní program EVVO, zapojení do sítě škol MRKEV (MRKVIČKA), zařazení vícedenních ekovýchovně zaměřených pobytů, využití nabídky EVP, účast na přírodovědných výstavách, na akcích lesní pedagogiky, na seminářích/kurzech DVPP v ekologické výchově, podpora ekologického provozu školy, využití školní zahrady, pořádání vlastních akcí školy v oblasti EVVO…

Individuální dotace v oblasti školství Sluňákov – centrum ekologických aktivit města Olomouce, o.p.s. – 800 000 Kč na celoroční činnost v oblasti poskytování obecně prospěšných služeb. Středisko volného času a zařízení pro další vzdělávání ped. pracovníků Doris Šumperk – 400 000 Kč na celoroční činnost spojenou s provozováním střediska ekologické výchovy Švagrov.

Publikace Ekologická výchova Olomouckého kraje www. olkraj.cz Olomoucký kraj → Školství a mládež → Pro školy a školská zařízení → Ekologická výchova → Nabídky pro školy a další subjekty z oblasti EVVO → Ekologická výchova Olomouckého kraje ve školním roce 2018-2019

Děkujeme za pozornost.