Barvy duhy V ateliéru HDD v Havlíčkově ulici druháci ze školní družiny navštívili výukový program „Barvy duhy“. Názorným a hravým výkladem lektorky se.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mateřská škola POHÁDKA,Zábřeh ČESKÁ REPUBLIKA „PROSTŘEDÍ,VE KTERÉM ŽIJEME“
Advertisements

Domov mládeže při SOŠ a SOU Neratovice
Vypracovala: Konzultant: Aneta Pernicová Mgr. Věra Chlupová
Zdraví Vás KRTEČEK.
Světový pohádkář Hans Christian Andersen
ČERNOBÍLÉ KYTARY Pedagog: Anita Přibylková. Spolužáci většinou hrají na kytary. Pokus o vyjádření konkrétního tvaru kytary za použití hmatového a vizuálního.
TUČŇÁCI a něco málo o nich
Předtím než vám ukážu svou prezentaci o životu ve Vesmíru si uvědomte si, že nejsou vědecky potvrzené žádné informace ! ! ! ! !
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Zdeněk Smetana.
Proč se učíme fyziku? O čem fyzika je?
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Když na rozhraní dvou prostředí dopadají dva paprsky různých barev (např. červený a fialový) pod stejnými úhly dopadu, budou úhly lomu obou paprsků různé.
Stokorcový les Časový rozsah: 17 hodin – 2 hodiny – sledování filmu na interaktivní tabuli 1 hodina – četba příběhu + prohlížení materiálů od žáků 4 hodiny.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01C19 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření březen.
Zdeněk Miler ( – ) autor: Kateřina Marková.
Projektové dopoledne.  Dnešním tématem bylo naučit se bezpečnému pohybu po internetu.  Nejdříve nás pan učitel seznámil s tímto projektem a pustil zajímavé.
Encaustika pro začátečníky
Radek Pilař ( – ) autor: Kateřina Marková.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem
Druhy energie Druhy energie - polohová, - pohybová, - tepelná
Den Země 2006 Zpráva třídy 6. A, aneb jak jsme Den Země prožili my.
Ilustrace oblíbené knihy
Vytvořil: Chemický kroužek při Střední škole zemědělské a veterinární Lanškroun.
Rozklad světla optickým hranolem, barvy
Jak to, že film se skládá ze spousty obrázků?
V pondělí 28. října proběhlo tradiční pietní setkání na Masarykově třídě u pamětní desky T. G. Masaryka. Přítomní vzdali holt prvnímu československému.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Ondřej Sekora ( – ) autor: Kateřina Marková.
MATEŘSKÁ ŠKOLA TEHOVEC PROJEKTOVÝ BRAMBOROVÝ DEN PROJEKTOVÝ BRAMBOROVÝ DEN
Spisovatelé dětské literatury
Země ve vesmíru Filip Bordovský.
Vznik života na Zemi Planeta Země Postavení Země ve vesmíru
Perníková chaloupka aneb
Adriana Holková, Barbora Možíšová a Adéla Literáková
vytvořili: Nicolas Ullmann, Ondřej Coufal garant: Jana Ullmannová
Statistika SVAČINY.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: žáky 3. ročníku ZŠ Předmět: německý jazyk Autor: Mgr. Richard.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 1. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_35.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_36.
OSOBNÍ BEZPEČÍ Chráníme své bezpečí, Úrazy, Doprava
Výroba a přenos elektrické energie. Struktura prezentace otázky na úvod výklad příklad/praktická aplikace otázky k zopakování shrnutí.
STOP KYBERŠIKANĚ !. PROJEKTOVÝ DEN 28. ZŠ, RODINNÁ 39, PLZEŇ
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
N ÁZEV ŠKOLY : ZŠ Š TĚTÍ, O STROVNÍ 300 A UTOR : M GR. N IKOLA G RBAVČICOVÁ N ÁZEV MATERIÁLU : VY_32_INOVACE_CJ.6.A.17_ CESKA _ FILM OVA _ TVORBA _ PRO.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_32.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Eva Bartošová Název DUM: VY_32_Inovace_6.3.6 Karel Poláček Název sady: Český jazyk 7. ročník Číslo projektu:
Jan Neruda „Mnohý muž se často zakouká do ženy a přece do ní obyčejně nevidí.“
Rozklad světla Investice do rozvoje vzdělávání.
ZLEPŠENÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA EOA
Rozklad světla Vypracoval: Lukáš Karlík
UKÁZKA VYTVOŘIL: ANTONÍN VŘEŠŤÁL. SOUHRNNÁ UKÁZKA.
VY_32_INOVACE_10_32_SLUNCE – ZDROJ SVĚTLA A TEPLA
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_36.
VY_32_INOVACE_
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_05_12_PRENATÁLNÍ VÝVOJ JEDINCE.
Biota ČR - Prezentace s výkladem
Moje první prezentace - animace, přechody Markéta Zakouřilová.
Na zahradě Mgr. Lenka Stará
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Kouzlo betlémů. V předvánočním čase navštívili prvňáčci Východočeské muzeum v Pardubicích, kde se podívali na výstavu ručně vyrobených vánočních betlémů.
Praxi z VV jsem vykonávala na ZŠ Úvoz v 1. třídě.
Ohlédnutí za čtvrtou třídou
Druháci na Pernštýnském náměstí.
„Andělská křídla“ Na výstavě „Andělská křídla“ v Ateliéru HDD jsme vpluli do vánoční atmosféry díky krásným koledám a příjemné vůni skořicových svíček.
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_15_Atmosféra
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace;
Transkript prezentace:

Barvy duhy V ateliéru HDD v Havlíčkově ulici druháci ze školní družiny navštívili výukový program „Barvy duhy“. Názorným a hravým výkladem lektorky se dozvěděli, jak a proč duha vůbec vzniká a také si ji každý nakreslil. Rozlišovali barvy tepla a chladu. Při práci s modelínou pracovali tak, aby zůstaly jednotlivé barvy zachovány. Ukázka kreslené černobílé animace nám připomněla, že v letošním roce slavíme 110 let od prvního animovaného filmu. Proto si každý vyrobil figurku z modelíny a paní lektorka z těchto postaviček či zvířátek vytvořila krátký animovaný příběh. Posouvala a fotila každý pohyb a tím vdechla život obyčejné modelíně. Ukázka je k shlédnutí v přiloženém odkaze.

Mísení základních barev.

Na sluneční záření dopadají kapky vody.

Naše duha.

Ta se nám povedla…

Černobílý animovaný film na staré televizi.

Modelujeme.

Z našich postaviček vzniká animace.