Velehrad - Centrum kulturního dialogu západní a východní Evropy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kreativní centrum Brno
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Sportovní centrum pro mládež v areálu ZŠ Vrchlického a Sokolovská Námět projektu IPRM : - Atraktivní a kvalitní život v Liberci - Rozvoj infrastruktury.
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Integrovaný projekt Plasy – město 21. století Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
OBLAST 3: KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ VÝMĚNA MLADÝCH EVROPANŮ Mgr. Pavel Černuška, Ph.D. Cyrilometodějská teologická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci.
Velehrad a cyrilometodějská tradice
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
TRNKOVÁ STEZKA Představení projektu. Trnková stezka obecně Předmětem projektu je rozvoj a propagace „Trnkové stezky“, specifického turistického produktu,
Doprovodné programy I. běh ŠMP – Muzejní výstavnictví Mgr. Dagmar Fialová.
Dominikánské misie Martin Rosenbaum. To jsou oni.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Obnova a využití klášterních komplexů Plasy a Kladruby
Komunitní centrum Římskokatolické farnosti Olešnice
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Víceúčelové kulturní centrum Jan Kučera Odbor strategického rozvoje 4. června 2008.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
NIPOS – Lenka Lázňovská.  Velký okruh subjektů poskytujících veřejné služby v kultuře, a to zejména v oblasti veřejné osvěty a edukace. Jsou naplněním.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
Marketingové prostředí obce
Odbor projektové podpory – Univerzitní centrum Telč.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Projekt ROSTISLAV - Routes and Stories of Slavs Slovácké muzeum v Uherském Hradišti.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Zahájení úvodní slova představení projektu etapy projektu představení projektového týmu Národní digitální archiv.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Národní základna humanitární pomoci Logo vaší společnosti vložíte na snímek následujícím způsobem: V nabídce Vložit vyberte příkaz Obrázek. Najděte soubor.
Cyrilometodějské jubileum 2013 Přehled aktivit Zlínského kraje Ing. Ladislav Kryštof Výroční konference cestovního ruchu Východní Moravy, 29. ledna 2012.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
STATUTÁRNÍ MĚSTO HRADEC KRÁLOVÉ, ČESKOSLOVENSKÉ ARMÁDY 408, HRADEC KRÁLOVÉ KRALOVE.ORG LIDSKÉ TĚLO – DOKONALÝ STROJ? (Centrum přírodovědného.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
poslání národního pedagogického muzea a knihovny j. a. komenského
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný regionální operační program
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
Rekonstrukce Horského hotelu a televizního vysílače Ještěd
Programové dotace Olomouckého kraje 2018
Keltský archeoskanzen Nasavrky
Název projektu: Ve škole po škole
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Aktuální dotační příležitosti IROP
Revitalizace zámeckého návrší v Litomyšli
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Klášter Zlatá Koruna- MICE, balíčky Školní výlety, svatby a další
Transkript prezentace:

Velehrad - Centrum kulturního dialogu západní a východní Evropy Prezentace projektu Velehrad, 24. 7. 2009

Instituce Předkladatel Projektu: Římskokatolická farnost Velehrad Partneři Projektu: Arcibiskupství olomoucké Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova Řeholní dům T. J. Centrum Aletti Velehrad – Roma Spolupracující subjekt: Zlínský kraj Zpracovatelé: - Primavera Consulting s.r.o. Agentura Partners Consulting s.r.o.

Dotační titul Integrovaný operační program Kontinuální výzva pro oblast podpory 5.1a,b - národní podpora využití potenciálního kulturního dědictví; Projekt předložen na Ministerstvo kultury ČR v červnu 2009.

Hlavní cíl Projektu Obnova a oživení národní kulturní památky Velehradu a její využití pro nové kulturní a vzdělávací služby, jejichž hlavním tématem bude zdůraznění Velehradu jako místa, kde se rodila česká státnost a křesťanství ve východním i západním duchu.

Specifické cíle Projektu Technická rehabilitace souboru památkově chráněných objektů; Rozšíření a zkvalitnění nabídky kulturních a vzdělávacích služeb, prezentujících Velehrad jako místo české státnosti a evropské vzdělanosti; Zvýšení úrovně a dostupnosti odborných veřejných služeb v oblasti péče o kulturní dědictví a prezentace metodiky obnovy národní kulturní památky.

Investiční akce Projektu Rekonstrukce baziliky Nanebevzetí Panny Marie a Sv. Cyrila a Metoděje (rekonstrukce interiéru a exteriéru); Rekonstrukce prostor Lapidária; Rekonstrukce kostela Zjevení Páně (kaple Cyrilka); Rekonstrukce objektu Fary; Rekonstrukce objektu bývalé konírny a sýpky na Multifunkční Velehradský dům Cyrila a Metoděje; Architektonické řešení ploch nádvoří před bazilikou v návaznosti na místní komunikace, vybudování hygienického zařízení pro návštěvníky.

Programová náplň Projektu 1. Vytvoření scénáře a věcné náplně plánovaných expozic: Velehrad na křižovatce kulturních dějin; Velehradské muzeum; Muzeum Bible; Výstavní a edukační expozice Cyrila a Metoděje;

Programová náplň Projektu 2. Zpracování plánu realizace ucelených souborů kulturních a vzdělávacích programů; 3. Příprava Metodiky obnovy a využití poutního areálu Velehrad; 4. Upřesnění činnosti vědeckých a odborných pracovišť; 5. Vypracování záměrů na specifické využití a provoz dotčených objektů včetně plánu umístění třetích institucí či subjektů (nájemci pro poskytování doplňkových služeb).

Plánované kulturní a vzdělávací akce Projektu Program prezentace metodiky obnovy a využití památky Velehrad; Vzdělávací programy pro odbornou veřejnost v oblasti hmotných, kulturních a duchovních tradic; Zážitkové a kreativní vzdělávací programy pro děti a mládež v oblasti poznání Bible a světových náboženství; 4. Program ACTA ACADEMIA VELEHRADENSIS - mezinárodní konference, vědecké semináře, přednášková a publikační činnost);

Plánované kulturní a vzdělávací akce Projektu 5. Vzdělávací programy v oblasti plánování, prezentací, marketingu a fungování velehradského areálu pro zájemce z řad církevních a charitativních institucí; 6. Vzdělávací program centra Apoštolátu modlitby; 7. Programy pro učitele na téma "Osobnosti českého národa", "Sv. Cyril a Metoděj„ a "Bible„; 8. Kulturní akce spojené s poutními výpravami - varhanní a komorní koncerty, dramatická představení, výtvarné výstavy pro širokou veřejnost;

Výstupy a harmonogram Projektu Měřitelné výstupy: Počet regenerovaných nemovitých kulturních památek: 4 Zvýšení počtu návštěvníků památek a kulturních zařízení: o 25 % Harmonogram: Zahájení projektu: 1.4.2007 Ukončení projektu: 1.9.2013 Doba trvání: 77 měsíců

Finanční objem Projektu Celkové náklady Projektu: 345 836 000,00 Kč Z toho státní rozpočet: 51 875 400,00 Kč Z toho podpora EU: 293 960 600,00 V rámci projektu bude zorganizováno 18 výběrových řízení.

Děkuji Vám za pozornost…