Středoškolské vzdělávání ve Zlínském kraji s vazbou na pracovní trh

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora učňovského školství v Olomouckém kraji
Advertisements

VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ v Plzeňském kraji Plánování lidských zdrojů Svaz průmyslu a dopravy ČR, Západočeská univerzita v Plzni, Česko-německá obchodní.
Průmyslová střední škola Letohrad
Politika zaměstnanosti v Pardubickém kraji
Národní vzdělávací fond, o.p.s. Národní observatoř zaměstnanosti a vzdělávání Workshop W2d Praha, Tento projekt je spolufinancován Evropským.
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Vstup absolventů středních škol na trh práce
Výsledky analýzy kvalifikační a věkové struktury v Pardubickém kraji Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice) Ing. Petr Urbanec (Univerzita Pardubice)
Rok 1997 Pozemní stavitelství Pozemní stavitelství Technické zařízení budov Technické zařízení budov Mechanik – opravář pro silniční motorová vozidla.
Úřad práce v Jihlavě Informační poradenské středisko
Informační poradenské středisko
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
REGIONÁLNÍ ŠKOLSTVÍ Uherský Brod, PaedDr. Petr Navrátil.
IPS. Nová adresa ÚP pro Prahu-východ (IPS) od Dobrovského 1278/ Praha 7.
REGIONÁLNÍ ŠKOLSTVÍ Uherský Brod, PaedDr. Petr Navrátil.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Řešení projektu UNIV 2 KRAJE v Libereckém kraji Krajská konference UNIV 2 KRAJE – Liberec.
Přehled středních škol v Jihlavě a okolí
Lednice,  vzdělávání dospělých je velmi důležité (je mu však věnována menší pozornost než v zahraničí)  nabídka je dostatečná, kvalita je.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Šetření o využívání informačních technologií ve veřejné správě Konference ISSS 2006.
Univerzita Karlova, Praha Pedagogická fakulta Středisko vzdělávací politiky Myslíkova 7, Praha 1 Tel.:
Nástroje daňových úlev
ECVET pro TRAWI Hana Slámová ECVET expert. Výsledky analýzy p ř ihlášených materiál ů KA1 Ze 147 úspěšných přihlášek 63 deklarovalo ECVET 42,8 procent.
Podpora zaměstnanosti v Jihočeském kraji
Na průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje Úřad práce České republiky - krajská pobočka v Brně.
Postavení osob na trhu práce dle nejvyššího dosaženého vzdělání 1. prosince 2014 Z0027 Geografická analýza trhu práce.
Úřad práce ČR – krajská pobočka v Brně Ing. Josef Bürger Situace na trhu práce v Jihomoravském kraji
IPS Schůzka výchovných poradců Praha – východ Mgr. Pavel Lehovec.
Potřeby trhu práce a vzdělávací programy škol z pohledu úřadu práce Jihlava
(c) RPIC-ViP s.r.o. 1 Průzkum mezi podniky v v Moravskoslezském kraji 2006 Hlavní výstupy RPIC-ViP, s.r.o. Výstavní 8, Ostrava,
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k Na realizaci průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje a Úřady práce Blansko, Brno.
IPS Informační a poradenské středisko pro volbu povolání a změnu zaměstnání Ing. Ivana Šatrová.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
Pracovníci ve zdravotnictví a řídící pracovníci ve zdravotnictví - resortní analýza potřeb pracovníků jednotlivých profesí a oborů s výhledem do roku 2015.
ASPŠ ČR – Technická lycea a jejich budoucnost? Technická lycea a jak dál? „Střední odborná škola připravuje především pro výkon odborných.
Praha Odborné filmy jako prostředek jazykového výuky.
Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání Vývoj počtu žáků středních škol, prospěchová stipendia ve školním.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
Informace pro členy oborových skupin Analýzy a informace vytvářené v NÚV k přechodu a uplatnění absolventů škol na trhu práce Ing. Jiří Vojtěch vedoucí.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.1.00/ Ing.
ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ Návrh struktury. ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ „Analýza vývoje trhu práce a vzdělávacího systému Plzeňského kraje pro potřeby KAP“  Povinná.
Vývoj na trhu práce Krajská pobočka v Olomouci.
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k Na průzkumu se podíleli: Krajský úřad Jihomoravského kraje a Úřad práce České republiky, krajská.
Důvod vzniku krajských stipendií
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
Setkání s výchovnými poradci
Situace na trhu práce Pardubický kraj.
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k
„Okna technickým oborům dokořán“
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k
Postavení osob na trhu práce dle nejvyššího dosaženého vzdělání
Problémy trhu práce v České republice a Evropské Unii
Možnosti spolupráce škol a firem
Bc. Hana Martinková Místo konání stáže Úřad práce v Ústí nad Orlicí
INFORMAČNÍ A PORADENSKÉ STŘEDISKO PRO VOLBU POVOLÁNÍ
Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Olomouci
Datová opora pro nastavení cyklu kvality
Škola PRO firmu firma PRO školu Zlín, 4. října 2018
ŠKOLSTVÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI
Výzkum vývoje profesní orientace žáků SŠ ve Zlínském kraji
Setkání kariérových poradců
Příprava dotačního programu „Program na podporu stáží žáků a studentů ve firmách“
Informace o projektu IKAP
Změny na trhu práce?.
Setkání kariérových poradců oblasti Ústí nad Labem, Děčín a Litoměřice
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
Setkání kariérových poradců oblasti LOUNY, MOST a CHOMUTOV
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Středoškolské vzdělávání ve Zlínském kraji s vazbou na pracovní trh 4.10.2018

Záměr projektu Datová platforma zaměstnanosti Zlínského kraje zajištění a publikování dat z oblasti zaměstnanosti ve Zlínském kraji zlepšení podmínek pro efektivní používání dat k sociálnímu dialogu rozhodování na základě evidence – based policy ve Zlínském kraji Nositel projektu Partner projektu Krajská hospodářská komora Zlínského kraje TREXIMA, spol. s r.o.

Kde publikujeme data? www.monitorzk.cz 01 02 03 04

Data v souvislostech nepotřebují komentář 01 02 03 Hledáme data z důvěryhodných zdrojů Provádíme vlastní šetření Vytváříme tematické datové sestavy – monitory Publikujeme data interaktivní formou 04 Data v souvislostech nepotřebují komentář

01 02 03 04 Anketní otázky – diskuzní fórum Zlín, 3.10.2017 POLYTECHNICKÉ A ODBORNÉ VZDĚLÁVÁNÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI 01 02 03 04

Oborová struktura absolventů středních škol Otázka 1 Oborová struktura absolventů středních škol Datová platforma zaměstnanosti Zlínského kraje: 01 02 03 04

01 02 03 04 Vícekriteriální výběr Odvětvová struktura ekonomiky a zaměstnanosti v kraji Podíly zaměstnaných v jednotlivých odvětvích dle CZ-NACE a CZ-ISCO Současná i očekávaná poptávka zaměstnavatelů Demografický vývoj Technologický vývoj Zdroje: Informační systém o průměrném výdělku Regionální statistika ceny práce Analýza neobsazenosti volných pracovních míst podle profesí Informační systém o uplatnění absolventů škol na trhu práce Odborné posouzení experty 02 03 04

01 02 03 04

01 02 03 Profese dle skupin oborů (SŠ) Zámečník Strojírenství a a strojírenská výroba Klempíř Nástrojař Seřizovač a obsluha obráběcích strojů Strojírenský technik Zedník Stavebnictví, geodézia a kartografie Truhlář Stavební technik 01 02 Gumař Technická chemie a chemie silikátů Plastikář Elektrikář-elektromechanik Elektrotechnika, telekomunikační a výpočetní technika Elektrotechnik 03 Pečovatel Zdravotnictví Zdravotní sestra Účetní Ekonimika a administrativa Kuchař Gastronomie, hotelnictví a turismus Zemědělec-farmář Zemědělství a lesnictví Řidič nákladní dopravy nelze jednoznačně zařadit Logistik Obchodní zástupce

01 Vývoj počtu žáků a studentů na středních a vyšších odborných školách ve Zlínském kraji od školního roku 2006/2007 Data o studijních oborech a počtech žáků, kteří je studují (bez žáků nižších ročníků víceletých gymnázií) Zdroje: datový sklad KÚ, predikce Českého statistického úřadu o předpokládaném vývoji počtu žáků na středních školách 02 03 04

01 02 03 04

01 02 03 04

01 02 03 04 Počet žáků a studentů SŠ a VOŠ ve skupinách oborů Versus klíčové profese zlínského kraje Zámečník Strojírenství a a strojírenská výroba Klempíř Nástrojař Seřizovač a obsluha obráběcích strojů Strojírenský technik 01 Zedník Stavebnictví, geodézia a kartografie Truhlář Stavební technik 02 Gumař Technická chemie a chemie silikátů Plastikář Elektrikář-elektromechanik Elektrotechnika, telekomunikační a výpočetní technika Elektrotechnik 03 Pečovatel Zdravotnictví Zdravotní sestra 04 Účetní Ekonimika a administrativa Kuchař Gastronomie, hotelnictví a turismus Zemědělec-farmář Zemědělství a lesnictví Řidič nákladní dopravy nelze jednoznačně zařadit Logistik Obchodní zástupce

Otázka č. 2 Jak by měl zřizovatel středních škol ovlivňovat strukturu absolventů? Datová platforma zaměstnanosti Zlínského kraje: 01 02 03 04

Vlastní dotazníkové šetření u SŠ Zlínského kraje První čtvrtletí 2018 Spolupráce SŠ se zaměstnavateli Rozsah praktického vyučování v podnicích

Duální přístup v odborném vzdělání Otázka č. 3 Duální přístup v odborném vzdělání Datová platforma zaměstnanosti Zlínského kraje: 01 02 03 04

Budeme rádi za Vaše podněty. Kontaktujte realizační tým projektu Zajímá Vás problematika trhu práce, vzdělávání a lidských zdrojů v našem kraji? Budeme rádi za Vaše podněty. Kontaktujte realizační tým projektu Bc. Olga Šišková Specialista zaměstnanosti Krajská hospodářská komora Zlínského kraje E-mail: monitorzk@khkzk.cz Tel: 731 116 144 01 02 03 04